Šta je novo?

Preporucite dobar volan ...

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Kupio bih volan za igranje ... da ima forcefeedback i da mu je cena do nekih 100e ... za sada moj izbor je LogitechFormulaGP ... jos bolje ako znate neki sajt koji bi dosta pomogao ... pozdrav

Ne cini to! Taj Logitech ima ocajnu osetljivost pri sredini (sto je prilicno bitno), kao i prilicno nezgodne shift tastere. Moja preporuka je Saitek R440, koji je u svemu bolji od tog Logitech-a. Ja sam ga pre nekih godinu dana platio 80e, kod nekog tipa sa yu.oglasi

Logitech mene odlicno sluzi.
Ima najjaci FF i ne pati ni od kakvih problema sa osetljivoscu, pa ni na sredini.
Obzirom da se MS trenutno nigde ne moze naci, Logitech nema konkurenciju.

Pozdrav!

p.s. Logitech ima i odlicnu osobinu da radi na SonyPlaystation2. Doduse, samo u GT1-2-3 ali kome vise i treba :)

Mozda Logitech samo nije bio dobro nastelovan, ta losa osetljivost u sredini me nesto mnogo podseca na nekorigovani deadzone...

U svakom slucaju, cak i da je Saitek nesto bolji, vise bih imao poverenja u izdrzljivost Logitech-a.

Nema tu mnogo filozofije: i kod nas a cak i u svetu volani se svode na Logitech, ActLab ( nema kod nas ), Thrustmaster, i onaj jedan MS Sidewinder. I tacka. Sve ostalo je manje vise boranija.

Bogami, kad uzmes taj Logitech i R440 u ruke, shvatis sta je plastika a sta deluje robustno. Taj konkretan model deluje prilicno drndavije od Saitek-a. A i u izdrzljivost r440 se uveravam vec oko godinu dana i jos je perfektan. Nije samo moj utisak oko (ne)preciznosti FormulaForceGP-a, a i bio je neki round-up na Tom`s Hardware, koji je ocigledno bio dobro placen od strane Logitech-a i u kome kada citas test oba volana shvatis da je r440 bolji u svemu, ali kada pogledas krajnju ocenu, Logitech u prednosti. Ne preterujem kada kazem da FormulaForceGP naspram R440 deluje kao igrackica. S obzirom da radim u firmi i hardware dobijam po ulaznim cenama, ipak sam izbegao da uzmem FormulaForceGP i uzeo sam Saitek po vecoj ceni, kod nekog tipa, jel ih nismo imali na stanju. Treba probati oba, pa videti razliku.

Ja sam probao MS, sve modele Logija, nekoliko Thrustmastera, taj Saitek i par matorijih kojima sam zaboravio ime.
Kao sto rekoh, odlucio sam se za Logitech.
MS bih razmotrio kada ne bih imao Sony, dok je Thrustmaster bio znatno skuplji kada sam ja kupovao volan.
Saitek, stvarno ne znam sta te u njemu privlaci, cinjenica da svetli ? :)

Pozdrav!

Imam Trustmaster FFB GT Racing Whell...pogledaj sliku na netu, trebalo bi da te prosvetli! Ako ti nije puno para, uzmi ga i zaboravi na hranu i wc!!!!!

Nazad
Vrh Dno