Šta je novo?

preporucite neki virtual CD program?

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Treba mi neki koji je lagan za upotrebu ,ima li neko neki prijedlog?

Alcohol 52%, ili Alcohol 120% (isti kao 52%, samo što podržava i rezanje diskova). Batali razne Virtual Drajvove i slično, to nije značajno unapređivano godinama i obično podržava samo jedan (sopstveni) format koji je neupotrebljiv sa ostalim programima za rezanje...

daemon tools

Daemon i Alcohol koriste isti drajver, tako da je u principu svejedno... ali je Alkos više "handy" jer iz njega možeš i da praviš imidže, dok sa Daemonom moraš da se cimaš preko Nera, UltraISO-a itd.

Deamon tools je glavni.Narocito kad se iskombinuje sa batch fajlovima, sve radi samo od sebe. Jedino za pravljenje image-a je malo komplikovanije.

Ma Deamon, Alcohol... sve ti je to isto. Promeni extanziju tih image fajlova u nrg i koristi ih preko Nero Image-a. Meni Nero Image Drive odradi ceo posao. Nemam nikakvih problema sa njim. Za svaku preporuku. Zašto skidati dotani program, kad već imam Nero, a sa njim i ovaj zgodan program.
pOz

CD/DVD drive emulator

Zasta ti je potreban CD/DVD drive emulator?

Jedna od prednosti Alcohol 120% je ta sto emulira CD/DVD sa kompleksinm protekcijama i fizickim deformacijama, te kompromitovani zapis mozes kasnije rekonstruisati.

Podrzava dosta image formata, u smislu create, read, write.

Po mom misljenju, najbolja je kombinacija Alcohol 120% i AnyDVD.

Za manipulaciju image files, preporuka Alcohol 120%, ukoliko originalni medijumi imaju protekciju, kombinuj sa AnyDVD.

f(x,y)=z

x=Alcohol 120%, image creator and manipulator
y=AnyDVD, RPC1 emulator, CD/DVD decrypter
z="set it and forget it"

za ovo bi trebalo da se napravi vote pa da covek vidi!
Ja bih ti preporuci Alcohol 120%
Mali je(oko 4 mb) i radi savrseno!

Apsolutno! Doduše, Daemon ih sve šije sa svojih 500k :) ali opet bolje nego VirtualDrive bloatware od 20+ mega (šta li tu ima, živo me interesuje)...
U svakom slučaju, bitno je da program podržava što više formata i da ne pravi neku egzotiku nego standardni ISO ili BIN/CUE u slučaju diskova sa muzikom.

Moj glas Alcoholu :)

Nisam probo Daemon
Sto je on bolji od Alcohola ?

Ajde i ja za Alcohol 120%

Jos jedan glas za Alcohol 120%.
Ma da ni Virtual Drive nije los.Koristim ga dosta dugo i sasvim sam zadovoljan.

Da ne otvaram novi thread: Zna li neko neki virtual CD*DVD program koji radi u WinXP x64?

Pozdrav

Preporucujem ti Alcochol 120%,ali pazi,nemoj da preterujes! :d Meni je nekako jednostavniji od Virtual CD-a.Sto bi pocetnici rekli,samo next,next,next. :D

Ali samo je daemon tools besplatan ;)

Daemon Tools ili Alcohol 120%, potpuno je svejedno. Ja sam praktično batalio Virtual Drive.

Alcohol 120 %, iako vise volim njegovog prethodnika Fantom CD.

Daemon tools je besplatan i najnovija verzija je kompatibilna sa "back-up" kopijama igrica...a ako ti to ne radi - zna se:alcohol 52%

Ako to ne radi, neće ni Alcohol, jer ko što je već više desetina puta rečeno, oba koriste isti drajver...

Pa nije baš tako: moj slučaj - posle promene ploče daemon mi je pravio *ranja...alcohol (istina 120%) šljaka kao mutav.
Sad sam reinstalirao windojz i daemon ponovo jaše

Poslednja izmena:
kombinacija UltraISO + Nero Image Drive - nikada nijedan problem

Ajde i ja malo da budzim:)
Deamon tools je besplatan,ali ja licno vise volim alcoholl120%.
VD je odaaaavno postao veliko ******,tako da mozes slobodno da ga zoabidjes.

Vrh Dno