Šta je novo?

Preporucite 2.1 System Zvucnike!!

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Zelim kupiti neke zvucnike do nekih 50-60 E i jedino sto zahtevam je da imaju i subwoofer.. Samim tim, ocigledno je da trazim 2.1 sistem zvucnika.. Pa izvolite.. Interesuje me subjektivno misljenje onoga sto ste culi..

Unapred hvala..

Sale_Nis je napisao(la):
Zelim kupiti neke zvucnike do nekih 50-60 E i jedino sto zahtevam je da imaju i subwoofer.. Samim tim, ocigledno je da trazim 2.1 sistem zvucnika.. Pa izvolite.. Interesuje me subjektivno misljenje onoga sto ste culi..

Unapred hvala..

Altec Lansing 321

Video sam neke Creative zvucnike 2.1.. Neznam im oznaku, ali se fino cuju.. Mislim na one najklasicnije koje mozete kupiti u radnjama.. Sub ima snagu od 17w a sateliti po 8.. Da li je Altec bolji od toga ili nije.. Ako jeste, idem kupiti njihove zvucnike jos suta..

Hvala..

E da, insipre 2400 (mislim da se tako zovu) sam totalno izgubio iz vida, odlični su.

Kupljen Creative Inspire 4400.. Nisam se nadao da cu kupiti 4.1 system ali je razlika u ceni imedju 2400 i 4400 bilasamo 4 eura.. i da slazem se.. ODLICNO SE CUJU! Hvala vam momci! :)

Uzgred, za sve one koji stanuju u Becu, na sve zvucnike marke Creative imate 50% popusta do srede.. Action je u Saturn marketima..

Pozdrav i hvala jos jednom!

pitanje

Ako naletim na sva tri modela zvučnika (321,ATP3 i inspire), koje da uzmem? Ili treba sam da zaključim na osnovu provere na licu mesta?

Re: pitanje

momsab je napisao(la):
Ako naletim na sva tri modela zvučnika (321,ATP3 i inspire), koje da uzmem? Ili treba sam da zaključim na osnovu provere na licu mesta?
Pa ako možeš da ih sve čuješ logično je da sam zaključiš koji ti se najviše sviđa.

Zaista bi najpametnije od svega bilo da cujes sve te zvucnike i onda uzmes one koji se najgore cuju zato sto im na kutiji pise Top Performance ili nesto slicno :p

Naravno da treba da vidis sta ti najbolje pase, pogotovo ako imas priliku.

Ako jos nisi kupio, probaj da pronadjes NEO SW-G25. Ja sam ih uzeo juce posle duzeg razmisljanja. Na kraju, ipak sam se odlucio za njih u odnosu na Alteca jer 20-ak E i nije za bacanje, a razlika u kvalitetu sigurno nije tolika (cuo sam i jedne i druge). U prostoriji od 18 kvadrata ne treba da ih pojacavas vise od trecine, imaju vise nego solidan bas, a distorziju nisam primetio ni na 75% glasnoce. U svakom slucaju, za 45(+/- koji) Euro mislim da ne mozes da nadjes nista bolje.

altec lansing 321 u pccentru(uvoznik) kostaju 55€.tako da je razlika do tih neo 10€.Nisam ih cuo ,ali ove 321 sam cuo i za 55€ BB

problem oko toga

Ja vas lepo pitam, ali niko ne primećuje problem. Stvar je u otme što ću ja te 2.1 zvučnike koristiti u svojo sobi, koja je solidne veličine, sa solidnom eho-akustikom ako se izbaci krevet. Da bih izabrao zvučnike, treba da ih donosim kod sebe i9 da ih testiram. Samo, ko je lud da mi da robu od ~150€ na testiranje koje će trajati najmanje 2 dana?

Momčilo, na pametuj, uzmi 321 i pevaj :)
Tj pusti njih da pevaju a ti uživaj :mrgreen:

2 dana ?

@momsab
Ma daj :eye: koje ces ti to testiranje sprovoditi pa ti trebaju 2 dana za testiranje ? ctp; :eek:

vrlo zanimljivo testiranje :)

A Od Ovih... Sta Je Bb

Sta je bolje po vama

Logitech z 340
Creative inspire 2400
Labtec Pulse 424 (nekako mi nisu glasni kada je glas u pitanju,ali bas...)
Altec Lansing 221

Sve sam ih cuo ali ne mogu da se odlucim
Koji bi predstavljao BB koji bi ste vi uzeli jer su cene tu +- 5€

PS:Jedino je bitno da imaju kontrolu na satelitu i dzeksnu za slusalice

Cisto informacija.
Inspire 2400 se vise ne prodaju, mozda jos ako ima nesto sto je zaostalo, ali sada je Inspire P380 "u fazonu".

A naravno, za 2.1 Alteci 321 nemaju konkurenciju.

Pozdrav!

Ispravka, "za 2.1 oko 60€".
Inače 621 vrebaju :mrgreen:

Ako Ashley ovo slucajno cita da ga pitam

Video sam u PIN-u neke NEO SW-G25 2.1 zvucnike drvene a na net-u sam nasao samo spoljne dimenzije.Pa ako moze da mi kaze (ako pise u manual-u ili da mi ga posalje na mail) velicinu driver-a koji se nalaze i u sub-u i u satelitima

Hvala Ashley

PS:Dali si ih mozda ukljucio da poslusas?Kakvi su?

2.1

Ako hoces 2.1 sistem:
Philips A 2.310. 20W realno, izuzetno kvalitetan i prirodan zvuk. 45€

Logitech z 340 ... ako volis extremno jak i dubok bass - neces se razocarati.
Inspire 2400 nemoze ni da mu pridje.

Nazalost "jak i dubok bas" uopste ne mora da znaci da je zvuk dobar tj. kvalitetan.
Kapiram da se neko "lozi" na bas tj. buku, ali cisto da ne bude da su Logi z340 kvalitetni sem sto su jaki.
Generalno svi Logitech zvucnici idu na buku, posebno bas, medjutim Alteci i Creative su za klasu kvalitetniji.
Pa ko sta voli.

Pozdrav!

Percepcija je cisto subjektivana, a najbolje je cuti ova 2 modela (C2400 I LogiZ-340) pa ko sta vise voli nek izvoli. I dalje tvrdim da je bas daleko bolji ( ko zeli moze procitati i jaci ) na Z-340, ukupan utisak i punoca zvuka takodje.
A da li je zvuk na C2400 kvalitetniji ? Ne bih rekao, ali to je stvar subjektivnog afiniteta. Ja licno cuo sam i jedan i drugi sistem i odlucio se naravno za Z-340 i ni jednog momenta se nisam pokajao zbog toga.

Dark Angel je napisao(la):
P Ja licno cuo sam i jedan i drugi sistem i odlucio se naravno za Z-340 i ni jednog momenta se nisam pokajao zbog toga.

Takodje i ja !

Tek kad ih stavis jedne pored drugih primetices u toj niskobudzetnoj varijanti neke razlike.

Vrh Dno