Šta je novo?

Preporuka Net za stream-ovanje

bzvz

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Koji net je najpovoljniji i najkvalitetniji za streamovanje tj. da ima 3-5mb uploada. Koristim box, ali oni imaju najvise 2mb.
Kakvi su Sbb, vektornet, orion i sl? Cuo sam (mada jos davno) da neki od njih nestaje net cesto preko dana i slicno.

sve zavisi od tvoje lokacije... nekome je jedan odlican, dok je drugi ocajan.... i obrnuto... a nekome su svi ok,zavisi gde se nalazis

Na ovaj box, dobijam 100% download speed i upload (10/1mb). Sad to zavisi da li drugi provajderi imaju istu lokaciju kao npr mts? (glupo pitanje?)

Sta hoces da strimujes? Sa tim mts-om od 1 mb moci ces da strimujes pristojan radio od 128 kbps i net ce ti služiti samo za to. Pozdravi se od npr.skypa u isto vreme, slanja slika, poziva na viberu i sl. Za svaki ozbiljniji posao 10mb upload je neka pristojna brzina.

Sta hoces da strimujes? Sa tim mts-om od 1 mb moci ces da strimujes pristojan radio od 128 kbps i net ce ti služiti samo za to. Pozdravi se od npr.skypa u isto vreme, slanja slika, poziva na viberu i sl. Za svaki ozbiljniji posao 10mb upload je neka pristojna brzina.

3-5 sam cuo da je dosta, nisam niti hteo sa ovim da streamujem, mada sam samo probao i laguje u igrici.
Inace iz Novog pazara sam

3-5 sam cuo da je dosta, nisam niti hteo sa ovim da streamujem, mada sam samo probao i laguje u igrici.

Mozes samo da biras od lokalnih wifi provajdera. Ili ako vip ima lte mrežu da uzmes njihov lte paket za kucu ako ti 100GB mesecno završava posao.

Na mts zaboravi, jedino da uzmes sbb ako ima u tvom delu grada mrezu i to moras uzeti najveći paket da dobije pristojan upload.

I od kablovskih provajdera mozes da biras jedino one koji imaju mrezu u tvom gradu. Dzaba gledaš orion ako nema mrezu.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za Novi Pazar pogledaj neki paket kod lokalnog provajdera Laser net. Mozes se sa njima dogovoriti za neki paket 3/3 ili 5/5 ali ce ti biti skuplje nego da uzmes kod SBB-a neki dobar paket sa jakim uploadom. Orion nikako. Nisi napisao sta zelis da strimujes. Da ti kazem da Laser strimuje RTV Novi Pazar na njihovom sajtu pa pogledaj kako radi.

Sa 3Mbps mozes da streamujes oko 25fps na twitch, mada preporucujem 4Mbps za 30fps na 720p i ok kvalitet. Sve ispod toga ce ti lagovati. Naravno sve zavisi kakav bitrate podesis. Npr. meni je na 4Mbps upload wifi linku radilo ok sa bitrate-ovima 2500 kbps za video i 196 kbps za audio. Ako te zanimaju detaljnije podesavanja OBS-a baci privatnu poruku :)

Hvala na odgovorima svima. 3000din je najjeftiniji net sa 4mb uploada kod SBB, sto mi je skupo tako da strim pada xD

Extra biznis paket na Laser netu ti je 2600 dinara na 24 meseci ugovor, brzina 10/4. Wifi je tako da možeš uzeti to bilo gde da si u gradu jer oni pokrivaju ceo grad sa wifi-jem. Predložio sam ti njih i pre pa ih pozovi i pitaj.

Hvala na odgovorima svima. 3000din je najjeftiniji net sa 4mb uploada kod SBB, sto mi je skupo tako da strim pada xD

Pazi, ja sam ti rekao 720p moze jos nekako sa 3Mbps. Takodje - sta planiras da streamujes? Znas da ti treba i solidan hw da to izgura jer imas opciju da ili procesor opteretis da radi h264 kompresiju ili graficku da to radi. Neki minimum po meni za vecinu stvari je i5, a preporuka je i7 ili jednostavno zver od graficke :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Extra biznis paket na Laser netu ti je 2600 dinara na 24 meseci ugovor, brzina 10/4. Wifi je tako da možeš uzeti to bilo gde da si u gradu jer oni pokrivaju ceo grad sa wifi-jem. Predložio sam ti njih i pre pa ih pozovi i pitaj.

Pogledao sam to bio samo sam zaboravio
Strimovo bi npr lol i csgo i sl igrice, ali sa mojom masinom ne mislim da bi moglo kad vec preporucujes i5, mislio sam da stream ne koristi "hardware" vec sve se uploaduje ... Amater :)

Pa pazi - samo hvatanje sadrzaja ekrana i pretvaranja toga u video zapis iziskuje resurse, a kada bi uploadovao to bez kompresije trebao bi ti verovatno net od nekih 100-injak Mbps upload plus ni jedan streaming servis ne bi dozvolio toliki bitrate da saljes ka njima. Zato se prvo taj raw zapis kompresuje da bi se smanjio bandwidth potreban za njega. Da se vratimo na igrice - cs go je brza igrica i trebace manja kompresija i veci protok da se ne bi sve mutilo na streamu od kompresije. Lol je vec druga prica. Za lol mozes 25-30fps stream na 720p sa nekih 2Mbps uploada stabilnih (kompresujes na 1500kbps video i audio zapis). Sto se tice masine od samih podesavanja za grafiku dosta zavisi, ali meni je radilo sa laptopa (doduse i7 laptop ali sa ne tako jako grafickom). Moj savet ti je da probas umesto streaminga da sa OBS radis snimanje na hard sa tim podesavanjima (oko 1400kbps za video CBR, i oko 128 kbps za audio) i da vidis kako ce ti raditi i kakva ce slika biti. Ako ti je zadovoljavajuce onda znas da ti ne treba jaci hw i mozes da trazis jaci net :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno