Da gledao sam je dok si ti bio banovan
A ti ako nisi imao šta pametnije da kažeš ili daš neki savet iz ličnog ili tudjeg iskustva, onda bi ti bilo bolje da si ćutao:wave:
hehe, kako si ti sujetan i egocentrichan ...
gde si ti video da sam te ja bilo shta ove uvredio, ili napao ? dao sam ti link, koji je MOJE, TUDJE, i SVAKOG overklokera iskustvo. shta ima da ti bude nejasno u onom postu ?
evo, pragmatichno za tebe, a i za moderatore, odavno mi nisu opichili ban bez razloga:
1. overklokovanje procesora je nachin da se ubrza njegov rad. to se postize uz pomoc menjanja FSB-a (front side bus) a to je u stvari podsistem, koji je odgovoran za saradnju procesora i Northbrigde-a (northbrigde je deo chipseta koji je odgovoran za saradnju sa RAM memorijom, i Slotovima)
ukupna brzina procesora se meri njegovim mnoziocem, i FSB-om. ako je recimo, mnozioc 12, a FSB 200Mhz, dobijamo 2.4 Ghz brzinu procesora. neki procesori dozvoljavaju i podizanje mnozioca, shto olakshava overklok.
da bi procesor radio na vecem taktu, neophodno je povecavati napone, na samom procesoru, RAM memoriji, FSb napon, i tako dalje.
provera moze da se vrshi jednostavnim testovima, na koliko ce sistem da zakuca, prilikom optereecnja/startup-a, i svaki sledeci put kada se podigne FSB, mora da se proveri da li procesor nije pregrejao, i da li je sistem stabilan, na tom taktu. povecanje voltaze se izvodi onog trenutka kada procesor nije u stanju da obavlja pojachane funkcije, jer nema struje, a to obichno rezultuje u zakucavanju.
za proveru parametara, koristiti programe - Speedfan, core temp, cpuz, i everest.
treba znati da overklok smanjuje radni vek komponenti.
Tako ja radim, tih stvari se pridrzavam. i aj sad, idi na Spacemaster-ov thread, i prochitaj, i posle toga idi na SVE moguce overklokerske sajtove, i reci mi da li se tekst, u skracenoj ili proshirenoj varijanti, o overkloku, razlikuje za vishe od 10 posto ???
i onda mi reci, chemu onaj komentar ? pa shta ako sam bio banovan, cenish da me je neshto sramota zbog toga ? i, kazesh - "ako imam shta pametno da kazem", pa choveche, kvotovao sam jednog od 5 najboljih overklokera u srbiji, ako ti to nije pametno, a sam si pitao za overklok, ja onda zaista ne znam chemu tvoj komentar, pokushaj da me uvredish, i takva reakcija ... a, i josh poneshto.