Šta je novo?

Preporucite graficku

CTPAX1707

Cenjen
Učlanjen(a)
12.05.2009
Poena
154
U fazi sam kupovanja nove graficke,dajte vase sugestije.
Izdvojio bih do 150e
;)

Cifra je nezgodna, ili uzmi Radeon 4770 za ~10000 din ili dodaj jos za 4870 ili GTX260. Trenutno se nista izmedju ne isplati (tipa 4850 ili GTS250).

Cifra je nezgodna, ili uzmi Radeon 4770 za ~10000 din ili dodaj jos za 4870 ili GTX260. Trenutno se nista izmedju ne isplati (tipa 4850 ili GTS250).

Slazem se sa ovim...Ne vredi davati za ovo izmedju ili 100e ili 170-80e

Za 145e imaš i GTS250 1GB, ako više voliš Nvidiju nego ATI-ja. Po brzini je između ATI-ja 4850 i 4870 i ne mnogo sporije od GTX260. Pritom se jako malo greje i troši struje, pa radi i na slabijim napajanjima (za razliku od recimo 4870 koja traži baš kvalitetno napajanje).

http://www.atom.rs/?sid=1672

Poslednja izmena:
Za 145e imaš i GTS250 1GB, ako više voliš Nvidiju nego ATI-ja. Po brzini je između ATI-ja 4850 i 4870 i ne mnogo sporije od GTX260. Pritom se jako malo greje i troši struje, pa radi i na slabijim napajanjima (za razliku od recimo 4870 koja traži baš kvalitetno napajanje).

http://www.atom.rs/?sid=1672

Napajanje nije problem,imam Cooler Master 600W extreme power +.

Za ~14800 moze da se kupi PowerColor 4870PCS+ 512 DDR5, imaje u Altiju, sto ce reci da se moze naci u svakoj maloprodaji koja posluje sa njima. Tog Sappira vise nema.

Poslednja izmena:
sad je još malo pojeftinila u atomu, a ovo u Altiju (14800) sam proverio u novosadskom WinWin-u (to je Alti maloprodaja jel?) kaže lik "Da" to je cena ali bez PDV-a. ukupna cena im je 19500, nisam neki matematičar ali 8% od 14800 mislim da ne može biti 4700 din.

sad ko tu koga j... (da izvinite)

verovatno hoće nešto da smuljaju i da uzmu sebi u džep malo (*** kriza je).

Ja upravo gledam Altijev dilerski cenovnik i cena doticne kartice je bas pala. Na stanju imaju jos 9 komada, tako da ko hoce da je kupi nek je poruci iz neke maloprodaje koja posluje sa njima. npr. Gigatron. Pozzzz

Poslednja izmena:
Na onom linku nigde ne pise da ima 216SP-a, si ti siguran da si kupio GTX 260 216sp :D ?
Siguran sto posto.Evo u nvidia control panelu pod opcijom sistem information pise
stream processors- 216.
Evo i link na sajtu proizvodjaca
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=106
Na sajtu proizvodjaca ima vise verzija gtx 260 a ova koju ja imam je sa procesorom na 625 mhz.
a i everest ga prepoznaje kao sp 216.
Tako da sam siguran sto posto.;)

Odlicno si prosao, za 180e odlicna graficka.
Ja se zahebo pa pre mesec dana kupio polovnu 4870 za 150e, mislim nije losa graficka, al teo sam GTX 260 216sp.

Odlicno si prosao, za 180e odlicna graficka.
Ja se zahebo pa pre mesec dana kupio polovnu 4870 za 150e, mislim nije losa graficka, al teo sam GTX 260 216sp.
Pa izgleda da polako cene padaju.Stvarno ova grafa brutalno izgleda i necujna je posto joj oba kulera rade na 40 posto obrtaja.Mislim da se sve do nekih 55-60 posto ubrzanja kulera nije bucna a posle toga postaje bucna ali to je i normalno.Uz driver ide i program expertool gde moze da se podesava brzina oba kulera i da se klokuje kartica.
Kod mene u chieftec big tower kucistu bar juce kad je bilo bas vruce u stanu temperatura graficke je bila oko 55 stepeni kad nisam ukljucivao igrice nego samo za obican rad na racunaru.Kad sam startovao cod 5 i igrao jedno pola sata temperatura graficke je bila oko 75 stepeni a oba fana su radila na 40 posto obrtaja.Ne znam da li su to normalne temperature za ovu grafu ili ne?
Zamolio bih nekoga ko ima isti model grafe da mi kaze kakva je situacija kod njega u racunaru.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da polako cene padaju.Stvarno ova grafa brutalno izgleda i necujna je posto joj oba kulera rade na 40 posto obrtaja.Mislim da se sve do nekih 55-60 posto ubrzanja kulera nije bucna a posle toga postaje bucna ali to je i normalno.Uz driver ide i program expertool gde moze da se podesava brzina oba kulera i da se klokuje kartica.
Kod mene u chieftec big tower kucistu bar juce kad je bilo bas vruce u stanu temperatura graficke je bila oko 55 stepeni kad nisam ukljucivao igrice nego samo za obican rad na racunaru.Kad sam startovao cod 5 i igrao jedno pola sata temperatura graficke je bila oko 75 stepeni a oba fana su radila na 40 posto obrtaja.Ne znam da li su to normalne temperature za ovu grafu ili ne?
Zamolio bih nekoga ko ima isti model grafe da mi kaze kakva je situacija kod njega u racunaru.

75C nije strasna temperatura, ipak je ambijentalna temperatura 30-tak stepeni, a i ventilatori rade na samo 40%. Manuelno ih ubrzaj, ako hoces nizu temperaturu.
Btw, ja imam isti kuler kao i ti. Gainward na svoje Golden Sample modele stavlja isti ovakav dual kuler (4870 512MB/1GB, GTX 260 verovatno na jos neke).
Jedino sto se kod mene manji kuler obrce const brzinom 100% ubija bubne opne, pa sam ga morao povezati na 5V na molex, sada se vrti const na 50% i ne cuje se.

Ok hvala na odgovoru.Bitno mi je da je temperatura u granicama normale i da je grafa skoro pa necujna.

Nazad
Vrh Dno