Šta je novo?

Preporucite!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

chox

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2005
Poena
319
Imam Kaspersky Personal 5 antivirus koji mi sluzi i kao firewall kada sam na netu.E sad posto on poprilicno usporava sistem prilikom dizanja,preporucite mi neki dobar program koji najmanje usporava komp,a ipak nudi dobru zastitu od virusa,spywarea,crva i ostalih napasti.Znaci ja bi voleo neki program koji bi se dizao zajedno sa sistemom i ne bi ga previse usporavao i koji bi bi pruzao zastitu kada sam na netu,a Kaspersky bi koristio samo za ciscenje slucajnih «propustenih napasti».I jos nesto:posto na kompu imam dva aktivna naloga (sa jednim obavjam obicne kancelarijske poslove a sa drugim igram igre i idem na net) voleo bi da se samo sa onim drugim zajedno dize i program koji cete mi preporuciti a da u prvom on ne bude aktivan.Pokusao sam to sa kasperskim ali kada podesim da se dize u jednom nalogu,onda se on dize i u drugom sto mi ne odgovara.Hvala puno!

zar niko nema ideju?

Topla preporuka za Outpost Firewall

Skini nesto od ovih firewallova: ZoneAlarm, Outpost, Kerio. Instaliraj, ubaci u startup za samo jedan nalog, i vozi. Antivirus koristi samo povremeno da skeniras sistem.

Kaspersky usporava komp pri podizanju jer automatski skenira startup objekte i memoriju i sl , to bash ume da potraje ali mozhe se iskljuchiti, kod mene na pro verziji opcija se nalazi u Settings tabu u glavnom prozoru -> On Demand Scan Tasks -> Scan At System Startup -> Properties -> Configure - Shedule tab -> iskljuchi Enable Shedule (ili mu podesi vreme umesto at the program startup)

shto se tiche onog drugog, da se startuje automatski kod jednog usera a ne kod drugog:
Iskljuchi podizanje KAV-a pri podizanju wina u njegovim opcijama, zatim kopiraj shortcut za kav.exe u sledeci direktorijum c:\documents and settings\username kod kojeg hocesh da se podizhe\start menu\programs\startup

Koristi Outpost, i iskljuci predhodno "firewall" u Kasperskom.
Zone Alarm ne preporucujem, jer ce ti verovatno stvoriti bar jednu glavobolju, a samim tim lancanom reakcijom ti ces nama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno