Šta je novo?

Preporucite mi neki mali malecki program za pracenje tempera

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Znaci ne interesuje me nista osim temperature procesora, program da je sto manji, da nema komplikovana podesavanja(najbolje da ih nema uopste), da nema razne alarme...
Idealno bi bilo kada bi temperatura procesora stajala u taskbaru, ali i nije bitno...

Probaj SpeedFan, nije dovoljno mali po mom ukusu (1,3 MB), ali mi se svidja sto ga samo raspakujes i radi -- ne ubacuje nikakve dll-ove/vxd-ove/servise u sistem. Kao bonus, ima i alarme i pracenje i spustanje broja obrtaja ventilatora u zavisnosti od temperature, jednostavan je za konfigurisanje (za razliku od MBM-a :mad: ), a pokazuje i temperaturu harda i ostale podatke koje dobija preko S.M.A.R.T-a. Naravno, pokazuje temperaturu u systray-u.

Program se zove VCool(CPU Rain). meri temperature procesora
unutrasnjosti racunara,te brojeve obrtaja tri ventilatora,
a,pritom je velik celih 21.9kb.
Pozdrav Misha!!!

Tu je i MBProbe, jako mali, podrzava gomilu ploca i cipseta, i naravno potpuno je besplatan. Radi pod svim windowsima. Nalazi se na http://web.bham.ac.uk/jst829/mbprobe. Velik je oko 70 kb (plus 15 kb sys fajl ako se koristi na NT/2000/XP)

MBProbe na prvom mestu, a zatim Hmonitor Pro. MB Probe je ubedljivo najmanji i najfunkcionalniji (ima force shutdown). Da to radi uverio sam se kad ghostujem na drugu mašinu. Podignem system i imam najviše 3 sec da iskljucim merač (naponi se razlikuju od ploče gde je urađen ghost) ili u suprotnom comp se ugasi. Podizao sam system i po nekoliko puta:)))

Sto ne koristis onaj koji si dobio uz maticnu plocu, a ako nisi cini mi se da je ok MBM.

Jos jedan glas za MB Probe - mali je, jednostavan i ne zahteva nikakvu instalaciju.

Evo jos jedan glas za MBprobe :D
Ako ti treba javi se na [email protected] (i reci jel ti treba i onaj dodatak za XP).

MBProbe, samo kad ga instaliras, iskopiraj ga u dir u kome ce i kasnije stajati i tek ga onda startuj.

Ma najbolje je da skinem sve te programe pa sam da vidim, jer su svi zajedno oko 2MB ;)

vlasta je napisao(la):
Simpatican programcic, al' nece da iscita s.m.a.r.t podatke :(

Neće ako ti je hard na Raid-u, ako ga zakačiš direktno na ploču trebalo bi da radi. Barem kod mene radi...

Da li neko zna da protumaci one podatke o hdd s.m.a.r.t.-u? Pise da je neki fitness 50%?!

delimir je napisao(la):
Neće ako ti je hard na Raid-u, ako ga zakačiš direktno na ploču trebalo bi da radi. Barem kod mene radi...

Zavisi i od hard-a. Koliko ja znam, nijedan Quantum-ov disk pre AS-a ne podrzava SMART.

Pa ja sam imao nekoliko quantuma od 3 giga i na početku boot-a su prijavljivali S.M.A.R.T. poruku...

delimir je napisao(la):
Kacen je direktno na plocu. Probacu jos neku.

Nazad
Vrh Dno