Šta je novo?

Preporuka slusalice 150e

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
Ljudi zanimaju me malo sminkerske, a i kvalitetne slusalice za gaming. Gledao sam Razer-ove i cene su jake, ali su i slusalice mislim najbolje trenutno na trzistu sto se tice gaminga.

U svakom slucaju zanimaju me prvenstveno wireless slusalice, ali i da mi kazete da li je to bolje jer me jako smara kabel...koliko im baterija traje i tako to.

Ako su wireless skupe, ili ako nema puno u ponudi, moze zicne. Znaci koje su najbolje za do npr. 150E.

Sada samo cekam ljude koji ce reci da sam lud sto toliko dajem na sluske i te fore, ali kada volim. Imam sada G330 Logitech, koje bi vec mogle u penziju, i dalje je zvuk idealan i mic je, ali su vec matore a i ne uklapaju mi se u ostalu periferiju :)

mada i dalje razmisljam sony mdr v55 ili m390 ili sony mdr xb 400 ( ocu da uzmem jedne sluske jednom za svagda i da vise ne bacam pare) :D

ja hd7 i xb400 gledam kao golf 6 vs alfa 159, znaci hd7 onako klasicno kvalitetno, malo precenjeno, za sve namene, nista ultra specijalno, ali opravdava cenu...xb400 je kao alfa 159, volis xb seriju i tacno znas sta da ocekujes, pa i ako neku pesmu ne odsvira najbolje, neces zameriti i traziti dlaku u jajetu jer ce sledecu pesmu odsvirati pre*ebeno :d to je neko moje vidjenje, msm da je hd7 sigurica - daily driven, a xb za ljubitelje koji traze bass iliti vikend auto ako se i dalje drzimo golf/alfa poredjenja ;)

nekad da, nekad ne, ali zavisi od pesme do pesme...a uglavnom slusam bass heavy hip hop, dubstep itd, kad gledam neki film bass je mekan i prijatan, srednji odlicni, sve bas kako treba. ne mogu ti reci generalno, jer i kad se desi, meni ne smeta, jer sam bass head, koji je u komponentnom sistemu u kolima izbacio tvitere i ostavio samo bassice napred, pozadi elipse i u gepeku svinja od woofera...i kad me recimo boli glava a krenem negde kolima, ja opet razvrnem woofer, i jos vise me posle boli glava, ali opet ne zameram wooferu xD ako teoretski ne mozes da oprostis overpower bassa, nemoj ni da razmisljas o xbass seriji i slicnim slusalicama, nego idi na neku siguricu ;)

Poslednja izmena:
ja sam cuo da te sonijeve v55 imaju odlican zvuk i sve ok o njima, mozda nekima smeta izrada ili sta vec (mora uvek da ima neki falican model u ovom cenovnom rangu :D)
ja isto slusam dub,dnb,rok,hip hop (slusam skoro sve zanrove samo ne nas turbo folk )
pa me nekad iritira kad bas overpoweruje mid range frekvencije :/
ja cu sad ici da uzmem najverovatnije v55 jer stvarno sam se zalepio za njih i svidjaju mi se kako izgledaju

sad videh da su duplo skuplje od xb400... xD za taj novac bi radije uzeo xb800 ali ih nisam nasao kod nas...tu je i pioneer mj751 sto je opet za bass headove, tako da, trebalo bi da cujes pre nego sto kupis, jer ipak nije bas mala cifra da bi se ovako frljali sa modelima, jer nema svako isti ukus sto se tice slusalica i zvuka koje reprodukuju :)

cuo sam xb400 i v55
v55 kosta 7.5k i zvuk je meni stvarno odlican
xb 400 je 5k

xb400 bass-a koliko hoces, i vise nego sto bi ja zeleo, za neke pesme odlican a za neke pesme je mnogo los jer se zvuk pevaca mnogo prigusi, znaci za bassheadove su odlicne xb400 ali moram da kazem da su xb 400 mnogo udobne, onaj jastucic je savrsen :D

uzeo sam v55 jer ima cist zvuk i bass nije previse naglasen kao u xb400

Osli ljudi na pete teme...u svakom slucaju i dalje je cifra od 150e, ali sam definitivno odlucio da ocu da uzmem neke HiFi sluske....naime ako ne nadjem nista sto mi se svidja uzecu Razer BlackShark, ako nadjem nesto dobro onda to. Nasao sam za 60e u Nemackoj polovne sa stalkom originalnim razer...ali mozda ima nesto bolje Hi Fi.???

E hvala za preporuku...napokon neko ko odgovori na pitanje direktno :)

Sennheiser taj oblik mi se ne svidja...beyerdynamic su ok oba modela...ali AKG je pobedio...isti je kao i 701, ali jeftiniji bas ono sto meni treba....to je stereo slusalica jel tako?

Da, svi modeli koje sam naveo su stereo slušalice.

To je dobro...ne verujem u 5.1 ili 7.1 na slusalicama....to mi je nemoguce, mozda sam staromodan ali je tako....

5.1 i 7.1 je u 99% slučajeva samo marketing, fizički je nemoguće nagurati kvalitetna 3-4 zvučnika (drajvera) sa svake strane slušalica, jednostavno, radi se o veoma malom prostoru.
Tako da se na kraju svodi na softversku 5.1 i 7.1 simulaciju, što svaka iole ozbiljnija zvučna karta u kombinaciji sa kvalitetnim slušalicama može daleko kvalitetnije odraditi/reprodukovati u odnosu na razne roxxer/gamer headsets.

Onih par modela headsetova koji zaista fizički imaju više zvučnika/drajvera (da, postoje i takvi modeli! :d ) pogotovo nisu vredni pažnje, pošto su im drajveri minijaturni (ograničeni prostor!), samim tim, kvalitet reprodukcije je nikakav.

koje bi ti licno preporucio sto se tice zvuka i svega?

Lično bih od gore navedenih modela birao između AKG K 601 i beyerdynamic DT 990, ali finalnu odluku bih doneo tek posle preslušavanja oba modela. Eventualno još Ultrasone HFI-580.

Poslednja izmena:
v55 sony u prodavnici sonija u uscu je na akciji i kosta tu oko 5k dinara.
Od mene preporuka za 3,4 i 5ti model koji je preporucio Accuphase.
Sva tri testirao, sve tri su hifi visa srednja klasa.
xb400 ima zaista veoma odlican jastuk, na xb600 nije toliko mekan ali je takodje izvanredan.

Upravo sam kupio Akg k376, u odnosu na q350 skoro nikakva razlika, osim mozda u izradi a duplo skuplje sluske. Kao i kod q350 zvuk mi je super, visoki izrazeni, bas ne probija, veoma tacan, srednji jako lepo izlaze, narocito kod vokala. Za q350 stvarno sve reci pohvale, sluske su oko 50e online i vrede svaku paru sto ne mogu da kazem i za k376 koje kostaju 100e.

Sta uzeti od ovoga: Superlux HD-668B, Sony mdr-V55 ili AKG K514 MKII? Ili neke cetvrte?
Slusanje muzike uglavnom, povremeno preko pojacala a uglavnom preko laptop-a sa integrisanom zvucnom, mozda kasnije naidje neka bolja eksterna ali racunajmo da bi se koristile bez toga.

Poslednja izmena:
ako bi ste birali između sledećih slušalica, koje bi ste uzeli (kojim redom) i eventualno zbog čega (ako Vas ne mrzi)

1. Audio-Technica ATH-M50s
2. Audio-Technica ATH-A500x
3. beyerdynamic DT 770 PRO, 250Ω
4. beyerdynamic DT 990 PRO 250Ω

Da li neko eventualno prodaje neke od 1-4??

Na sajtu http://www.sonicsense.com/ , postoji jako interesantna stvar, za izabrane slušalice postoji audio klip kako se čuju.
AKo je po tome, od ova 4 najviše mi se dopadaju 990 pro.

^ hvala za ovaj sajt.

Jao to je vrlo relativno.
Neko je to možda i nasnimio dobrom opremom bez bojenja i sad ja to slušam na grado koje imaju specifičnu boju i sad treba da čujem adekvatno kako to zvuči.
To je moguće sa nekim studijskim tipa akg koje su neutralne i namjenjene da prikažu ono kako stvarno zvuči.

Jao to je vrlo relativno.
Neko je to možda i nasnimio dobrom opremom bez bojenja i sad ja to slušam na grado koje imaju specifičnu boju i sad treba da čujem adekvatno kako to zvuči.
To je moguće sa nekim studijskim tipa akg koje su neutralne i namjenjene da prikažu ono kako stvarno zvuči.

Ma da, to si u pravu, najjace da ovo moze da bude verodostojan test ako neko slusa sve ovo preko integruse stare 10 god i slusalica za skajp od 300 din..

Ja sam se uopste zahvalio coveku za sajt.

Ne sajt je odličan.
Ali se ne može čuti ono što te slušalice pružaju.
TO nikako.
Može se čuti neka razlika u karakteru izmedju poredjenih ali ne i kako one zvuče.

Kod beyerdinamic dt 770/990 se čuje/osjeti moćan bas a kod sennheiser hd650 se može osjetiti ta pouvčenost/zamagljenost.
Dakle moguće je čuti razliku ali ne i kako to zvuči.

Sta uzeti od ovoga: Superlux HD-668B, Sony mdr-V55 ili AKG K514 MKII? Ili neke cetvrte?
Slusanje muzike uglavnom, povremeno preko pojacala a uglavnom preko laptop-a sa integrisanom zvucnom, mozda kasnije naidje neka bolja eksterna ali racunajmo da bi se koristile bez toga.

imao sam mdr v 55 i da ti kazem moje utiske : kvalitet ok izgleda, nisu najudobnije mene previse stiska i sundjercici nisu bas debeli, ne izoluju dobro, cuju oko tebe sta slusas i skripe akose malo pomere ( mada to neces slusati u toku muzike, samo dok namestas slusalice) ali zvuk im je sjajan ima dovoljno bassa nije prejak, ja bi ih i dalje imao samo je problem sto su mi se pokvarile posle 2 nedelje pa nisam hteo opet da ih uzmem pa sam uzeo xb 600

ja imam akg k512mkII i jedino gde su MALO losije od mdr v55 je mozda bass i izgled, ali za kucnu upotrebu bi sigurno uzeo AKG jer ima bolji i duzi kabal, i udobnije su

nadam se da sam ti pomogao :D

Meni su zapale za "oko" AKG K 142 HD. Ali.... Ranije sam imao (pozajmio)od zeta neke starije AKG. Mozda ce neko misliti da preterujem ali bih morao da ih stavim i probam ne samo zbog zvuka vec i da vidim kako "leze". Dzaba dobar zvuk ako ce mi posle 10-ak minuta biti neprijatno da ih drzim na glavi. Trenutno imam neke Philips.
Edit: ja kao primer uzeo AKG K 141 MKII nigde nemogu cujem klip za ove slusalice?

Poslednja izmena:
Meni su zapale za "oko" AKG K 142 HD. Ali.... Ranije sam imao (pozajmio)od zeta neke starije AKG. Mozda ce neko misliti da preterujem ali bih morao da ih stavim i probam ne samo zbog zvuka vec i da vidim kako "leze". Dzaba dobar zvuk ako ce mi posle 10-ak minuta biti neprijatno da ih drzim na glavi. Trenutno imam neke Philips.
Edit: ja kao primer uzeo AKG K 141 MKII nigde nemogu cujem klip za ove slusalice?
Imaš ih na KP po odličnoj cifri, milsim da su nove.
Ide bruka oprme sa njima, obićan kožni i velur sundjer, dva kabla, jedan kratki i jedan dugački, 6.3mm adapter.
Akg izradu neću da spominjem.
To su slušalice napravljene da traju.
Sad da li su zamorne, ne bih mogao da kažem.
Jesam ih testirao, medjutim to nije trajalo toliko.
Ono zbog čega ne vjerujem da zamaraju je što su u pitanju studijski model a to se vodi računa o udobnosti.

imao sam mdr v 55 i da ti kazem moje utiske : kvalitet ok izgleda, nisu najudobnije mene previse stiska i sundjercici nisu bas debeli, ne izoluju dobro, cuju oko tebe sta slusas i skripe akose malo pomere ( mada to neces slusati u toku muzike, samo dok namestas slusalice) ali zvuk im je sjajan ima dovoljno bassa nije prejak, ja bi ih i dalje imao samo je problem sto su mi se pokvarile posle 2 nedelje pa nisam hteo opet da ih uzmem pa sam uzeo xb 600

ja imam akg k512mkII i jedino gde su MALO losije od mdr v55 je mozda bass i izgled, ali za kucnu upotrebu bi sigurno uzeo AKG jer ima bolji i duzi kabal, i udobnije su

nadam se da sam ti pomogao :D

Ne uzeh ih na kraju, predomislih se u prodavnici kada sam ih video. :)

Cekam nesto komfornije ipak a i nisu ih nesto pohvalili na review-ima ipak. :l

Nazad
Vrh Dno