Šta je novo?

Preporucujem modem!!!

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
U pitanju je Intel Ham 5628 modem. Zamenio je stari ISA Rokwell 33.6 modem. Ne znam da li je hardware -ski, ali sigurno nije potpuno soft modem. Ne primecuju se nikava usporenja sistema pri konekciji, ne koci se sistem pri zvanju, veza je odlicna, a na Verat se povezuje konstantno na 50666 Kbps. Skidao je mp3 (znaci kompresija ne radi) i do 6 KB/s, a konstantno je iznad 5 KB/s. To je za mene fanstasticno. Inace sam na digitalnoj centrali koja pocinje brojem 351....
Ako je bitno za zemlju sam izabrao Slovenija, a povezujem se na Verat -ov broj 3040-055 u Beogradu. I nisam nista tweak -ovo. Koristim driver -e koji su dosli uz njega na CD -u.
Pozdrav!!!

Imam isti modem i takodje sam presao sa ISA rockwell-a 56k i moji utisci su sjajni. Za 13€ koliko sam ga platio radi odlicno. Apsolutno sve konekcije na verat i yubc su izmedju 50.6 i 52.0, a download ne pada ispod 4 KB/s u bilo kakvim uslovima i to sve sa digitalne centrale(nekad 39... sada 23...).

Pozdrav.

Mikky je napisao(la):
Ima li neko iskustva za analogne centrale?

Beastmaster je sa ovim modemom postigao rekord:
2.4Kb/s...

Modemi nisu losi, ali sve zavisi od kvaliteta linije...

Da, postigao sam protok od čitavih 2.4Kbps, i to sam jedva uspeo da se zakačim :(

Sve je u redu sto sam ovde procitao. Konkretno me interesuje da li je ok da menjam svoju Motorolu koja je inace voice modem za taj Intel Ham 5628 za koji ne znam da li je voice i posto ne znam kako ce da mi radi na staroj centrali (6xx-xxx). (Procitao sam lose iskustvo ovde navedeno, dali je to pojedinacni slucaj ili pravilo?)

Jedan od problema je i sto ta Motorola nema drivere za xp tj. ima ali rade kao za w2k pri cemu gubi voice mogucnost.

Problema je i sto okupira masinu.

Pc cu da menjam verovatno za koji mesec tj sklopicu jos jednu masinu pa bih za nju uzeo ovaj Intel sada i malo eksperimentisao na staroj.

P.S. Ako sam dobro razumeo to je v92 modem, mada nama nema koristi ovde od toga? To je jos jedan od razloga za zamenu modema. Ko zna mozda jednog dana......hahaha

Kod mene je Lucent i dalje No.1 ;) Radi bez nekih vecih problema i preko Verat-a i preko PTT-a. Takodje, iako neke serije zezaju sa NF2 plocama, kod mene na ABit NF7-S 2.0 radi bez ikakvih problema, bas kao i pre na ABit KX7-333. Jedino o cemu razmisljam je externi serijski US Robotics...Mada pitanje je da li vise ima svrhe ulagati u modeme.

da, lucent hv 90 rula "_"
inache delimire lucent mi daje mnogo bolj rezultate U SVEMU a imam i usr 56k ext paralell

PS. Već smo jednom ustanovili da nije do toga, da li je hardverski ili softverski modem, kada koči prilikom konektovanja, diskonektovanja itd, već je to do drivera... :)

Za Lucent/Agere modeme poslednji su drajveri 8.30 (sada skinuh) i rade korektno na NF7-S 2.0 ploci i obicnom Lucent modemu (starija serija od pre vise od godinu dana, ali sa natpisom Agere na chipu).

Da ne bi otvarao novi topik, a pominje se Intel.
Naime, da li ima negde noviji drajver za Intel 537 Data fax voice V.92 modem?

Hvala

Da i ja ne otvaram novi topic, interesuje me da li pomenuti Intel 537 podrzava caller id?

"Da i ja ne otvaram novi topic, interesuje me da li pomenuti Intel 537 podrzava caller id?"

Reci mi gde da to proverim, u kojim opcijama, pa cu ti reci da li podrzava ili ne!
Malo se razumem u modeme i zbog crkavanja svega na racunaru usred strujnog udara, morao sam zameniti Lucentov za ovaj. Lucent mi je bio bolji.

Pa ne znam ni ja zato pitam, ali mislim da bi trebalo nekom komadnom iz terminala.

Predpostavljam da to moze da radi ali potrebno je da sama telefonska centrala podrzava opciju CALL Identifikacije a i da sam licno prikljucen na nju. Isprobavao sam pre neke programe za pc ali nije radilo, posto moj broj nema tu mogucnost.
Inace najverovatnije svaki noviji modem ima tu opciju, koja se uz koriscenje softvera, nezavisno od njega, moze ostvariti...

Vrh Dno