Šta je novo?

preporučite upgrade

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Imam ponudu da utopim proc. i ploču iz potpisa za 100€, pa bih pazario nešto uz eventualno dodavanje od 50-ak jura, jer trenutno toliko mogu da se rastegnem:D

Pa dajte neki predlog, ali da proc obavezno bude intel i da ploča bude solidna za clock...

:wave:

bolje prodaj samo plochu ostavi cpu i uzmi p5q ;) ili uzmi neku biostarovu p43 i e5200 ;)

CPU e5200 ili e7200 shto se ploche tiche. Blood Iron ako je nadjesh. ASUS P5K je isto ok plochica. Stranci hvale i MSI P35 Neo2 FR/FIR i jos Biostar TP35D2-A7, ali samo TP35, TP43D2-A7 i TP45D2-A7 zaobidji jer imaju losha podeshavanja CPU napona.

Ja neshto nisam fan GA, al solidna je plochica. Mozesh da pogledash onda i GA-P35-S3G chitao sam na netu da se fino klokuje. Shto se procesora tiche jako su slichni, najveca prednost E7200 u odnosu na e5200 je u 1mb kesha vishe i to shto mu je fabrichki FSB 1066mhz.

Poslednja izmena:
Intel Core 2 Duo E5200 / 2.53GHz, S.775..............74e
DFI LANPARTY DK P35-T2..........88e
Nesto malo vise od 150e

zashto ? zbog cache-a ? ja da biram, definitivno bih ishao na 5200, zbog mnozioca, svakako deluje kao bolji izbor od 7200

Pogledaj Staxam ga je testirao, na 343fsb-a staje nebitno na mnozioc. Ja sam moj gurao do 450FSB-a, veci FSB brzi sitstem. Ali svakako e5200 je super za oc na jeftinijim plochama zbog mnozioca.

Poslednja izmena:
Pogledaj Staxam ga je testirao, na 343fsb-a staje nebitno na mnozioc. Ja sam moj gurao do 450FSB-a, veci FSB brzi sitstem. Ali svakako e5200 je super za oc na jeftinijim plochama zbog mnozioca.

sad sam pogledao, maler veliki, po najavama, ovaj proc je trebao da oshamuti celu intelovu 4xxx seriju, zajedno sa 7200, ali ovo je razocaravajuce, ako zakuca na 343 ..

Nešto sam se predomislio...možda ću menjati samo ploču, a procesor dogodine...neki kvadonja ili nešto jače:D

Meni treba neka ploča na kojoj bih mogao bar malo da klokujem, ja na ovoj kombinaciji koju imam ne mogu da izvučem iz vog intela vise od 2.2GHz (240FSB:S:) sa naponom se nisam zezao, jer sam početnik u OC i ne bih da nešto sje_bem:D

Znači ne tražim puno 2.5-2.6GHz bez podizanja napona, računam da bi to ovaj mališa mogao...

Sta mislite o tome?:wave:

Nešto sam se predomislio...možda ću menjati samo ploču, a procesor dogodine...neki kvadonja ili nešto jače:D

Meni treba neka ploča na kojoj bih mogao bar malo da klokujem, ja na ovoj kombinaciji koju imam ne mogu da izvučem iz vog intela vise od 2.2GHz (240FSB:S:) sa naponom se nisam zezao, jer sam početnik u OC i ne bih da nešto sje_bem:D

Znači ne tražim puno 2.5-2.6GHz bez podizanja napona, računam da bi to ovaj mališa mogao...

Sta mislite o tome?:wave:

choveche, nemoj pravish problem, jesi li pogledao ovu temu ikad:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=155925

Poslednja izmena:
Da gledao sam je dok si ti bio banovan:mad:

A ti ako nisi imao šta pametnije da kažeš ili daš neki savet iz ličnog ili tudjeg iskustva, onda bi ti bilo bolje da si ćutao:wave:

hehe, kako si ti sujetan i egocentrichan ...

gde si ti video da sam te ja bilo shta ove uvredio, ili napao ? dao sam ti link, koji je MOJE, TUDJE, i SVAKOG overklokera iskustvo. shta ima da ti bude nejasno u onom postu ?

evo, pragmatichno za tebe, a i za moderatore, odavno mi nisu opichili ban bez razloga:

1. overklokovanje procesora je nachin da se ubrza njegov rad. to se postize uz pomoc menjanja FSB-a (front side bus) a to je u stvari podsistem, koji je odgovoran za saradnju procesora i Northbrigde-a (northbrigde je deo chipseta koji je odgovoran za saradnju sa RAM memorijom, i Slotovima)

ukupna brzina procesora se meri njegovim mnoziocem, i FSB-om. ako je recimo, mnozioc 12, a FSB 200Mhz, dobijamo 2.4 Ghz brzinu procesora. neki procesori dozvoljavaju i podizanje mnozioca, shto olakshava overklok.

da bi procesor radio na vecem taktu, neophodno je povecavati napone, na samom procesoru, RAM memoriji, FSb napon, i tako dalje.

provera moze da se vrshi jednostavnim testovima, na koliko ce sistem da zakuca, prilikom optereecnja/startup-a, i svaki sledeci put kada se podigne FSB, mora da se proveri da li procesor nije pregrejao, i da li je sistem stabilan, na tom taktu. povecanje voltaze se izvodi onog trenutka kada procesor nije u stanju da obavlja pojachane funkcije, jer nema struje, a to obichno rezultuje u zakucavanju.

za proveru parametara, koristiti programe - Speedfan, core temp, cpuz, i everest.

treba znati da overklok smanjuje radni vek komponenti.

Tako ja radim, tih stvari se pridrzavam. i aj sad, idi na Spacemaster-ov thread, i prochitaj, i posle toga idi na SVE moguce overklokerske sajtove, i reci mi da li se tekst, u skracenoj ili proshirenoj varijanti, o overkloku, razlikuje za vishe od 10 posto ???

i onda mi reci, chemu onaj komentar ? pa shta ako sam bio banovan, cenish da me je neshto sramota zbog toga ? i, kazesh - "ako imam shta pametno da kazem", pa choveche, kvotovao sam jednog od 5 najboljih overklokera u srbiji, ako ti to nije pametno, a sam si pitao za overklok, ja onda zaista ne znam chemu tvoj komentar, pokushaj da me uvredish, i takva reakcija ... a, i josh poneshto.

i onda mi reci, chemu onaj komentar ? pa shta ako sam bio banovan, cenish da me je neshto sramota zbog toga ? i, kazesh - "ako imam shta pametno da kazem", pa choveche, kvotovao sam jednog od 5 najboljih overklokera u srbiji, ako ti to nije pametno, a sam si pitao za overklok, ja onda zaista ne znam chemu tvoj komentar, pokushaj da me uvredish, i takva reakcija ... a, i josh poneshto.

Ti si bio banovan za to sto se praviš i suviše pametan...Ne kažem ja da ti ne znaš o OC MNOGOOOOOOOO više od mene i svaka ti čast...:banana:

Ali, brate, jel ti umeš da čitaš????:wall:

Ja nisam tražio uputstvo kako se overklokuje procesor, nego sam tražio da mi neko preporuči ploču koja je bolja od moje za taj čin. Narvno u cenovnom opsegu koji mogu trenutno da priuštim.

Ti si bio banovan za to sto se praviš i suviše pametan...Ne kažem ja da ti ne znaš o OC MNOGOOOOOOOO više od mene i svaka ti čast...:banana:

Ali, brate, jel ti umeš da čitaš????:wall:

Ja nisam tražio uputstvo kako se overklokuje procesor, nego sam tražio da mi neko preporuči ploču koja je bolja od moje za taj čin. Narvno u cenovnom opsegu koji mogu trenutno da priuštim.

DFI Blood Iron, ASUS P5K, ASUS P5K-SE, MSI P35 Neo2 FR, Biostar TP35D2-A7, Biostar TP43D2-A7, Biostar TP45D2-A7 :wave:

dobro der, ni ti nisi bash najbolji sa chitanjem, na ovo sam mislio, i komentar moj je bio iz fazona - nemo' da se plashish za procesor, probaj, nije teshko.

shta mu vredi kad mu je plocha krsh i kad bude digao FSB prestace da mu radi sata kontroler? :)

Poslednja izmena:
ASUS P5K
MSI P35 Neo2 FR

Ove dve su mi baš zapale za oko, koja je bolja???:D

Biostar TP35D2-A7, Biostar TP43D2-A7, Biostar TP45D2-A7 :wave:

Ovi Biostar-ovi mi više odgovaraju zbog cene, a koja je razlika medju njima?:trust:

shta mu vredi kad mu je plocha krsh i kad bude digao FSB prestace da mu radi sata kontroler? :)

Upravo to:banana:

BTW, koliko bih ovde na Benchu mogao da dobijem za ovu moju ploču?:smash:

25-30 ne verujem vishe.

P5K sam imao lichno drzao sam na njoj e2140 na 2960mhz pri 1.4v. MSI nisam probao al na netu je hvale kao dosta dobru plochu. Stho se biostara tiche moje preporuke za Biostar TP35D2-A7 plocha razbija za ulozeni novac. Sthto se tiche TP43 i TP45 solidne ploche, ali imaju vrlo shturu kontrolu cpu napona pa ga nije moguce povecati vishe od +15% od stock vrednosti. Naravno onih ~2.5ghz bi izvukao na bilo kojoj od ovih plocha, a ubedjen sam da bi mogao i 3ghz bez razmishljanja da izvuchesh, e sad TP43 i TP45 nisu za klokovanje E7xxx serije i E5xxx jer ne mogu da isporuche adekvatan napon, ali za ostale procesore bi trebale biti dovoljne.

Poslednja izmena:
25-30 ne verujem vishe.

P5K sam imao lichno drzao sam na njoj e2140 na 2960mhz pri 1.4v. MSI nisam probao al na netu je hvale kao dosta dobru plochu. Stho se biostara tiche moje preporuke za Biostar TP35D2-A7 plocha razbija za ulozeni novac. Sthto se tiche TP43 i TP45 solidne ploche, ali imaju vrlo shturu kontrolu cpu napona pa ga nije moguce povecati vishe od +15% od stock vrednosti. Naravno onih ~2.5ghz bi izvukao na bilo kojoj od ovih plocha, a ubedjen sam da bi mogao i 3ghz bez razmishljanja da izvuchesh, e sad TP43 i TP45 nisu za klokovanje E7xxx serije i E5xxx jer ne mogu da isporuche adekvatan napon, ali za ostale procesore bi trebale biti dovoljne.

Ajde ovako, da si ti na mom mestu, koja od ove 3:wave:

P5K
MSI
TP35D2-A7

Biostar TP35D2-A7 apsolutna preporuka moj primerak radi na 500fsb bez dizanja napona....

Vrh Dno