Šta je novo?

Preporučite mi dobre slušalice

milan_ns

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2007
Poena
301
Pozdrav svima,

Možete li da mi date dobru preporuku za slušalice za komp? Okvirne karakteristike su sledeće:
- Stereo ili 5.1 nije mi preterano bitno,
- Cena do 50 E
- Najvaznije: da budu dobro izolovane od okoline - dakle, po mogućnosti da se što tiše čuju (ili uopšte ne čuju!) spolja.

Slušalice mi trebaju da ih koristim na radnom mestu, otuda zahtev br 3.

Hvala unapred!

Moje slusalice su 21e u 4audio koliko se secam Sennhaiser HD201, a lepo su uradjene, ne daju pritisak na usi - mogu se nositi satima bez problema. Niti se ja cujem u okolini, niti okolina cuje mene. Jedino su malo lenje pa je bolje da imas dobar izlaz za slusalice, u mom slucaju koristim X-Fi front panel sa svojim pojacalom. Idi u 4audio (ili neki njihov distributer) i probaj ih, moze to.

Poslednja izmena:
10x

Moje slusalice su 21e u 4audio koliko se secam Sennhaiser HD201, a lepo su uradjene, ne daju pritisak na usi - mogu se nositi satima bez problema. Niti se ja cujem u okolini, niti okolina cuje mene. Jedino su malo lenje pa je bolje da imas dobar izlaz za slusalice, u mom slucaju koristim X-Fi front panel sa svojim pojacalom. Idi u 4audio (ili neki njihov distributer) i probaj ih, moze to.

Vlado, puno hvala na odgovoru! Vidiš, ovo što si rekao za dugo nošenje slušalica je takođe vrlo važno. Nije mi palo na pamet kada sam pisao prvu poruku, zato hvala i na tome! Obavezno ću ih probati, samo da nađem distributera u Novom Sadu ili Beogradu...

Pozz!

Ja imam i ove koje ti je gvlada preporucio, i ove u potpisu.

Sennhaiser HD201 nisu lose, ali su stereo. Ako razmisljas o stereo slusalicama ove su ti ok za te pare. Koliko mi se cini ti si iz NS. Mozes ih probeti i videti u 4audio u Strazilovskoj.
SpeedLink 5.1 Gamer Edition su takodje jako dobre slusalice. 5.1 su, imaju jako dobar mikrofon i daju jako dobar zvuk. Malo su mozda teze za usi, a takodje ne izoluju totalno zvuk. Ali za ono sto dobijas iz njih vredi malo istrpeti.

PS.
Dobar ti je taj posao gde mozes nositi slusalice. Mislim da si pogresio mesto za temu, al ajd.

Zanimljive ti slusalice s' tim sto kostaju u Engleskoj 36funti (ko zna koliko su ovde) ali tebi treba ceo 5.1 ulaz za njih? Ja koristim X-Fi CMSS opciju za slusalice i veruj mi virtuelno imas osecaj 5.1 zvuka iako su stereo slusalice, ali imam zato X-Fi Platinum.

Da izgleda zanimljivo taj cmss i ja ga imam ali ne mogu se navici ipak mi vise prija stereo zvuk...Da li je stvarno 3d efekat i u kojoj meri to je moje pitanje .

Za igrice radi i tu sam zadovoljan a filmove nikad ne "gledam" preko sluski, samo zvucnici. Kod muzike mi vec bzv da pravim neki surround ako je vec stereo.

Pozz,

Sennheiser HD201 nije lose resenje. Tacno je da su malo "lenje" i nemaju previse naglasene basove. Medjutim, IZUZETNO su udobne, zaista satima ih mozes nositi a da ih ne osetis. Cena im je pristupacna, 1800din u 4Audio-u. Nesto bolji zvuk (po mom iskustvu) daje serija 4 pa za 4500din mozes pazariti HD415, odlicne su.

Pozz,

Sennheiser HD201 nije lose resenje. Tacno je da su malo "lenje" i nemaju previse naglasene basove. Medjutim, IZUZETNO su udobne, zaista satima ih mozes nositi a da ih ne osetis. Cena im je pristupacna, 1800din u 4Audio-u. Nesto bolji zvuk (po mom iskustvu) daje serija 4 pa za 4500din mozes pazariti HD415, odlicne su.
HD415 jeste odlican ali su to slusalice otvorenog tipa a njemu treba neko resenje koje ce ga izolovati od okoline.
Mozes razmisliti o AKG K-55 modelu.

Philips SHG8050

Prilozi

• philipsshg8050.jpg
    philipsshg8050.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Možete li da mi date dobru preporuku za slušalice za komp? Okvirne karakteristike su sledeće:
- Stereo ili 5.1 nije mi preterano bitno,
- Cena do 50 E
- Najvaznije: da budu dobro izolovane od okoline - dakle, po mogućnosti da se što tiše čuju (ili uopšte ne čuju!) spolja.

Slušalice mi trebaju da ih koristim na radnom mestu, otuda zahtev br 3.

Hvala unapred!

Jedina preporuka koju bih ti dao je "DRZI SE DALJE OD SLUSALICA" !

Kakav je pa to predlog? SLusalice imaju svoju namenu i nista ih ne moze zameniti. Jeste to kao direktni zvuk na bubnu opnu ostecuje i sl ali sigurno ih nece koristiti bas svaki dan po 8 i vise sati.

Tinitus is caused because of ear infection or because of entry of foreign object in the ear. Hence Tinitus is not a disease and sometimes is caused because of ill effects of preventive drugs prescribed for other health problems.

Tinitus is also caused by imbalances in the sugar level or because of pressure problems.

Hoces reci da slusalice to izazivaju?

http://www.tinitus.org.uk
http://en.wikipedia.org/wiki/Tinnitus

Poslednja izmena:
Могу да изазову уколико се слуша прегласна музика, а исто важи и за остале изворе звука. У сваком случају, бесмислено је избегавати слушалице због тога, посебно ако се користе само у циљу изолације од околне буке.

Poslednja izmena:
Hteo bih da cujem jos necija iskustva o nosenju slusalica po 8 sati na dan.
Kad je ispitni rok na ETF-u, po ~8h se stoji za knjigom, a navikao sam da ucim uz muziku. Sad menjam cimera, i ovom novom smeta muzika dok uci (do sad sam na zvucnicima slusao ceo dan), pa razmisljam o kupovini slusalica...
i jel mi je pametnije da uzmem klasicne slusalice ili bubice (zbog ocuvanja sluha)? zvucna izolacija mi nije preterano bitna, to malo sto se cuje spolja ima da sazvace kako zna i ume.
Imam trenutno Altecove AHS502 i razvaljuje glava od njih posle 1h nosenja (slusanja),mnogo pritiskaju

pozz

Edit: ako je bitno, na kompu imam SoundStorm sa nvida nForce2 ultra 400 cipseta, vidim da se ljudi zale na slabe performanse zenhajzera na integrusama

Poslednja izmena:
Mene samo zanima da li bi mi moja Sound Blaster Live! 5.1 bila dovoljna za Sennheiser HD201. Eh, kad bi imao od nekog da pozajmim pa da testiram.

Koristio sam tu kombinaciju, dosta bolje se culo na Live! nego na integrisanoj, ali jos uvek je to bilo dosta neuverljivo, bas je jako slab. Neko pojacalo za slusalice je po meni obavezno, onda zvuce DOSTA BOLJE.
Meni one licno ne odgovaraju zbog toga, zato sto ih ne koristim na pojacalu, moracu ih prodati iako su to dosta dobre slusalice za taj novac...

Zelim da kupim posto sam nedavno slucajno seo na caletove AKG K141 cije su se unutrasnje membrane iskrivile i ko zna sta jos, pa bruje jako na glasnim deonicama. Njih sam do sada koristio na muzickoj liniji sa kojom je komp povezan, tako da verovatno ni njihov potencijal nisam do kraja iskoristio, a i nisam neki audiofil. Pa sam mislio da bi mi ove sluske odgovarale za moje potrebe.

ja koristim ove slusalice vec 2-3 godine i do sada nisam nasao kvalitetniji zvuk.sto se tice izolacije,kad odvrnes do kraja,no wai da cujes ista.
audio_90.gif

Kabl inace ima 2 i kusur metra po slobodnoj proceni tako da......na SB live rade kao blesave,mic je izuzetnog kvaliteta.pitanje je samo dal ces naci ovo posto je retkost i stari je model.Mozda multicom ima jos neki par,bilo je zadnji put kada sam isao.
DETALJAN OPIS.Sto se mene tice ja bih kupio jos jedne samo da pronadjem...

Kupio sam Sennheiser HD201. Zvuk je po mojim merilima dosta dobar za te pare, a i veoma su kvalitetno uradjene. Ali, ima jedan veliki problem. Posle nekih sat vremena pocinju da me bole usi. Nisam mogao da verujem, iako imaju jastucice na zvucnicima i gore za oslon na glavu. Pre kupovine sam ih 5 min testirao da se uverim u zvuk i ok su mi prijanjale. Brat je pozajmio nedavno od druga AKG K-44 koje imaju inferiorniji zvuk, ali su zato ultra udobne, verovatno zbog kvalitetnije koze na zvucnicima i to sto im se headband automatski prilagodjava velicini glave. Sve u svemu, nisu mi komforne iako su za to specijalno pravljene:(.

Planiram da kupim slusalice iskljucivo za slusanje muzike, i trenutno sam bacio oko na AKG K77 i K99. Specifikacije su dosta slicne:
Sensitivity 112 dB/V
Frequency range 18 to 22,000 Hz
Rated impedance 32 ohms
Max. input power 200 mW
Jedino sto su K77 closed-back, dok su K99 semi-open(ako mi mozete pojasniti tu razliku). E sad, zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim modelima, kakva je reprodukcija zvuka, kvalitet izrade, udobnost, i kakve su u odnosu na Sennheiser slusalice slicnog cjenovnog ranga.

Takodje, da li ima razlike ako slusalice kacim direktno na zvucnu karticu (Creative SB Audigy SE), ili ih ubacujem u posebni ulaz na Sony muzickoj liniji koja je povezana sa zvucnom karticom. Ovo pitam jer sam citao da neke slusalice ne mogu da izguraju punu snagu ako se kace direktno na zvucnu, i da se preporucuje posebno pojacalo za njih.

Pozdrav.

Sennheiser HD201 su sve, ali samo nisu udobne.

Isto vazi i za veliki broj Sennheisera ne samo 201!!! Upravo sam probao i 205 i 212 i jos par drugih znaci posle 5 minuta nosenja usi otpadaju od bolova!!! Ma koliko su mi se pomenute senn estetski vise sidele i kvalitetnije bile (doduse nesto i skuplje)ipak sam uzeo AKG K77...znaci celo uho je oklopljeno zastitom, vrlo su lake prakticno se ne osete na glavi i posle duzeg nosenja!! Koliko sam skontao tek modeli senn-a preko 5xx imaju veci otvor u koji uho takodje moze da stane a ne da stiskaju usi po obimu i nanose teske telesne povrede kao ove gore pomenute!

Edit: znam da sam podigao temu posle boga oca vremena, ali mozda ce nekom znaciti ovo sto napisah ;)

Nazad
Vrh Dno