Šta je novo?

Preporucite ADSL provajdera

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Kao sto kaze naslov preporucite ADSL provajdera, po vasem misljenju ko je trenutno najbolji i zbog cega. Koji pravi najmanje problema i ima stabilnu vezu.
Hvala na odgovorima.

Po mom iskustvu, Sezampro sasvim OK. Nikakvih prekida, brzina 100-110 KB/s, nemam zamerki. (osim sto je usb modem nekako mnogo zahtevan, masina mi radi 15% sporije od kako ga imam).

Sezam Pro je ok ali tražiš ruter a ne šugavi USB modem.

Samo sto naplate taj ruter ako sam ja dobro shvatio onu zenu. Telekom, iako su monopolisti :D

Probaj kod PTT,dobijes router s USB i LAN portom (TPLINK ili SAGEM) a imas i popust 20% posle 12meseci.

Verat, u startu se dobija ruter na koriscenje TP-Link.

Brzine uvek zagarantovane, retko kada da ima prekida na mrezi, korisnicki centar je ok ali se nema potrebe za njime, torrenti sve ostalo sto te zanima radi u full-u!

Zadovoljan korisnik, :)

Poslednja izmena:
Telekom

Nemam mnogo iskustva
ali Telekom ipak od njega svi uzimaju plus daje najbolju opremu

Ovako...

Prvo sam bio kod Beotela.Skroz ok veza,retko pucala,dobija se neki buđavi modem.Jedina zamerka(ali ozbiljna!!!) je to što posle godinu i po korišćenja neta nisu hteli da mi daju migracioni kod!!!Skroz neprofesionalno!

Posle sam prešao kod Verat-a.Dobra veza i korisnički servis,ali sam imao ozbiljnih problema sa ruterom TP Link 8811.

Trenutno koristim Telekomov net.Iskoristio sam onaj vaučer iz Blica(3 meseca gradtis :)). Dobija sa dobar wi-fi ruter,veza je stvarno odlična.Sve pohvale!

Tako da moj glas ide za monopilste tj. Telekom.***,ali jesu najbolji! :d

Aj,živeli! :bottle: :party:

Moj glas definitivno ide Telekonju, pardon Lelekomu, odnosno Telesomu...a bre sta mi je:p...Telekomu.

Ја сам код ПТТ-а, најјефтинији су (после прве године дође 1120 динара месечно), веза је ОК, пукне једном у 4-5 дана, имам 105,6KB/s константно.

Ptt bolji izbor od telekoma, ne potpisujes nikakav ugovor na 12 meseci i dobijas one popuste.

Ptt bolji izbor od telekoma, ne potpisujes nikakav ugovor na 12 meseci i dobijas one popuste.

A ti koristis SBB? Na osnovu cega to tvrdis?Ne verujem da je veza kod PTT-a stabilna kao kod Telekoma. ja ima paket click 1,vec dve i po godine, prezadovoljan sam.

ne placam nista unapred kao kod drugih provajdera, dobio sam ruter za dz.sto ti smeta potpisivanje ugovora? ako nesto dobro radi, zasto menjati?

evo jos jedan test, inace download se krece 210-240
http://www.speedtest.net/result/528116756.png

Poslednja izmena:
A ti koristis SBB? Na osnovu cega to tvrdis?Ne verujem da je veza kod PTT-a stabilna kao kod Telekoma. ja ima paket click 1,vec dve i po godine, prezadovoljan sam.

Koristim SBB jer ne znam zasto bi koristio ADSL sada kada imam uslove za SBB?
Pre SBB-a koristio sam EUnet (katastrofa sa filtriranjem), posle sam presao kod Sezama kod kojeg nisam imao nikakvih primedbi osim cene, i na kraju sam presao na PTT koji je radio veoma stabilno bez ikakvih problema i ne bih ga menjao da nisu se stvorili uslovi za SBB. Zamisli da sam potpisao ugovor sa telekomom, kako bih presao na SBB?
Za godinu dana moze dosta toga da se promeni i ne znam zasto bi sam sebi vezao ruke iz starta za nepovoljnu varijantu (telekom)?
Ne vidim ni jedan razlog zasto ljudi preporucuju telekom pored PTT-a koji ima bolju cenu i radi bez ikakvih problema, stabilno i bez filtriranja (i komsiji da crne krava:D).

PS. a ove rezultate sto si kacio nisu samo click 1, vec je tu i SpeedUP

Poslednja izmena:
A s obzirom da je puno ljudi zakljucilo ugovorre sa telekomom u promotivnom periodu od septembra gdje su prve 4 pretplate bile dinar, mene interesuje da li ce upravo u tom periodu ove godine ipsasti opet neka povoljna promocija kako bi tekelom sprijecio eventualne prelete u druge provajdere.
I ja sam medju tim koji su ugovor zakljucili u septembru.

Verat, u startu se dobija ruter na koriscenje TP-Link.

Brzine uvek zagarantovane, retko kada da ima prekida na mrezi, korisnicki centar je ok ali se nema potrebe za njime, torrenti sve ostalo sto te zanima radi u full-u!

Zadovoljan korisnik, :)

Potpis na ovo....za 2 dana sam dobio ADSL, sljaka odlicno, do sad sam bio kod SBB, i sa njima sam bio jako zadovoljan,ali selidba i sve to, a ovde sugavi IKOM kablovski, morao sam na ADSL, odlucio se za Verat, i sve pohvale njima.

Gledajte da sada moram da biram izmedju Telekoma i cekanja porta ja bih odabrao cekanje porta kod nekoga gde se nepopisuje ugovor! A sto? Pa iz razloga jer nezelim sebe da obavezujem na nesto jer kao sto je gore receno puno stvari moze da se desi za godinu dana! A drugo nevidim svrhu predlaganja PTT-a sada jer sta treba covek da placa vise godinu dana da bi posle godinu dana imao cenu kao sada na Veratu? Ok sto se tice Telekoma i njegovih uslova jer je to planski uradjeno da ostalim provajderima daje portove na kasicicu a najveci deo je sebi ostavio da moze da se bahati!

Ali ako nema drugog nacina doci do porta za adsl onda pravac Telekom! Ali ako mozete pored svega ovoga da imate SBB onda bez ikakvog razmisljanja pravac kod njih!

Ja sam na Veratu i kada sam uzeo ruter imao sam da biram izmedju TP-Link 8811 i 8817 i odabrao sam ovaj 8817 jer mi je lepsi i manji je u odnosu na ovaj prvi koji je em ruzan em je glomazan!

A Sezam bih zaobisao u sirokom luku jer sam kratko bio kod njih poceli su da mi seckaju brzinu tako da sam ih napustio posle dva meseca! Za ostale provajdere nemogu da kazem nista posto neznam koje je stanje ali za ove gore navedene stojim iza svojih reci!

Koristim SBB jer ne znam zasto bi koristio ADSL sada kada imam uslove za SBB?
Pre SBB-a koristio sam EUnet (katastrofa sa filtriranjem), posle sam presao kod Sezama kod kojeg nisam imao nikakvih primedbi osim cene, i na kraju sam presao na PTT koji je radio veoma stabilno bez ikakvih problema i ne bih ga menjao da nisu se stvorili uslovi za SBB. Zamisli da sam potpisao ugovor sa telekomom, kako bih presao na SBB?
Za godinu dana moze dosta toga da se promeni i ne znam zasto bi sam sebi vezao ruke iz starta za nepovoljnu varijantu (telekom)?
Ne vidim ni jedan razlog zasto ljudi preporucuju telekom pored PTT-a koji ima bolju cenu i radi bez ikakvih problema, stabilno i bez filtriranja (i komsiji da crne krava:D).

PS. a ove rezultate sto si kacio nisu samo click 1, vec je tu i SpeedUP

nisam nikada aplicirao za speed up.

Ja sam na ITSnet još od 2003. ( wireless, koji je bio užasan ), a na ADSL ne znam od kad beše, valjda 2005. i nemam nekih problema. Torrenti sa 4Mbit idu oko 420 kb/s, veza mi je možda pukla par puta do sada bla bla bla, da ne ureknem.

U suštini sam zadovoljan. 4Mbit plaćam oko 3400 din. mesečno što je čini mi se skuplje nego kod drugih provajdera.

stvari po kojima se razlikuju provajderi su:

1.cena ... uglavnom su u izjednaceni ...koliko toliko svi,sto se tice kucnog budzeta vise ce se ustedeti novca na izboru domacih umesto stranih picha u izlasku nego na decidno posmatranje cena pojedinih ISP-ova :D

2.oprema koju daju (sarolika lepeza),stabilnost i kvalitet veze znacajno zavise od kvaliteta opreme koja se koristi na user-end strani (ja sam vise za varijantu uradi sam)

3.eventualna upotreba agregacije (mislim da i ovo polako izlazi iz mode sto se tice ISP-ova,ne znaci da se nece vratiti)

4.P2P throttle-ovanje (naslednik agregacije)

5.support ... kad/ako se desi neki problem...kod nekoga ces resiti relativno brzo,a kod nekoga realno dugo :D

Znaci ako se pitanje uglavnom odnosilo na stavku 4 ... debata je na mestu.....ako nije .... uglavnom su svi isti,ako znas sta radis.

A s obzirom da je puno ljudi zakljucilo ugovorre sa telekomom u promotivnom periodu od septembra gdje su prve 4 pretplate bile dinar, mene interesuje da li ce upravo u tom periodu ove godine ipsasti opet neka povoljna promocija kako bi tekelom sprijecio eventualne prelete u druge provajdere.
I ja sam medju tim koji su ugovor zakljucili u septembru.

Pa vec si dobio "promociju" = nije iskljucen SpeedUP :d

Telekom + SpeedUP je najpovoljnije resenje za "male" korisnike jer telekom prebacuje overhead za download na sebe tako da imas dl kao na kablu
a obzirom da je upload na najmanjem "SpeedUP paketu" sasvim dovoljan za najzahtevnije FPS igre
eto ti resenja
sho bi rekli dobijas za svoje pare najvise sto mozes od isp za ADSL
+ neograniceni broj ip adresa za rapidchangere

Ja mogu samo da pohvalim Beotel. Skoro četiri godine imam ADSL preko njih, a pre toga ko zna koliko sam godina išao na internet preko modema, uvek preko Beotel-a.

Ne menjam ih jer tamo uvek nailazim na mlade i sposobne ljude koji znaju da rade svoj posao. Kada zovem tehničku podršku ne javlja mi se sekretarica koja ne zna apsolutno ništa (kao na primer kod SezamPro-a) već ljudi sa kojima odmah mogu da pričam o podešavanjima rutera i slično.

Da,od poslednjeg povecanja brzine je tako.
U redu, neka te poslusa covek (ako hoce uopste da ti poveruje) i da uplati
Click 1, 1024/128 Kb/s (1.425,44din)
po tvojim recima imace download od 2Mb/s bez obzira sto mu je paket od 1Mb/s, ili najverovatnije ce imati iznenadjenje da ga je neko slagao...

Poslednja izmena:
Vrh Dno