Android je podeljen malo drugacije, samo neke aplikacije (igre npr.) automatski deo svoje instalacije vrshe na user accessible memoriju, neke deo podataka snimaju na karticu (npr. ebook readeri), ostatak ide na /data particiju. Kod svake aplikacije mozes da prebacis deo na nju, ali zashto bi to radio na telefonima sa velikom /data particijom.
I ja sam u pocetku mislio da ce mi cak 2GB memorije biti dovoljno da smestim sve sto mi treba, jer ne slikam, odbijam da gledam videe na minijaturnom ekranu i imam iPod za muziku i nisam bash bio u pravu... Sada imam tablet za vece stvari, nisam promenio svoju odluku o videima, ne slikam ni sada, nemam muziku, pa opet mi je 8GB kartica dosta tesna. Istina, skoro 1GB sam odvojio jer mi je /data particija premala, ali svaki backup uzima prostor (meni trebaju). Svako nadje neshto svoje. Cak i ako je 6GB user accessible, lako mogu da vidim da ce se u jednom trenutku pokazati kao premalo bilo kom korisniku. Ovo je ipak veoma napredna sprava.
@leetz Koliko znam, San Diego moze da se nabavi u Evropi, mada mozda je sada samo dostupan za prednarudzbinu. Paul O'Brien (MoDaCo) ga je vec testirao u prodajnom pakovanju, ne u testnom, mada mozda je dobio ranije kao novinar, nisam siguran. U svakom slucaju josh uvek ne postoji SIM unlock za njega, a kamo li root (ili znanje o tome da li ima otkljucan bootloader ili josh neku cudnu novu zashtitu - ipak je to Intel x86, a ne ARM, svashta nestandardno bi tu moglo da se nadje). Tako da je moja ideja bila neshto sto bih ja uradio, vishe nego preporuka. Ni Orange San Francisco (rebrandirani ZTE Blade) nije dostupan u Srbiji, pa ga ja ipak imam, cudni su putevi telefona
Ako ne igrash igrice, za shta ti treba dual core telefon? Veca je shansa onda da cesh zazaliti shto nemash dovoljno memorije i/ili ekrana (meni je ponekad mojih 3,5" malo, a telefon je ipak mnogo slabiji), nego da ti se procesor pokaze slabim.
U Srbiji sada HTC EVO 3D vec moze da se nadje za manje od 300 evra (mada je malo preveliki za moj ukus, ipak je prema odnosu ulozeno-dobijeno daleko povoljniji nego taj Sony), a takodje cesh uskoro moci da nadjesh i neki Samsung Galaxy Ace 2 (3,8", 800MHz ali takodje dual core, 768MB RAM, podrzava kartice, dodushe za sada samo Gingerbread) ili cak neki Galaxy S Advance (mada, za njega iskreno ocekujem vishu cenu - 4" SAMOLED, 768MB, 1GHz, opet za sada samo GB). Pitanje je kada ce Samsung odluciti da im podari ICS, ali ako si spreman da se malo petljash, stavicesh ga vec sam (cak i moj ZTE Blade ima ICS).
Osim Intelofona, sacekao bih i da vidim shta ce da ponude ZTE i Huawei (volim da dobijem mnogo za malo para

), ali to vec nije nikakav statusni simbol (mnogo me trenutno privlaci onaj Huawei G300 Ascend).
Ako ne insistirash na Dual Core reshenjima, izbor ti se drastichno povecava, od HTC One V, preko starijih SGS i SGS Plus, Desire S, Incredible S, izbor je zaista shirok. Uvek je naravno vazno i da li ima ICS ili ne, da li si spreman da ga stavish sam na telefon i ako jesi, da li ima ICS custom rom i otkljucan boot loader ili cesh da se namucish.