Šta je novo?

Preporuka graficke, POMOC

DeLarge

Cenjen
Učlanjen(a)
04.02.2016
Poena
180
Poz momci, slazem neku konfu, pa bih da vas pitam za misljenje.
Planiram ovaj Intel CPU LGA1151 Intel® Core™ i5-6400, 2.7GHz BOX 14nm, da uparim sa 8-16 GB RAM memorije, pa bih da vas pitam, koja bi bila dobra graficka da se kombinuje sa ovim procesorom do 150e ? Preferiram Nvidia. Da li moze vrhunska da se uzme za ove pare ili da izdvojim jos novca ?
Isto bih i da pitam da li se isplati uzeti DDR4 i ako jeste isplativo, preporuka neke jeftine maticne koja podrzava ovu memoriju ?

Za 200 evra uzmi preko Madjara GTX960 4GB. Ispod nje se nista ne isplati od nVidie.

Od polovnih ti se jedino isplati da trazis R9 280X za 150-180 evra.

Poslednja izmena:
Da, nego kontam da kad je rekao "ili da izdvojim jos novca" nije mislio na dodavanje jos 150+ evra (za GTX970). 😀

U principu, sve je to individualno - GTX960 i R9 280X itekako mogu posluziti za udobno igranje.

Pa lepo rekoh "ili da izdvojim jos novca".. posto se ocigledno ne razumem previse u iste. Da sam neki strucnjak sto se toga tice ne bih ni trazio tudje misljenje, vec bih sam nasao nesto. A pod vrhunskim nisam mislio na TITAN X, nego nesto za ugodno igranje, upotrebio sam pogresnu rec 🙂 . Dakle mislite da mi treba oko 250e za nesto pristojnije ?

U pravu si, ali sad razumes na sta sam mislio. Mislio sam da moze nesto da se uzme za male pare, ali se prevarih grdno 😀 . Nemam odredjenu cifru, nadao sam se da ce neko da mi predlozi nesto kao "best buy", za pristojnu sumu solidnu grafiku, ali eto izdvojio bih nekih 250, maksimum 300e.

Pa lepo rekoh "ili da izdvojim jos novca".. posto se ocigledno ne razumem previse u iste. Da sam neki strucnjak sto se toga tice ne bih ni trazio tudje misljenje, vec bih sam nasao nesto. A pod vrhunskim nisam mislio na TITAN X, nego nesto za ugodno igranje, upotrebio sam pogresnu rec 🙂 . Dakle mislite da mi treba oko 250e za nesto pristojnije ?

Treba ti 200e za 960 4GB ili ~330+ za 970. Nema ništa između.

za 300 evra mozes da uzmes stvarno solidnu graficku sa kojom ces sve bez problema igrati u full hd.

ako preferiras nv mozes mirne duse da uzmes gtx970 i neces se zeznuti. meni se ta kartica iz nekog razloga svidja, ne moram da budem u pravu, cuces jos predloga.

Trazim, ali svuda gde vidim, GTX970 dosta premasuje sumu od 300e, nekako mi je to previse novca samo za grafiku. Izgleda da mi je ta GTX 960 4GB jedina opcija kao sto rece Peja iznad.. i gde je nalazite za 200e ? Ja sad trazih i najnize sam nasao 260..

Ma ne mora NVidia.. nego sam sa starom grafom imao problema oko drivera.. dosta su ih neredovno izbacivali, a ponekad su bili i losi. A Nvidia, cim izadje neka hit igra, oni za nju izbace driver, i to mi se jako svidja. Mada ovaj r9 280x izgleda opako dobro..

E sad jos da definisemo sta podrazumevas pod "ugodno igranje".
To je vrlo relativna stvar, ovde ima ljudi koji pod ugodno smatraju jedino 60fps.
To sa 960/280x neces moci u vecini novih naslova.

Ako baš juriš do 150€, ni GTX 950 nije loš izbor. S druge strane, ako povećavaš budžet, 380 i 380X su malo brže od 960 i možda malo skuplje (zavisi koje modele gledaš)
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_380X_Strix/23.html

Naravno, takodje bih tako igrao. Velika vecina igara, prakticno sve osim voznji i FPS, je ionako savrseno igriva na 35-45 frejmova.
Da, upravo to. Za "brze" igre treba veći FPS, a detalji kakvi god da su, nemaš vremena da im se diviš. S druge strane kod "sporih" se već od 45 FPS teško primećuje razlika (naravno uvek se nađe neko oko sokolovo ko vidi razliku između 59 i 61 FPS).

Vecinom povelike...radije igram u 40 a da je vecina stavki zategnuta, nego bledu senku toga na 60.🙂

Takodje i ja ovo podrazumevam pod "ugodno igranje". Izgleda da cu se na kraju ipak odluciti za GTX960 4GB, prvenstveno zbog loseg iskustva sa AMD hardverom. Hvala na odgovorima i na predlozima, olaksali ste mi puno.
Kad sam vec tu, sta mislite DDR3 ili DDR4 ? 16GB, sta se vise isplati.. primetio sam da cene dosta variraju

Kad sam vec tu, sta mislite DDR3 ili DDR4 ? 16GB, sta se vise isplati.. primetio sam da cene dosta variraju

Bolje idi na DDR4 kad vec uzimas i5 6400.

Ova MSI, ne treba ti nista skuplje od nje.

Za memoriju ti ne treba trenutno vise od 8GB, jedino vodi racuna da uzmes jedan stap od 8gb, kako bi mogao da nadogradis kasnije. Evo ovako nesto.

Bolje idi na DDR4 kad vec uzimas i5 6400.

Ova MSI, ne treba ti nista skuplje od nje.

Za memoriju ti ne treba trenutno vise od 8GB, jedino vodi racuna da uzmes jedan stap od 8gb, kako bi mogao da nadogradis kasnije. Evo ovako nesto.

Hvala puno, predlozi i cene istih su sjajni. Mislio sam da bi 16 bilo bolje, ali ako kazete da nema potrebe, verujem. Maticna + Ram, ce mi izaci dosta jeftinije nego sto sam planirao.

Ja mislim da je najbolje ici sa amd varijantom Am3+ ploca i FX6300 ili FX8300 upareno sa recimo R7 270 ili 750ti ,R7 360 I slicno.Prvi argument za AMD je sto Intel ploce i procesori iako ih smatram za bolje prosto nestanu posle nekoliko meseci i prakticno ostanes sa mrtvim soketom za koji nema ploce nigde.Drugi argument je cena koja je znatno manja.A treci je prosto da nema svrhe bacati pare preko izvesne granice posto za 50e do 150e i do 250e vise ulozenog dobijas zanemarljivo vise sirove snage za svoje pare.Po meni je ova generacija bazirana na Qaud core procesorima preko 3,3 ghz 8GB rama i grafickama sa 4gb rama tako je najbolje uzeti neku Radeon r7 270 sa 2gb rama za oko 100e igrati lepo godinu dana i prodati je za mozda 80-90e sledece godine i cekati da padne cena 950GTX ili 960GTX ili tako nesto u tom fazonu.Ako bas mrzis svoje pare onda Inteli sa Nvidijom.Samo nemojte se nadati da ste bogovi sa 700e kompom kad igre izlaze u prakticno pokvarenom stanju pune bagova i curenja memorije pa moras da palis kombajn da kosis travku.

Nazad
Vrh Dno