Šta je novo?

Preporucite mi NAJBOLJI registry program

freemind

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2004
Poena
319
Nedavno sam uzeo novi komp Core2Duo, P35, 2GB HyperX 1066, Hitachi 400gb, GF GTX 260 i sve je radilo extra dok nisam malo zabrljao sa programima i instalacija i kako to vec vse ide sto vise cackash vise zeznesh...E sad ono sto meni treba je program koji u POTPUNOSTI DA IZBRISE SVE PROGRAME koje ja ocu da unistaliram zajedno SA SVIM njihovim ****nim registry fajlovi i da bude KAO DA IH NIKADA NIJE NI BILO, znaci izbrisati SVU djubrad i onda jovo na novo ali sa istim operativnim sistemom?
JEL POSTOJI TAKAV PROGRAM, posto intuitivno znam a i tako jeste da kada bih programe brisao iz AddRemove neka njhova ****na ****** i dalje ostajuu registriju...POMOZITE

Veruj mi, instalacija novog sistema je brza i efikasnija opcija.

Lepo ti rece, bolje izdvoji 15-20 min za instalaciju i radece ti komp i bolje i duze.

Aj preporuka : Uzmi instaliraj clean install , instaliraj SVE programe/drajvere koje inace koristis , napravi image baci isti na DvD ili ako imas mesta cuvaj ga na hdd. Kad sledeci put nadjes sebe da mislis da ti se komp vuce uzmes image i imas gotov sistem za 15 minuta :) A sto se tice problematike koji program koristiti za te akcije ... Pa svi oni "rade" ali manje vise ni jedan zapravo ne odradi ista pametno ...

Godinama koristim Registry Mechanic,i nikada nisam imao problema sa brisanjem pogreshnih kljucheva i slichnih sr@nj@.

Nedavno sam uzeo novi komp Core2Duo, P35, 2GB HyperX 1066, Hitachi 400gb, GF GTX 260 i sve je radilo extra dok nisam malo zabrljao sa programima i instalacija i kako to vec vse ide sto vise cackash vise zeznesh...E sad ono sto meni treba je program koji u POTPUNOSTI DA IZBRISE SVE PROGRAME koje ja ocu da unistaliram zajedno SA SVIM njihovim ****nim registry fajlovi i da bude KAO DA IH NIKADA NIJE NI BILO, znaci izbrisati SVU djubrad i onda jovo na novo ali sa istim operativnim sistemom?
JEL POSTOJI TAKAV PROGRAM, posto intuitivno znam a i tako jeste da kada bih programe brisao iz AddRemove neka njhova ****na ****** i dalje ostajuu registriju...POMOZITE

http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm

koristim ga otkad imam X2, pre njega sam koristio regcleaner koji jednostavno odbija da radi pod dual core procesorima.

Your Uninstaller! 2008 cisti registry posle uninstaliranja. Koristim ga vise od godinu dana bez problema na XP x86 i x64.

Poslednja izmena:
CCleaner... obično je dovoljan, osim ako nije totalni raspad sistema :)

TuneUp 2008... Ima i registry cleaner i Uninstaller.... i naravno narodski lek....

Licno koristim u te svrhe

Registry Mechanic 8.0 prilikom svakog starta XP .To oduzima oko 3 do 4 minuta vremena i uvek ima nesto da ocisti .

CCleaner 1 x nedeljno , nisam probao program koji ti je *a c a* preporucio ali ako on kaze da je OK onda u to ne treba sumnjati

Ako hoces da deinstaliras programe

Your Uninstaller 2008

Ako ces da kombinujes i probas uvek neke nove programe onda

Podigni jednom potpuno nov i cist OS
Instaliraj sve osnovne drajvere
Instaliraj 15 - ak onih najosnovnijih programa
Uradi Back Up te particije , moja preporuka je Acronis True Image koga licno koristim
I tada na toj platformi testiraj nove programe

Mada slazem se da je najbolje ciscenje kada OS ponovo instaliras
To bi trebalo da definitivno bude sterilizacija te particije
Vreme koje potrosis na ponovnu instalaciju nekada je punoo manje vremena nego kada ti se zaglupi komp onda kada ti najvise treba

Izbor je na kraju samo tvoj

U svakom slucaju , ako si laik , kao i ja uostalom , neka te ne plase i ne nerviraju padovi sistema njihovo ponovno podizanje , gubitci podataka i ostalo !
To se desava i boljima od nas

Poslednja izmena:
RegCleaner i TuneUp 2008... Pun pogodak ;) .

Cc cleaner samo koristim mada on ko sto vecina kaze sigurno nije dovoljan za detaljno sredivjanje
Onda najbolje uzmi Registry Mechanic

Neznam

Uuuuuf ovako, sto se tice kompova nisam laik ali nisam ni profa uz malo pomoci i cackanja mogu lako da udjem u stosh iz kog sam ispao zato sto me vise to nezanima...pre sam se drndao sa tim ****nim djubretom i shvatio da je uzaludno i besmisleno, imam privatan zivot i obaveza a komp je na kraju svega tu da bi NAMA POSLUZIO U NASE SVRHE!!!
Sistem dizem po principu ubaci boot disk i restartuj komp, e sad ovako imam 2 particije na jednom hdd 400gb, na jednoj je sistem na drugoj zezalice...JEL SE BIRSE I DRUGA KADA REINSTALIRAM windows ili OSTAJE SA SVIM PODACIMA, posto ja biram particiju na kojoj zelim da smestim OS a sta se desava sa drugom...
I na kraju: XP ili Vista, hteo bih da iskusim chari DX10 i 64bitne brzine...
HVALA NA POMOCI

Josh nesto

Ono sto meni treba je program koji ce NE SAMO DA UNISTALIRA PROGRAME SA KOMPA NEGO I DA IZBRISE SVAKI REGISTRI DJUBRE KOJI SU ONI OSTAVILI NA HDD TO JEST KAO DA GA NIKAD NIJE NI BILO...Jer sa reinstalacijom sistema menjanjem programa sa starije verzije na novu problem se opet javlja a gledao sam u TuneUp 2007 registry od ACDsee 9 recimo i on JE TOLIKO TOGA ENORMNOG OSTAVIO ZA SOBOM IAKO JE IZBRISAN on i dalje zamara sistem, jel da epa meni treba nesto sto ce da DA GA IZBRISE SA LICA HDD ako me razumete...Ne trebash mi CAO ZDRAVO i sve ovce na broju i svi srecni...tako ce po mom misljenju komp raditi mnogo stabilnije a jer opet po mom nekom misljenju najveci broj problema upravo javlja iz tog razloga, brisete, instalirate, brisete, instalirate, brisete, brisete A SISTEM IH I DALJE OSTAVLJA I TU DOLAZI DO KOMPLIKACIJA A JA SE I DALJE ZAMARAM SA OVIM ZNACI IMAM DA UZMEM CEO ****NI KOMP I DA GA BACIM KROZ ****NI PROZOR:wall:

Mislim da ces tesko naci to sto ti zelis.Postoji mnostvo programa koji nude resenje za tvoje i slicne probleme ali ,koliko su oni zaista efikasni u tome sto obecavaju to je vec diskutabilno.Ja ,npr,koristim 5-6 reg.cistaca(skoro svi koji su nabrojani:D)i opet kad otvorim "regedit" moze da se nadje gomila kljuceva od nekih programa koje sam boga pitaj kad deinstalirao...Toliko o njihovoj (ne)moci.

Mislim da ,ako zelis da potpuno uklonis tragove iza programa to jedino mozes da ucinis rucno ali za tako nesto treba dosta vremena i poznavanja OS-a.

P.S. Sistem mehanik(5 ,cini mi se) u sebi ima deinstaler koji bi mozda mogao da isprobas.On prakticno pokusava da "iscupa" sve tragove iza nekog programa i detaljno precesljava reg.bazu.Deinstalacija jednog programa traje dosta dugo,ali ti ga preporucujem zato sto sam uz pomoc njega uspeo da uklonim virtuelni drajv koji je ostao nakon lose deinstalacije D-toolsa.Nisam verovao da ce uspeti ali je ipak upalilo.Pre toga nema sta nisam pokusavao ali bi se VD pri svakom restartu vracao.
Taj reg kljuc koji je stalno vracao virt drajv ni ja ni razni programi nisu mogli da srede,stist.mech.(njegov deinstaler) ga je pronasao.

Fala Bate...Skinuo sam nedavo System Mechanic 8 i meni nikako ali bash nikako ne uliva poverenje jednog ozb. programa cak sta vishe krsh je...Ptrethodne verzije su dosta bile ozbiljne, proba cu sa peticom jer sam je i pre koristio...Kad smo vec kod registrijia jer zna neko kako da ONE REG FAJLOVE STO KAD OTVORISH PITAJU TE DA LI HOCHESH DA DODASH TAJ REGISTRI SISTEMU ILI NE, OTVORIM NA TAJ NACHIN A NE PREKO NOTEPADA, POSTO SE STALNO OTVARAJU PREKO NOTEPADA...JAKO JE VAZNO!!!

Poslednja izmena:
Ti fajlovi trebaju da se otvaraju uz pomocu "registry editora",probaj ono desni klik pa properties, pa probaj da nadjes taj reg.edit.

Ako ne tako onda,slicne probleme sam resavao promenom ekstenzije fajla preko command prompta.

Kao što su odmah na početku preporučili, najbolji i najbrži, Format c: pa reinstall. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame. Pored ovoga dobar je i predlog da se napravi image friško instaliranog sistema.

Registry First Aid Platinum!!!

Registry Mechanic i CCleaner.:smash:

Vrh Dno