Šta je novo?

Preporucite firewall za svchost.exe problem

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Od nedavno krenuo mi je problem sa svchost.exe, naime cim se povezem na net posle par minuta izleti greska vezana za ovaj servis i ukoliko dismisujem gresku ceo komp se zablokira. Problem je nestao cim sam instalirao Zone Alarm (kada bih ugasio ZA greska bi posle par minuta opet izletela) ali posle reinstalacije WinXP SP3 (akademska licenca) i svega ostalog, Zone Alarm je postao vise kao napast nego sto je koristan. Pokrenem IE7 ili FireFox i ZA mi zablokira ceo komp (izbaci poruku kako IE7 vrsi neke sumnjive radnje, prati mi pokrete misa i ulaz tastature :smash: mislim daj) takodje je problem sa pokretanjem drugih programa, ceo komp se zakuca i mora hw restart (recimo acronis true image, program nece da se pokrene, komp se zablokira i ne mogu da odgovorim na prompt od ZA).

Da li mi mozete preporuciti firewall koji ce spreciti da svchost.exe pravi gresku ali da ne bude takva pi**a kao ovaj Zone Alarm. Koristio sam jako dugo Net Limiter 2 Pro ali ocigledno je da je uzrocnik koji zeza svchost.exe prosao kroz njegov firewall.

Poslednja izmena:
Za taj error ti nije kriv ZA,vec sam windows.Ja sam imao taj problem i resio sledecim fixevima:Security Update for Windows XP KB894391 i Security Update for Windows XP KB921883.

To su stari fixevi i trebalo bi da su sadrzani u SP3.
Ja sam ovakav problem resio KIS-om.

Posle puno problema sa ZA Pro, stavljanje KIS 2009 na masinu je resilo problem.
KIS 2009 nije toliko zahtevan a i ugradjeni Firewall je vrh.
Svaka preporuka!

Nazad
Vrh Dno