Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Interesuje me da li neki prepaid operater u Srbiji nudi promociju/paket za internet za zemlje zapadnog balkana?
Ili se svuda naplacuje (skida kredit) po utrosenim megabajtima ?

Internet dodaci na Yettel Prepaidu imaju kvotu koja vazi u ZB.

Globaltel računa jednu petinu, što na praktičnom primeru znači da za 5GB u Srbiji, 1GB je dostupan u ZB.

Podneo pre 2 sata zahtev za prenos u A1. Zvali me sada i ponudili 1000 minuta i 30 gb besplatno 12 meseci. Ovih 300ak minuta i 360 gb će se sabrati sa postojećim na računu. Morao sam samo da se vratim natrag u poslovnicu i da mi ukinu zahtev u aplikaciji povezanoj sa ratelom za prenos broja.

Globaltel računa jednu petinu, što na praktičnom primeru znači da za 5GB u Srbiji, 1GB je dostupan u ZB.
Koliko vazi kredit kod globaltela? 3 meseca?
Jel kasno da sada kupim karticu, i zatrazim prenos broja u a1, kako bih dobio ponudu od godinu dana 1000min i 30gb? Taman tih 30gb da trosim za zapadni balkan

Koliko vazi kredit kod globaltela? 3 meseca?
Da.
Jel kasno da sada kupim karticu, i zatrazim prenos broja u a1, kako bih dobio ponudu od godinu dana 1000min i 30gb? Taman tih 30gb da trosim za zapadni balkan
Jeste, zato što je potrebno da budeš 60 dana u mreži. Odnosno, centralna baza će automatski odbiti zahtev za prenos zbog neispunjenog uslova.

• Like
Reagovanja: s5p
Podneo pre 2 sata zahtev za prenos u A1. Zvali me sada i ponudili 1000 minuta i 30 gb besplatno 12 meseci. Ovih 300ak minuta i 360 gb će se sabrati sa postojećim na računu. Morao sam samo da se vratim natrag u poslovnicu i da mi ukinu zahtev u aplikaciji povezanoj sa ratelom za prenos broja.
Da li se ova pripejd kartica A1 koju nisu trazili da vratim, može pokloniti nekome i koristiti normalno?

Da li se ova pripejd kartica A1 koju nisu trazili da vratim, može pokloniti nekome i koristiti normalno?
Može se koristiti normalno, ali će se voditi na tebe, ako ti ne predstavlja problem što ćeš dati nekom taj broj.

Kakva je situacija ukoliko se ona ne ubacuje u telefon? Ima li rok trajanja za aktivaciju, ako se to uopšte može tako nazvati?
Ne sećam se stvarno kako beše kad bude odbijen prenos da li je kartica svejedno aktivna ili ne, u smislu da li je rok važenja inicijalnog kredita 90 dana otkad si je dobio ili tek kada je ubaciš prvi put. Na bonus dobrodošlice možeš da računaš svakako (Dobar plan sa 200 jedinica i 1GB na 15 dana).

Ne sećam se stvarno kako beše kad bude odbijen prenos da li je kartica svejedno aktivna ili ne, u smislu da li je rok važenja inicijalnog kredita 90 dana otkad si je dobio ili tek kada je ubaciš prvi put. Na bonus dobrodošlice možeš da računaš svakako (Dobar plan sa 200 jedinica i 1GB na 15 dana).
Rečeno mi je u kol centru da taj privremeni broj ne koristim, da ga bacim, kako ne bi došlo do naplate usluga?! Hm?? :oops:

Rečeno mi je u kol centru da taj privremeni broj ne koristim, da ga bacim, kako ne bi došlo do naplate usluga?! Hm?? :oops:
Odnosi se na postpejd, to jest, aktivacijom privremenog 060 broja automatski važi potpisan ugovor. Uglavnom, ostajali su mi pripejd MNP brojevi i jedan od njih je sada moj sekundarni koga sam prebacio prošle godine u Yettel pa vratio u A1 za besplatan Mega plan.

Odnosi se na postpejd, to jest, aktivacijom privremenog 060 broja automatski važi potpisan ugovor. Uglavnom, ostajali su mi pripejd MNP brojevi i jedan od njih je sada moj sekundarni koga sam prebacio prošle godine u Yettel pa vratio u A1 za besplatan Mega plan.
Eeeee sada mi je jasnije jer ovo je 061 pripejd broj (lako se pamti :D) , i takav sam papir potpisao, za pripejd broj.

• Like
Reagovanja: uji
Sta se desava sa kreditom na broju kada se prelazi sa jednog operatera na drugi?
Konkretno, razmisljam da prebacim dva prepaid broja iz Mts-a u A1, a imam nekog kredita na njima...

Hm, licimUri!
Poslacu sms na neki humanitarni broj, necu da im ostavim.

Konačno su mi u Globaltelu za oba broja aktivirali ponudu za odustanak od prenosa (30 GB i 1000 minuta) :) Malo sam se natezao sa njima jer nisu videli za taj drugi broj da je poništen zahtev za prenos u A1, ali apsolutno vredi, definitivno najbolja ponuda trenutno, pa odmah iza besplatni Mega plan.
Rečeno mi je u kol centru da taj privremeni broj ne koristim, da ga bacim, kako ne bi došlo do naplate usluga?! Hm??
Ja sam prošle nedelje otišao sa tim papirima koje sam potpisao i 2 neotvorene kartice da podnesem zahtev za odustajanje od prenosa u A1. Sve su to uzeli, papire pocepali i sve zajedno sa karticama bacili u kantu :) Znači, mogao sam da zadržim te kartice, mada realno mi ne trebaju.

Poslednja izmena:
Moze li neko reci koji je postupak registracije u poslovnici?

Odeš, daš ličnu kartu / pasoš i kažeš broj.

Stigne SMS i to je to.

sada moj sekundarni koga sam prebacio prošle godine u Yettel pa vratio u A1 za besplatan Mega plan.
Jel to sad A1 automatski registruje prepaid brojeve prilikom / nakon prenosa broja iz drugih mreža u A1 mrežu?
Screenshot_20250120_230642_Chrome~2.png

Inače, upravo skontao (kad mi nije stigao SMS sa PIN) da na A1 ladno ne stižu SMS poruke ako je telefon na 2G mreži a na broju uključena / aktivirana VoLTE usluga 😂😂😂

Poslednja izmena:
Konačno su mi u Globaltelu za oba broja aktivirali ponudu za odustanak od prenosa (30 GB i 1000 minuta) :) Malo sam se natezao sa njima jer nisu videli za taj drugi broj da je poništen zahtev za prenos u A1, ali apsolutno vredi, definitivno najbolja ponuda trenutno, pa odmah iza besplatni Mega plan.

Ja sam prošle nedelje otišao sa tim papirima koje sam potpisao i 2 neotvorene kartice da podnesem zahtev za odustajanje od prenosa u A1. Sve su to uzeli, papire pocepali i sve zajedno sa karticama bacili u kantu :) Znači, mogao sam da zadržim te kartice, mada realno mi ne trebaju.
Ja sam se vratio da je vratim, ali mi rečeno da im ne treba, da je bacim. Verovatno su mislili da je postpejd. Potpisao sam zahtev o odustajanju od prenosa.

Inače, upravo skontao (kad mi nije stigao SMS sa PIN) da na A1 ladno ne stižu SMS poruke ako je telefon na 2G mreži a na broju uključena / aktivirana VoLTE usluga 😂😂😂
Radi sms na 2G kod A1 u slučaju da je na broju aktiviran VoLTE . Odnosno, bar je to slučaj kod mene.
Pre mi liči da da si aktivirao RCS i da ti šalje poruke tamo, pa ne može bez interneta da preuzme.

Ne nije, nisam bilde i znam da RCS postoje. I ni jedna osoba koju znam nit koristi RCS nit meni šalje SMS poruke 😂
Proradilo je stizanje SMS kad sam ugasio VoLTE u Android podešavanjima i reboot-ovao Šljamsung dok je na 2G only.

a1 se u ovoj temi izreklamirao neplanirano da bolju reklamu nisu mogli da su platili. Tema aktuelna, problemi, pohvale, kritike, zamerke, suma sumarum o njima se prica. 😂

a1 se u ovoj temi izreklamirao neplanirano da bolju reklamu nisu mogli da su platili. Tema aktuelna, problemi, pohvale, kritike, zamerke, suma sumarum o njima se prica. 😂
Kod mene je barem 10 ljudi sto direktno sto indirektno preslo na besplatan mega plan... Mislim svakom kome odgovara ovaj saobraćaj. Je i vise smisleno da predjes. Bukvalno poklanjaju 100 eura. Ko bi normalan odbio takvu ponudu?

Nazad
Vrh Dno