Šta je novo?

Preporuka 2.1 sistema (AL PT6021 vs AL MX5021 vs Logitech Z-2300)

Dr.Mare

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2009
Poena
200
Posto je ovo moja prva poruka na ovom forumu, prvo bih zeleo da pozdravim sve forumase!

E sada, imam jedno pitanje za sve koji se razumeju u zvucnike:
Imam Altec Lansing ATP3 zvucnike vec nekih 5,6 godina i odlicno su radili dok im se nije pokvarilo dugme za pojacavanje, pa mi sada pravi mnogo problema. Resio sam da kupim nove zvucnike.

Konkretno pitanje je sta mi preporucujete od sledeceg:
Altec Lansing PT6021
Altec Lansing MX5021
Logitech Z-2300

Svi oni kostaju oko 150-160 evra sto mi odgovara, ali cena nije presudna. Ja bih se u svakoj situaciji pre odlucio za Altec, ali imam jedno lose iskustvo. Moj brat ima VS3121, koji dosta suste kada se ne slusa muzika vec samo kad su ukljuceni. ATP3 koje imam nemaju taj problem.

Znaci, 2 stvari su mi bitne: Sto manje suma (po mogucstvu da ga nema), i kvalitet zvuka. Zvucnici mi trebaju uglavnom za igre i muziku. Imam malu sobu pa mi ne odogovaraju 5.1 zvucnici.

Dr.Mare (ili MareDGrejt ;)), ako si vec bio zadovoljan sa ATP3, sto ne kupis njegovog naslednika, VS4121?
Vrlo dobro se pokazao, nema tih problema sa potenciometrom, ima i izlaz za slusalice.

peja je napisao(la):
Dr.Mare (ili MareDGrejt ), ako si vec bio zadovoljan sa ATP3, sto ne kupis njegovog naslednika, VS4121?
Vrlo dobro se pokazao, nema tih problema sa potenciometrom, ima i izlaz za slusalice.

Joj, nemoj sad jos jednu nedoumicu:)

Salim se, ova tri kompeta sam izdvojio na osnovu nekog tumaranja po netu. Trazio sam koji je najbolji 2.1 sistem zvucnika i ova 3 su stalno iskakala. Medjutim, sto vise citam opise, pojavljuju se jos neki kao npr Microlab FC330 i jos neki.

Kao sto si primetio, trazio sam i pomoc na SK forumu, ali veoma malo nedoumica sam tamo resio. Moze se samo reci da mi je Logitech na dnu liste. Koliko vidim, njemu su basovi najveci adut(sto mi i nije bas neophodno) dok u kvalitetu reprodukcije zaostaje za Altecom. Uz to, Altec je.... pa to je Altec, firma u koju imam poverenja.

Odmah iznad Logitecha, za sada, je MX5021. Svuda citam sve u superlativima o njima, ali se gotovo svuda provlaci info o primtnom sumu kada su idle stanju. To me prilicno iritira:mad:

I, na kraju dolazim do mojih favorita FX6021 i PT6021. Ovaj zadnji mi je i prvi favorit. Nigde nisam procitao da ima problema sa sumom, za razliku od FX6021 a bas mu je bolji od FX-a. Kao sto rekoh, ovo mi i nije toliko bitno, ali je svakako +. Uz to, daju kristalno cist zvuk, bez distorzija kada se odvrnu. A i crni su,)

Planiram da ih uzmem za nekih 20-ak dana, taman da zavrsim sa ispitom. A do tada, svaka pomoc oko izbora je dobrodosla:)

Poslednja izmena:
Cuo sam ove 6021 a imao sam ranije Z-2300. Nisam neki veliki znalac ali moji utisci su da je Altec malo melodicniji. Jednostavno bolja zvucna slika, Logitech je previse "plastican" upravo je takav zvuk. Sa druge strane Z-2300 su mnogo jaci i kod njih je kao i kod vecine Logitech-a naglasen bass.

Tako da ako hoces tu neku bolju celokupnu zvucnu sliku i ja bih dao glas za Altec, ako te vise interesuje jacina i naglasenost bass-a onda je Logi bolji, dosta glasniji i bass je mnogo, mnogo jaci.

Dr.Mare (ili MareDGrejt ;)), ako si vec bio zadovoljan sa ATP3, sto ne kupis njegovog naslednika, VS4121?

Imao si prilike da poredis? Svi pricaju kako je VS4121 naslednik, ali meni znatno losije zvuci. Ipak je sub prilicno drugaciji, VS4121 mu je nekako mutan i muljav... Sta znam, mozda je to subjektivno...

MX5021 mogu da preporucim ako si u prilici da ih poslusas pre kupovine zbog suma. Licno taj brum ne mogu da podnesem, a za tolike pare ne bi smelo da ga ima. 6021 modele nisam cuo, ali kazu da su dobri...

izgleda da je fino pala cena za PT 6021. ranije su bili oko 220e.

edit: ja imam 4121 i nisu ama bas nista posebno. kupio sam ih na prepad i nadao sam se da cu dobiti kvalitet zvuka kao ATP3 ili bolji a dobio sam losiji za klasu.

Poslednja izmena:
Ja sam imao MX5020 i non-stop su sustali...

Sada imam VS2421E i kod njih samo pomeris ''onaj deo'' za pojacavanje (posto se ne nalazi na zvucniku) i trazis mesto gde ne susti.

Z-2300 imaju muljav zvuk, napumpan bas i deklarisanu snagu koja nema veze sa realnoscu

Resen problem

Kupio sam Altec Lansing PT6021!

Ukoliko neko ima slicne nedoumice kao i ja, evo da mu pomognem.

Nema nikakvog zujanja, sistanja i ostalih gluposti. Kao sto sam rekao, imao sam ATP3. ali kada sam prikljucio ove zvucnike, zacudio sam se da sam ja uopste imao bas na ATP3. Zvuk je kristalno cist, cak i kad se pojaca do kraja (ovo preporucujem samo ako zivite u nekoj sumi, sto dalje od komsija, jer su zvucnici bas jaki).

Uzivancija :,,:

Nazad
Vrh Dno