Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Konačno su mi u Globaltelu za oba broja aktivirali ponudu za odustanak od prenosa (30 GB i 1000 minuta) :) Malo sam se natezao sa njima jer nisu videli za taj drugi broj da je poništen zahtev za prenos u A1, ali apsolutno vredi, definitivno najbolja ponuda trenutno, pa odmah iza besplatni Mega plan.

Ja sam prošle nedelje otišao sa tim papirima koje sam potpisao i 2 neotvorene kartice da podnesem zahtev za odustajanje od prenosa u A1. Sve su to uzeli, papire pocepali i sve zajedno sa karticama bacili u kantu :) Znači, mogao sam da zadržim te kartice, mada realno mi ne trebaju.
Nisi trebao da vraćaš, imao bi 2 pripejd broja viška. Ova koju nisu hteli da uzmu, lako pamtljiv broj u pitanju, mora da se dopuni sa kreditom do 19.2.2026. da ne bi bila poništena. Info iz kol centra. Ona je registrovana juče na moje ime.

Može i da traži reizdavanje sim kartice ako mu je do brojeva. 😄

Može i da traži reizdavanje sim kartice ako mu je do brojeva. 😄
Misliš da bi mu dali BESPLATNO, ponovo, ta 2 pripejda? Sumnjam, to je 1000 dinara free, mada ko zna. :D
Sada mi dodelili poklon. Mega plan "pržim", poklon uvećavam. Ma ludilo kombinacija! :cool:

Prilozi

• Globaltel_poklon.jpg
    Globaltel_poklon.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Pitanje, klinci mi imaju dva prepaid broja u mts-u, koje nameravam da prebacim na A1 mega plan, pa me interesuje da li je neko već proživeo ovaj scenario, tj. da li mts nudi nešto kao kontra ponudu, tipa KT sa nekim popustom, ili puštaju prelazak bez intervencija? To bi mi i odgovaralo s obzirom da kod njih već imam Box4.

Misliš da bi mu dali BESPLATNO, ponovo, ta 2 pripejda? Sumnjam, to je 1000 dinara free, mada ko zna. :D
Ne mislim na to, nego ako hoće te A1 brojeve da koristi, može da uzme zamenske kartice pošto se vode na njega, kao i tebi što je ostao broj, ali ista pravila važe pre prenosa da moraju da provedu 60 dana u mreži.
Klinci mi imaju dva prepaid broja u mts-u, koje nameravam da prebacim na A1 mega plan. Da li mts nudi nešto kao kontra ponudu, tipa KT sa nekim popustom, ili puštaju prelazak bez intervencija?
Uvek zovu i nude 50% popusta na postpejd.

Kad smo već kod nepotrebnih pripejd SIM kartica, iskopah jedan mts pripejd SIM koji je supruga daaavno dobila. Ubacih u telefon u bez problema radi. U moj mts je dodeljen neki sadržaj za dobrodošlicu koji važi do 5. februara. Odmah sam obavio registraciju pripejd broja preko njihovog sajta. Dobio sam potvrdu da je uspešno podnesen zahtev. Vidim da se pominje nešto sve po 2025 za registraciju, ali ne vidim da je dodeljeno automatski, da li treba da reagujem ili samo da sačekam da mi automatski dodele kada završe registraciju?

Pitanje, klinci mi imaju dva prepaid broja u mts-u, koje nameravam da prebacim na A1 mega plan, pa me interesuje da li je neko već proživeo ovaj scenario, tj. da li mts nudi nešto kao kontra ponudu, tipa KT sa nekim popustom, ili puštaju prelazak bez intervencija? To bi mi i odgovaralo s obzirom da kod njih već imam Box4.
Meni nudili Omoriku 50% popusta, bio u MTS prepaid, prešao u A1.

@psihodel po oglasnoj poruci, čekaš 24 sata od potvrde registracije na dodelu bonusa. Član se juče žalio da nije dobio za novi broj registrovan u subotu, ali računam da bi eventualno danas trebalo da mu dodele. Iz ovog razloga sam razmišljao da ako ne uspem da dogovorim benefite za obnovu kod Supernove, raskinem, kupim i registrujem mts broj u poslovnici, da ne lupam glavu hoće li ili neće dodeliti bonus zbog registracije na daljinu.

Hvala puno na informacijama! Sačekaću bar do sutra, pa ću videti šta se dešava i da li treba da reagujem. Znaš li da li to sve po 2025 za registraciju ima neki normalniji rok trajanja ili će i to isteći brzo?

Ne mislim na to, nego ako hoće te A1 brojeve da koristi, može da uzme zamenske kartice pošto se vode na njega, kao i tebi što je ostao broj, ali ista pravila važe pre prenosa da moraju da provedu 60 dana u mreži.

Uvek zovu i nude 50% popusta na postpejd.
I za Kontrolu troškova nude 50%? Omorika je i sa popustom previše, s obzirom da su trenutno na mesečnim planovima... A sa novim omorika paketima je i obesmišljen 4 u 4. Plus Boost na cenu. :confused:

Hvala puno na informacijama! Sačekaću bar do sutra, pa ću videti šta se dešava i da li treba da reagujem. Znaš li da li to sve po 2025 za registraciju ima neki normalniji rok trajanja ili će i to isteći brzo?
Imaš 90 dana da ga trošiš. P.S. Aktiviraš što kasnije, u februaru, da ti traje do kraja maja, pod uslovom da imaš drugih minuta do tada. Tako bih ja uradio.

Prilozi

• registracija.JPG
    registracija.JPG
    21.8 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
I za Kontrolu troškova nude 50%?
E, to već ne znam. Rečeno mi je da bi nudili 50% i to je sve što mogu, a na koji paket, ništa određeno, jer nisam hteo da dužim. Izjasnio sam se da A1 nudi besplatan Mega plan godinu dana, pitao da li imaju konkurentnu ponudu (nemaju) i izričito zahtevao prenos u A1.
P.S. Aktiviraš što kasnije, pod uslovom da imaš drugih minuta do tada. Tako bih ja uradio.
Ide bonus dobrodošlice od 300 jedinica i 10GB na 15 dana, što je ok. Tako da @psihodel imaš vremena da uklopiš obe promocije.

Kad smo već kod nepotrebnih pripejd SIM kartica, iskopah jedan mts pripejd SIM koji je supruga daaavno dobila. Ubacih u telefon u bez problema radi. U moj mts je dodeljen neki sadržaj za dobrodošlicu koji važi do 5. februara. Odmah sam obavio registraciju pripejd broja preko njihovog sajta. Dobio sam potvrdu da je uspešno podnesen zahtev. Vidim da se pominje nešto sve po 2025 za registraciju, ali ne vidim da je dodeljeno automatski, da li treba da reagujem ili samo da sačekam da mi automatski dodele kada završe registraciju?
Bonus za registraciju mts prepaid kartice se aktivira iz *100# menja.

Pitanje, klinci mi imaju dva prepaid broja u mts-u, koje nameravam da prebacim na A1 mega plan, pa me interesuje da li je neko već proživeo ovaj scenario, tj. da li mts nudi nešto kao kontra ponudu, tipa KT sa nekim popustom, ili puštaju prelazak bez intervencija?

U mom slučaju su posle 3 propuštena poziva sa 064733 broja zatvoriti "smetnju" na MojMTS nalogu i posle 18h taj dan stigao SMS od A1 da je prenos odobren.

Prvi poziv u petak oko 17:30 (nekih 2-2.5 sata posle mog odlaska do A1 poslovnice) a druga dva u subotu između 9 i 11h dok sam spavao 😊
Ono, i da smo razgovarali krajnji rezultat bi bio isti. Ne zanima me postpaid pa ni da daju 80% popusta i brdo dodatnih gigabajta.

Drugi ljudi su već pisali da su u istim situacijama svima nudili 50% popusta na postpaid tarife.

Bonus za registraciju mts prepaid kartice se aktivira iz *100# menja.
Ne više. Čim sam prošlog meseca preneo broj, automatski je bio aktivan. Fun fact je što mi je odmah otišla jedna jedinica i kasnije shvatim da je to bio sms za aktivaciju rcs. 😄

Dopunjavanje broja koji dobije poklon 1000 minuta i 30 gb sa drugog globaltel broja nije moguće. Sistem ga registruje kao postpejd korisnika. Preko aplikacije prikazuje grešku, a putem SmS-a dobija se poruka da nije moguće dopuniti postpejd broj.

Poslednja izmena:
Zbog postojećeg boxa 4 i korišćenja gigabajta iz njega, a tu su i neograničeni minuti u mreži, ali samo ako i na KT daju 50%. A A1 zna da bude problematičan sa mrežom, bar je tako bilo pre godinu dve dok je žena bila kod njih.

Imam jednu dilemu. Podneo bih zahtev za prenos broja iz Globaltela u A1 za sestru, broj je na meni, kako bi i ona dobila ovih 1000 minuta/30 gb. Broj je kupljen u Telenoru, počinje sa 063, prenet je u Globaltel pre pola godine, promenjen potom na neki 0677. Na prenesibroj.rs i dalje stoji da je 063 u Globaltel mreži. Na koji broj da podnosim zahtev za prenos? 063 ili 0677? :rolleyes:

@mandrak007 onaj koji zazvoni kada ga pozoveš 🤷🏽‍♂️ pošto će zvati za dogovaranje te ponude radi odustanka od prenosa. Ako je to 067, onda faktički i za 063 možeš da tražiš reizdavanje e/sim kartice pa odradiš isto i sa njim.

Upozorenje za one koji su dobili promociju 1000 minuta / 30 gb i kao ja imali uključenu automatsku obnovu, sistem će povući novac. "Sudarila" mi se obnova uzbudljive kombinacije na isteku i od pre neki dan ovaj poklon. Zvao sam kol centar i bili su susretljivi i vratili novac. Automatska obnova mi je potom isključena. Kredit važi do datuma koji se prikazuje u aplikaciji i ako se ne iskoristi u tom roku onda se briše. Može da se dopunjava normalno. Ukoliko propadne, promocija je i dalje aktivna, nevezano za period važenja kredita. Dakle, ne mora da se uplaćuje nikakav kredit godinu dana od trenutka aktivacije ove promocije.

Има ли неко инфо ако се из А1 затражи трансфер у Глобалтел да ли дају тај промо 12месеци за Џ са 1000мин/30ГБ?🤔

ova promocija vazi samo za Globatel brojeve kad se broj iz Globatela prebaci u A1.

Poslednja izmena:
De si to procitao?

Питао сам да ли неко има инфо за случај који сам навео. Тј. да ли је неко слично покушао да на тај начин узме наведену промоцију у Глобалтелу.

Kako beše, da li u mts-u kredit važi i na datum isteka? Pada se sledećeg utorka pa mi više odgovara da mi Ipsos uplati dopunu iz nagradnih poena, nego da ga iz džepa plaćam.

Kako beše, da li u mts-u kredit važi i na datum isteka? Pada se sledećeg utorka pa mi više odgovara da mi Ipsos uplati dopunu iz nagradnih poena, nego da ga iz džepa plaćam.

Ако ме сећање добро служи мислим да си миран до 22ч на датум истека.🙂

• Like
Reagovanja: uji
Питао сам да ли неко има инфо за случај који сам навео. Тј. да ли је неко слично покушао да на тај начин узме наведену промоцију у Глобалтелу.
Pitao sam ih, ipak ne, samo 200gb

Nazad
Vrh Dno