Šta je novo?

Hardver Preporučite mi kućište

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Miksat

Poštovan
Učlanjen(a)
03.03.2016
Poena
80
Pozdrav svima, kućište koje trenutno imam(MS Cyclops V)
držim non stop otvoreno jer je tako temperatura komponenti manja. Mnogo prašine ulazi a i treba mi veće kućište jer sam jedva sve strpao u njega... Preporučite mi neko kućište, izgled mi nije toliko ni bitan, samo da je dobar protok vazduha. Hvala unapred

Ipak je kućište koje imam MS Industrial Fighter 3. Uzeću najverovatnije onda taj Cyclops V. Zanima me samo na koje pozicije je najbolje staviti ventilatore(moja matična podržava 3 ventilatora

1 x 4-pin system fan connector

- 2 x 3-pin system fan connectors

Cyclops V je jeftini plastikaner, privlačnog dizajna, sa bočnom stranom od pleksiglasa, koji je lako izgrebati i tu posle ništa ne pomaže... Mislim da dolazi bez ventilatora tako da tu ima i dodatnih troškova, tako da se kupovina ovog kućišta teško isplati.

Za novac koji spominješ, odnosno 50-tak eura predlažem sledeće:

1. Raidmax Evol, bočna strana kaljeno staklo + 1 x ventilator 12 cm + 2 x ARGB ventilatora 12 cm + 1 x ARGB LED traka + ARGB kontroler.
2. MS Titan II Pro, bočna strana kaljeno staklo + 5 x ARGB ventilatora 12 cm + ARGB kontroler.

Oba kućišta imaju prednji mesh panel, samim tim moguć je odličan protok vazduha. Imam Titan II Pro kućište, a ovih dana sam sklopio ćerki konfiguraciju sa Raidmax Evol kućištem, za koje bih rekao da je nešto boljeg kvaliteta i konstrukcije, takodje veoma prostrano i sa osrednjim mogućnostima za kabl menadžment. Raidmax Evol takodje ima prednje ARGB ventilatore sa odvojenim kablovima za ARGB i pogon ventilatora. Kabl za ARGB ima 3-pin konektor i priključuje se na ARGB kontroler, a naponski kablovi ventilatora imaju 3-pin konektor i Molex konektore pomoću kojih se mogu vezati redno i brzina kontrolisati preko ploče i jednog 3-pin fan konektora na ploči bez problema. Drugi 3-pin fan konektor ti ostaje slobodan za zadnji ventilator bez osvetljenja.
Titan II Pro ima 5 x ARGB ventilatora koji imaju jedan kabl sa 6-pin konektorom koji se priključuju direktno na ARGB kontroler, koji pak ima poseban nazovi "PWM" kabl za vezu sa matičnom pločom i regulisanje brzine ventilatora, ali nisam siguran da se ovo rešenje pokazalo dobro u praksi, brojni su primeri ljudi koji su se žalili na ovu mogućnost i probleme pri povezivanju i podešavanju.

Evol navodno napred podržava 3x120mm venta ali napred ima otvor za 2, treći (donji) je potpuno blokiran. Nešto mi ne deluje da će grafička dobiti mnogo vazduha...

treci donji ventilator je beskoristan kod jeftinijih kucista jer 80% njih ima shroud bez rupa koji pokriva napajanje, i onda dzabe, nista ne ide u graficku, drugi ventilator u Evolu ce taman delimicno dopremiti vazduh grafickoj, progurati topao vazduh sto ide ka procesoru ka zadnjem delu kucista (daleko od idealnog al za ovaj cenovni rang da li je bitno ?)

Da ne spominjem da prakticno bez ventilatora sa dobrim statickim potiskom, i bez sklonjenih PCI-E limova pozadi, to nije to, ova dva iz ove recenice ce uvek dati bolje GPU temperature, pre drugih resenja.

Tačno, ali kod većine kućišta je srednji ventilator niže, ne ovako visoko, pa opet nešto vazduha od njega i donjeg stigne do grafike.

Ovde je srednji vent visoko, duva u procesor, a donji nema odakle da uvlači vazduh pa je donja trećina kućišta praktično odsečena od vazduha...

Ne bi bio problem da je negativni pritisak unutra, mislim...
Kako god, ne sviđa mi se.

Niste u pravu za srednji ventilator, ipak on duva tačno u grafičku.
Eventualno taj dodatni treći, donji ventilator, može se montirati sa unutrašnje strane kućišta, a na prednjem poklopcu postoji otvor sa donje strane odakle će uvlačiti vazduh. Ovde na slici sam i postojeće ventilatore prebacio nazad u kućište, tako bi svi ventilatori imali mogućnost da uvlače vazduh kroz mesh panel.

IMG_20210325_165540.jpg

Pozdrav svima, kućište koje trenutno imam(MS Cyclops V)
držim non stop otvoreno jer je tako temperatura komponenti manja. Mnogo prašine ulazi a i treba mi veće kućište jer sam jedva sve strpao u njega... Preporučite mi neko kućište, izgled mi nije toliko ni bitan, samo da je dobar protok vazduha. Hvala unapred
FSP CMT211A
Mesh, staklo, 4 ventilatora

@laca12
Maksimalno provetreno kućište, odličan predlog.

Nazad
Vrh Dno