machina
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 11.07.2024
- Poena
- 4
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core i5 8400 & Stock
- Matična ploča
- Gigabyte B360M H
- RAM
- HyperX Beast 32 GB DDR4 2666MHz
- GPU
- Integrusa
- Storage
- Samsung 860 Evo + Samsung 870 Evo + Kingston A400
- Zvuk
- Integrusa
- PSU
- Cooler Master MWE Gold 550w
- Kućište
- Cooler Master MasterBox E500L
- Monitor
- Acer KA220HQ
- Miš & tastatura
- HyperX Alloy Origins
- Laptop
- Thinkpad T580
- Tablet
- Nemam
- Mobilni telefon
- Klasika
- Pametni uređaji
- Sve rucno
- Pristup internetu
- Optički internet
- Mobilni internet
Trenutno posedujem laptop Dynabook Satelite Pro C50-H-11G koji mi je vec na izmaku snage. Cini mi se da i3 1005g1 vise ne moze da mi cini posao u pokretu. Inace posedujem desktop racunar na kojem za sada obavljam 60% svojih poslova, ali u perspektivi vidim da ce se to snizavati sve vise. Niti imam novca, a niti racunice da kupujem nesto novo sto je veoma skupo, jer mislim da necu izvuci kvalitet (dugotrajnost bolje receno) kao kod desktop-a kojeg imam od 2018. i sluzi sasvim korektno i mislim da ce sluziti dugo.
Desktop koji posedujem ima i5 8400, 32gb rama, SSD 250 + 500 GB 860 odnosno 870 evo i 550w Cooler Master mwe gold. Gledao bih laptop slicnih performansi. Dosta koristim virtuelizaciju, tako da mi se cini da je ovde procesor prioritetna stavka. 32GB RAM-a i veci i brzi SSD cu svakako morati samostalno da dodajem sta god da pronadjem. Osim toga, vazna mi je sto bolja kompatibilnost sa Linux-om i koliko-toliko dostupni rezervni delovi ako se desi neka veca havarija sa njim. Ne bih uzimao nesto sto ima probleme sa pregrevanjem kojih mi je dosta.
Do sada, cinilo mi se da je najbolja opcija kupovati polovan laptop. U igri su Thinkpad-ovi T480 i T580. Drugo pomenuti je tesko moguce naci na oglasima za ovaj novac zato sto je veci po dimenzijama i cini mi se malo redji na trzistu (neka me ispravi neko ako gresim). Vec sam se uverio u 8. generaciju intel-a u desktop varijanti, ali nisam siguran kako se ponasaju u mobilnim verzijama. Pogotovo u 2024. godini kad imaju vec solidan radni staz.
Da li su ovi modeli dobar izbor u mom slucaju ? Ako postoje jos neka resenja, otvoren sam da ih cujem. Samo molim bez pregrevanja. Toga mi je dosta.
Razlog izmene: Slovne greske.
Desktop koji posedujem ima i5 8400, 32gb rama, SSD 250 + 500 GB 860 odnosno 870 evo i 550w Cooler Master mwe gold. Gledao bih laptop slicnih performansi. Dosta koristim virtuelizaciju, tako da mi se cini da je ovde procesor prioritetna stavka. 32GB RAM-a i veci i brzi SSD cu svakako morati samostalno da dodajem sta god da pronadjem. Osim toga, vazna mi je sto bolja kompatibilnost sa Linux-om i koliko-toliko dostupni rezervni delovi ako se desi neka veca havarija sa njim. Ne bih uzimao nesto sto ima probleme sa pregrevanjem kojih mi je dosta.
Do sada, cinilo mi se da je najbolja opcija kupovati polovan laptop. U igri su Thinkpad-ovi T480 i T580. Drugo pomenuti je tesko moguce naci na oglasima za ovaj novac zato sto je veci po dimenzijama i cini mi se malo redji na trzistu (neka me ispravi neko ako gresim). Vec sam se uverio u 8. generaciju intel-a u desktop varijanti, ali nisam siguran kako se ponasaju u mobilnim verzijama. Pogotovo u 2024. godini kad imaju vec solidan radni staz.
Da li su ovi modeli dobar izbor u mom slucaju ? Ako postoje jos neka resenja, otvoren sam da ih cujem. Samo molim bez pregrevanja. Toga mi je dosta.
Razlog izmene: Slovne greske.