Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Podneo zahtev za još dva broja iz Globatela u A1 što koriste klinci, zvao Globaltel i odmah ponudio 1000min/sms i 30Gb mesečno narednih 12 meseci. Na sve to ostale mi 3 glanc nove A1 prepaid kartice automatski registrovane na moje ime.
Da Bog poživi A1 i ovu njihovu akciju za prenos broja. 😀
Sad i mene nešto kopka da blefiram i podnesem zahtev za prenos Globaltel broja u A1 pa da zovu i ponude besplatno 30GB mesečno i da ne moram plaćati Freepaid narednih 12 meseci jer se sve prenosi kako napisa @psihodel (post-7376792).

Pitanjce: Da li novu prepaid SIM karticu (sa privremenim brojem) moram ili ne moram da ubacujem u telefon i aktiviram? Dakle pre nego što se realizuje prebacivanje broja iz druge mreže ima li potrebe da ubacujem taj SIM u telefon?

Mozes i ne moras. Nema posledica ni negativnog efekta. Kada nestane mreza na broju koji imas mozes tada ubaciti.

Po meni, bolje je da novu karticu ubaciš ujutru nakon prenosa, jer će ti na staroj uveče oko 18:00 časova stići sms sa informacijom da li je prenos odobren i kada će isti biti izvršen.

@Mr_Cojko Ma imam dual sim telefon nije to problem... nego razmišljam da ne bude posle neki problem oko ima/nema promo za aktivacije 12 meseci Mega plan za dž 😂😂 ako mi sad pre prenosa broja aktivira automatski neki "bonus dobrodošlice".

Na osnovu prošlonedeljnog iskustva sa dva takva prenosa u A1 na Mega plan, moj savet je da lepo sačekaš to jutro kada se obavi prenos. Probudiš se, vidiš da više nemaš signal na staroj kartici, ubaciš novu i miran si, sve oko besplatnog Mega plana se samo podesi i teraš dalje. Nema razloga da A1 karticu ubacuješ pre toga.

Da li se kod A1 prilikom uplate pripejd kredita online skida i neki procenat?
Recimo uplatio sam 200 dinara na bankinom sajtu za transakcije pise da je -200din ali od ukupnog stanja koje sam imao pre tog placanja nedostaje 32 dinara,banka ne naplacuje nikakav procenat.
Gde onda ode tih 32 dinara i sto se i to ne vidi kao transakcija?

@alex1974 skidalo mi je u dinar bez dodatnih troškova, Rajfajzen i Yettel Dina. Čak i sa Visa poklon kartica Barclays US mi je obračunato tačno u dolarima prema Visa exchange rate.

Po meni, bolje je da novu karticu ubaciš ujutru nakon prenosa, jer će ti na staroj uveče oko 18:00 časova stići sms sa informacijom da li je prenos odobren i kada će isti biti izvršen.
Ne uvek. Meni je prenos iz MTS u A1 obavljen bez ikakvog SMS obaveštenja o terminu prenosa. I pored novog Pravilnika znaju da budu traljavi.
@Mr_Cojko Ma imam dual sim telefon nije to problem... nego razmišljam da ne bude posle neki problem oko ima/nema promo za aktivacije 12 meseci Mega plan za dž 😂😂 ako mi sad pre prenosa broja aktivira automatski neki "bonus dobrodošlice".
Meni je stigao i plan dobrodošlice a po prenosu i Mega, bez ikakvih problema. Oba teku paralelno, dobićeš i SMS sa potvrdom besplatnog plana u narednih 12 meseci. A1 je tu besprekoran.

Yettel mastercard na max paketu.
Najbolje da pitas banku za proveru, znam da A1 skida tacan iznos u dinarima vise puta sam uplacivao prepaid kredit. Mozda si imao neko dugovanje ili naknadu neku.

Nisam imao nista da je prikazano kao odliv u transakcijama,nije ni vazno nije neka cifra nego mi je prvi put da ovako uplacujem dopunu pa da znam ako skidaju neki procenat da ubuduce uplacujem u A1 poslovnici (onda valjda ide tacan iznos)?
Do sada sam preko Yettel banke uplacivao dopunu za Yettel pripejd i tu je skidan tacan iznos.

Necu sada da to radim,cekacu kada za 3 meseca budem ponovo uplacivao dopunu pa cu onda da resavam ako se isto desi.

Oba teku paralelno, dobićeš i SMS sa potvrdom besplatnog plana u narednih 12 meseci. A1 je tu besprekoran.
Koja je procedura posle prenosa na A1 prepaid da im se traži / zahteva da deaktiviraju slanje svih njihovih promo SMS-ova?

Ne sećam se više da li sam pre 4 godine imao muku da to postignem sa Telenor ili sa VIP... Neko me je ubeđivao kako tako nešto "nije moguće" pa smo se natezati mesec dana i na kraju ugasili naravno.

@shamanNS

Nisam siguran, u MTS se moglo odjaviti/prijaviti SMS-om. Za A1 nema takve opcije, verovatno mail podršci.

To za MTS jeeedva skontali ljudi (iako ima zavučeno negde na MTS sajtu) među njima i ja 😂 Pre te informacije koristio Xiaomi-jevh Blacklist aplikaciju da ih "blokira" (tako što sam u polja za brojeve telefona u kontakt u imeniku upisao text koji stoji kao sender za te promo SMS umesto brojeva 😂).

Screenshot_20250117_232310_Contacts.png

Sad koristim Šljamsung mobilni... biće čupavo ako provajder ne bude hteo to da deaktivira na njihovom kraju.

Mislim da A1 hoće, za Yettel ako koristiš Yettel Shoping i Yettel Petak ne može se deaktivirati. Valjda saglasnost o obradi podataka, 'bem li ga....

Sad se setih da u A1 aplikaciji, postoji opcija da povučeš saglasnost za obradu podataka o ličnosti, uključuje i "različite kanale komunikacije"....

Poslednja izmena:
da li neko ima mts ili yettel prepaid karticu koja je aktivna u mrezi vise od dva meseca i neregistrovana a da mu ne treba
treba mi jedan broj za prenos u a1 .. nova kartica ne vredi

Koliko vam je vremenski proslo od momenta kad vas je Globaltel zvao da ponudi da ostanete u mrezi pa do momenta kad su vam aktivirali taj besplatni paket?
Ja sam podneo zahtev za prelaz u sredu zvali me bukvalno posle sat vremena.Pristao sam da ostanem i sledeci dan dobio odbijenicu iz A1.
Od tad nema nista iako su rekli da ce biti aktiviran u petak🤔(nisu rekli koji doduse...)

Poslednja izmena:
Ja imam slično iskustvo, malo sam se u petak natezao sa njihovim call centrom oko toga. U utorak sam podneo zahtev za prelazak za dva broja u A1, u sredu me zvali iz Globaltela i prihvatio sam za oba broja da ostanem, rekli mi da odem samo do A1 da otkažem prenos, što sam učinio u sredu pre 18 h. Četvrtak ništa, juče zovnem Globaltel, objasnim, provere, kažu samo za jedan od brojeva vide da je poništen prenos. Zovnem A1, oni mi kažu za oba broja je to završeno još u sredu, zovnem opet Globaltel, opet objasnim, kažem zvao sam A1, oni kažu, evo sada je vidljivo i za drugi broj. Na jednom broju su mi aktivirali taj obećani paket juče, ali na tom drugom i dalje ništa. Čekam ponedeljak :)

Dobar dan.
Da li je potrebna registracija za broj koji je bio na postpejdu pa je prilikom raskida UO prebačen na pripejd? Konkretno MTS.

Vrh Dno