Šta je novo?

Preporucite novog ADSL provajdera

Preporucujem svima da izbegavaju Eunet, dok isti ne snizi cene. Imate u ponudi mnogo povoljnije provajdere kao sto su Telekom, Verat i PTT. Ne racunam SBB, koji trenutno ima mnogo bolju ponudu, ali sacekajmo do posle Nove godine da vidimo kakvo ce biti stanje. Naravno ko ima mogucnost samo ADSL-a treba u velikom luku da izbegne EUNET! I to iskljucivo zbog cene, posto je usluga koju pruzaju losija od usluga ostalih provajdera, a cena je veca.

Beocity lopuze!!!!!

Moj savet izbegavajte beocity po svaku cenu. Jes da garantuju agregaciju 1:1 ali zato blokiraju p2p. Kada sam se zalio njihovo ljubazno osoblje me je lepo uputilo na njihov sajt gde lepo pise da oni negarantuju nista vezano za p2p, i da ako hocu i "dosta koristim internet" predjem na paket od 3500.00 din mesecno za brzinu od 768 kb/s. lopovi. Pazite samo da ne napravite gresku ko ja!!!!

^
Pa kad nisi pratio Bench forum. :) Ja se više i ne sećam kad je ovde neko spomenuo tog "provajdera", ovde je odavno o njima sve rečeno.

I sezam moze da se stavlja pod navodnike. Osam godina sam bio kod njih ali ovo necu da im oprostim.

Svima koji se pitaju zasto telekom ima veci protok na istom paketu -- to je zato sto ostali provajderi ne mogu da postave svoju opremu u centrale pa protok za njih ide preko jos jednog sloja enkapsulacije.

Kako stvari stoje i ja cu menjati provajdera, ovo sto se na Sezamu desava poslednjih mesec dana je kriminalno.

Hvala vam na odgovorima.Jedva cekam opticki ili neki drugi net,da i ptt i ikom i ovaj telekom posaljem tamo gde im je i mesto i da se onda konacno izigram kao covek preko neta,a ne ovako.Pozdrav.

Načekaćeš se ti za optiku,tj nećeš,kad budeš bio deda,onda ćeš moći da imaš 50/50 kući:d

@placebo: Po mom mišljenju Telekom je najbolji trenutno...A izmedju ta dva,ja bih isao na Verat

Poslednja izmena:
Ma Telekom je majka za sve ADSL provajdere. Glavni je, to jest telekomovi korisnici imaju prednost naspram korisnika drugih provajdera ako dodje do nekog zagusenja. Ne puca veza, barem meni nije, dok na EUnet nisam preko dana mogao biti na netu 5 minuta a da ne pukne veza. Jedino sto je glupo je taj ugovor.

Znam da je najbolji telekomov adsl, ali mi trenutno ne odgovara da potpisujem ugovor.

uzmi ptt adsl svaka tri meseca dobijas smanjenje cene

a sto se tice tehnicke podrske nisam ih zvao nijednom za 4 godine

ako je i bilo problema uvek se pokazalo da je krivac bio telekom kao davalac linka

uzmi ptt adsl svaka tri meseca dobijas smanjenje cene

a sto se tice tehnicke podrske nisam ih zvao nijednom za 4 godine

ako je i bilo problema uvek se pokazalo da je krivac bio telekom kao davalac linka

e sada da ti ja kazen nesto o tom ptt-u koji toliko hvalis!

jos dok su bili paketi 256/512/768 ja sam kod njih uzeo 768 paket koji sam isto tada imao i kod sezama! pa firma mi je placala ptt a ja sam sam sebi tada pre toga bio placao sezam...
posto nije moglo dva linka da imam odnosno dva adsl prikljucka odabrao sam ovaj sto mi firma placala i dok sam bio na sezamu sve je radilo ok i download i surf ma sve, pored downloada koji je radio sam slusao muziku sa kompa ili gledao neki film i sve je besprekorono funkcionisalo dok nije dosao ptt u moj stan!
tada nisma mogao da slusam tu istu muziku sa harda a da mi nije zapucavala i seckala a film isto tako ko da sam ga pokrenuo sa neta da ga gledam tako je seckalo ko da ga ucitava, iako je bio isti windows i isti programi ko i kada sam imao sezampro adsl!
kada sam zvao texnicku podrsku bilo je imate virus nevalja vam windows nisu dobra podesavanja i sve su uvek nalazili izgovor za losu vezu do tada sam ja svaki put rusio sistem i to 4 puta misleci ajde oni su texnicka podrska pa su upravu, nakraju sam ja ispao konjina sto sam to uopste radio kada mi je sve pre toga radilo ok kod sezama!!!

tako da ja kod njih ni dzabe da mi daju do kraja zivota mi netreba njihov adsl!!! da jos bude veca fora ja sam raskinuo ugovor sa njima u po meseca sve se ovo desavalao 15 dana ali nisam bio vratio opremu da bih posle nekih mesec ili dva istu i vratio nazad jer koji ce mi djavo kada je oprema bila krs (bar da se mogla prodati nego nije vredela nista)...
oni mene i posle dve godine zovu da pitaju jesam ja vratio opremu a to nije bilo samo jednom nego do sada vec par puta a lepo sam vratio sve sa papirima i reversom koji mi je tada izdat i podpisano da sam vratio opremu!

jer tada se nije dobijala oprema od ptt-a nego od neke beogradske firme koja je dolazila u novi sad iza poste na parkingu izdavala tu opremu za adsl!

tada nisma mogao da slusam tu istu muziku sa harda a da mi nije zapucavala i seckala a film isto tako ko da sam ga pokrenuo sa neta da ga gledam tako je seckalo ko da ga ucitava, iako je bio isti windows i isti programi ko i kada sam imao sezampro adsl!
kada sam zvao texnicku podrsku bilo je imate virus nevalja vam windows nisu dobra podesavanja i sve su uvek nalazili izgovor za losu vezu do tada sam ja svaki put rusio sistem i to 4 puta misleci ajde oni su texnicka podrska pa su upravu, nakraju sam ja ispao konjina sto sam to uopste radio kada mi je sve pre toga radilo ok kod sezama!!!

sam si najbolje opisao sve prednosti i mana pojedinih isp slusajuci muziku sa harda... nemam nista da dodam na tvoj strucni komentar

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce..
Da li je telekom jedini isp provajder sa kojim se potpisuje ugovor ili ostali imaju neko vremensko ogranicenje posle kog se moze raskinuti ugovor?
Hvala

pored telekoma sto zahteva podpisivanje ugovora znam da i neobee isto zahteva podpisivanje ugovora na godinu dana a raskid ugovora se placa isto kao i kod telekoma ali dali je cena ista to neznam a za ostale neznam (znam da sezam i verat nemaju ugovore) ja sam licno sa sezamam presao na verat i zadovoljan sam a od opreme se dobijaju ruteri tipa tp-link 8811 i 8817... nadam se da je ovo bar malo pomoglo? poz

@Dragan1979

Jeste,mnogo..
Hvala

sta je pesnik time hteo da kaze?

ajde reci razlog zasto bas verat posto imam i ja taj problem nemogu da se odlucim sada kod koga da idem sa sezama? dali kod telekoma ili verata?

Čitaj malo bench pa će ti biti jasno:D...Isto kolko hvale i Telekom tolko hvale i Verat,a mislim da ne mora da se potpisuje ugovor

nemoram da citam posto sam ja vec odlucio za verat i od 31.12.2008 sa kod verata i do sada sam ne zadovoljan nego prezadovoljan! a sto se tice podpisivanja ugovora kod telekoma mora a ako hocete da raskinete ugovor placate penal a kod verta toga nema samo iz tog razloga sam odabrao verat ali da sam zaposlen ipak bi se odlucio za telekom!

jos dok su bili paketi 256/512/768 ja sam kod njih uzeo 768 paket koji sam isto tada imao i kod sezama! pa firma mi je placala ptt a ja sam sam sebi tada pre toga bio placao sezam...
posto nije moglo dva linka da imam odnosno dva adsl prikljucka odabrao sam ovaj sto mi firma placala i dok sam bio na sezamu sve je radilo ok i download i surf ma sve, pored downloada koji je radio sam slusao muziku sa kompa ili gledao neki film i sve je besprekorono funkcionisalo dok nije dosao ptt u moj stan!

tako da ja kod njih ni dzabe da mi daju do kraja zivota mi netreba njihov adsl!!! da jos bude veca fora ja sam raskinuo ugovor sa njima u po meseca sve se ovo desavalao 15 dana ali nisam bio vratio opremu da bih posle nekih mesec ili dva istu i vratio nazad jer koji ce mi djavo kada je oprema bila krs (bar da se mogla prodati nego nije vredela nista)...
oni mene i posle dve godine zovu da pitaju jesam ja vratio opremu a to nije bilo samo jednom nego do sada vec par puta a lepo sam vratio sve sa papirima i reversom koji mi je tada izdat i podpisano da sam vratio opremu!

jer tada se nije dobijala oprema od ptt-a nego od neke beogradske firme koja je dolazila u novi sad iza poste na parkingu izdavala tu opremu za adsl!

pa da li ti stvarno mislis da je provajder adsl-a kriv sto tebi secka muzika i filmovi sa HDD??? To moze biti mnogo razloga ali da je to zbog provajdera tesko, mozda opremu nisi instalirao kako treba ili je imala konflikt sa nekim drugim delom hardware, mozda su ti programi non stop trazili vezu sa netom zbog codeca, mozda 300 drugih razloga ali provajder sigurno nije kriv za te probleme

Sam sam na PTT od samog pocetka i nikad nisam imao problema, oprema koju su mi dali (ruter) (tj firma koja je radila za njih - Trigon u Bgd) radi odlicno vise od 3 godine

@TPSP
to je vise nego dovoljan razlog da te banuju na svim user logovima ;)

Bravo jeste firma Trigon od nje sam dobio opremu, pazi sve sam podesio kako treba (bar ja mislim da jesam, jer download je radio kako treba, isao je u full-u, po tome mislim da je sve bilo ok ali to nemora da znaci)! E sada dali je bilo nekog konflikta sa mojim komponentama neznam ali znam da sam pre toga koristio SezaamPro (kod njih sam imao onaj mali beli modem) i da je radilo ok ali nije ni to sve bio problem da su se ljudi iz PTT-a malo angazovali pa da resimo zajedno problem, nego je to bilo: imate virus u racunaru, jeste podesili ruter (tada mi se cini da sam bio dobio Asusov neki ruter na koriscenje, mada se vise i nesecam koja je tacno oprema bila upitanju) i sve slicno ko sto i danas prvo pitaju kada ih zovete da prijavite problem!!!

Poslednja izmena:
ja koristim upravo taj Asusov ruter i da cuknem u drvo :D fercera 24/7 vec 3 godine

za podrsku nista nisam rekao jer ih nikada nisam zvao, tj nisam imao razloga :) znaci o njima nemam nikakav pouzdan podatak ;)

ja koristim upravo taj Asusov ruter i da cuknem u drvo :D fercera 24/7 vec 3 godine

za podrsku nista nisam rekao jer ih nikada nisam zvao, tj nisam imao razloga :) znaci o njima nemam nikakav pouzdan podatak ;)

E pa blago tebi, *** ja nisam bio zadovoljan pa sam hteo da se to namesti ali ni posle par poziva i objasnjavanja problema nisu se upristojili da bar nekako pomognu nego se drze standardne procedure e ona da sam puko i u pola meseca raskinuo ugovor, i naravno posle toga sam ponovo otisao kod SezamPro i podneo zahtev za ADSL ali narednih 6 meseci sam bio bez neta ali od onda do danas nisam prekidao osim sto sam nedavno menjao Sezam iz razloga sto su poceli da me ogranicavaju na protok!

Evo me sada kod Verata i mogu reci da lepo radi download nikada nije bio ispod 420 kb a da to torrenti nedozovljavaju ima i manjih brzina ali naravno visa sila od seedera koji nemogu da izguraju toliki upload!

Tako bih svakome preporucio ko se dvoumi da predje sa nekog provajdera a nezna gde neka predje kod Verata nece se pokajati, od opreme sam dobio ruter TP-LINK 8817 a imaju u ponudi jos i TP-LINK 8811... Nemaju nikavo podpisivanje ugovora i nema ogranicavanja p2p e sada nadam se da ce ovo nekome da pomogne u odlucivanju kod kog provajdera da ide! Poz

nemoram da citam posto sam ja vec odlucio za verat i od 31.12.2008 sa kod verata i do sada sam ne zadovoljan nego prezadovoljan! a sto se tice podpisivanja ugovora kod telekoma mora a ako hocete da raskinete ugovor placate penal a kod verta toga nema samo iz tog razloga sam odabrao verat ali da sam zaposlen ipak bi se odlucio za telekom!

Mali update: i kod Verata se od nedavno placa penal od 3000rsd ukoliko hocete da se rastanete sa njima pre nego sto prodju 4 meseca:

http://www.verat.net/pdf/opsti-uslovi-adsl-2009-04-07.pdf

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno