Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Aktivirao Globatel danas paket od 1000min/sms i 30Gb mesečno zato što nisam preneo broj. U aplikaciji cena aktivacije 0 dinara, piše da je aktivan 30 dana ali nigde ne vidim da je automatska obnova.
Imam još 2 broja koji koriste klinci na onoj mizerno kombinaciji od 335din ili koliko već pa ću danas da prošetam do A1 i zatražim prenos da vidim da li će i na njima ponuditi isto.

Prilozi

• Screenshot_20250115_104913_mobi.globaltel.selfcare.jpg
    Screenshot_20250115_104913_mobi.globaltel.selfcare.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 195
Aktivirao Globatel danas paket od 1000min/sms i 30Gb mesečno zato što nisam preneo broj. U aplikaciji cena aktivacije 0 dinara, piše da je aktivan 30 dana ali nigde ne vidim da je automatska obnova.
Imam još 2 broja koji koriste klinci na onoj mizerno kombinaciji od 335din ili koliko već pa ću danas da prošetam do A1 i zatražim prenos da vidim da li će i na njima ponuditi isto.
Ja juče uveče bio i podneo zahtev za prenos dva broja u A1, evo malopre zvali iz Globaltela i za oba broja ponudili baš to što su tebi aktivirali na 12 meseci :) Pitao sam konkretno da li se automatski obnavlja i prenosi, potvrdio mi je za obe stvari, godinu dana će se svakog meseca obnavljati automatski i prenositi sve, a posle toga se vraća u normalu i možeš da uplaćuješ opet šta želiš, a sve do tada preneseno ostaje.

Da li su ti tražili da ti zoveš A1 i otkažeš zahtev za prenos? Ja sad zovem A1 i kažem želim da otkažem, ali oni kažu mora lično u poslovnici, idem popodne...

Da li su ti tražili da ti zoveš A1 i otkažeš zahtev za prenos? Ja sad zovem A1 i kažem želim da otkažem, ali oni kažu mora lično u poslovnici, idem popodne...
Jesu, ali ja sam samo rekao operateru Globaltela koji mi je ponudio ovo da pristajem sutra dan mi je stigla poruka od A1 da prenos broja nije odobren i to je to. Nikakvu "intervenciju" ja nisam imao u A1.

Prilozi

• IMG-2f562c108611cc83685d5d8810ff1e83-V.jpg
    IMG-2f562c108611cc83685d5d8810ff1e83-V.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 119
Cek cek sta sam propustio?Ako zahtevam da prenesem broj u A1 ovi iz Globaltela zovu i nude slicno tome na 12 meseci?

iz Globatela u bilo koju mrezu Globatel nudi 1000 minuta.

^^^pre ce staviti u bookmarks jer se mnoge slucajne ili "namerne" ideje, predlozi, primedbe, zalbe, konvertuju u slucajno kreirane ponude ili resenja kompanija. Naravno nema ni najmanje sunmnje da ne citaju forum za sada. 🙄

Ja sam skoro prešao u globaltel. Jel mora da se sačeka nekoliko meseci ili može da se traži odmah prenos u a1 pa da se dobije ta ponuda?

Pitanje, kad prenesete prepaid broj u A1 mrezu, jel ostaje isti pozivni (recimo 064) i isti broj ili?

Pitanje, kad prenesete prepaid broj u A1 mrezu, jel ostaje isti pozivni (recimo 064) i isti broj ili?
Naravno, to je i poenta prenosa broja, da u celosti ostane isti, a da se samo menja mreža.

Naravno, to je i poenta prenosa broja, da u celosti ostane isti, a da se samo menja mreža.
da to mi je logicno, al... uputio sam drugara tamo i on mi sad javlja da je dobio novi 061 broj 😱 Sta je on dogovarao majko draga ju, ju, ju....

Podneo zahtev za prelazak iz Yettel prepaid u A1 prepaid juče rano i već su me zvali dva puta iz Yettela, juče i danas.
Ja im odmah objasnio zbog čega prelazim i naglasio da ne želim da budem na postpaidu, a oni mi opet prvi put nudili postpaid nešto za 600 dinara (nisu ni naglasili koliko bih neta dobio, ni ništa), odbio sam.
Danas, drugi put, mi nudili 30gb neta i neograničene pozive i poruke za 1100 dinara ako ostanem, opet sam odbio.
Iako sam na tom broju kod njih baš dugo (i kroz razgovor kad su me pozvali mi je dato do znanja da su toga svesni), nikakvu prepaid ponudu sličnu ovoj iz A1 nisam dobio, tako da sad čekam prenos.
Možda me u međuvremenu pozovu i treći put, ko zna 😁

@pinocio To je privremeni broj. Nakon prenosa taj 061 broj biće deaktiviran, a na mesto njega aktiviraće se preneti broj.
Uh vec sam se bio oladio :D Posto mi napisao da je dobio novu karticu sa 061 pomislih "sta je sad zabrljao". Znaci on sad koristi tu novu (njihovu) SIM karticu i kad u A1 dobiju dozvolu samo ce mu daljinskim (softverski) putem preimenovati broj u stari?

Baš tako, budite bez brige...
Može i Yettelovu karticu da koristi, sutra oko 18:00 na Yettelovom broju stići će poruka da li mu je prenos odobren.

Jedno pitanje u vezi dopune kredita.
U mts je moguće prebacivati kredit sa pripejs broja na pripej broj (friendly dopuna)
Kako je ovo rešeno u A1? Da li je moguće prebacivati kredit sa pripejda na pripejd pozivanjem kodova na telefonu?

da to mi je logicno, al... uputio sam drugara tamo i on mi sad javlja da je dobio novi 061 broj 😱 Sta je on dogovarao majko draga ju, ju, ju....
To mu je privremeni broj na koji će biti prenesen njegov broj.

Prešao iz MTS-a u A1 pre dva dana, malo kasnili ali sve OK. Odmah će mu aktivirati i Dobar plan kao dobrodošlicu a onda i Mega plan. Inače kad pokreneš prenos,
matični operatori nude sve i svašta pa i 50% popusta na postpejd.

mts je nacionalna bruka iskreno, vip/a1 su imali plan 300 za 300 dinara 1gb 100 jedinica i duplo vise neta za app, pa onda za 400 pa su se setili da su imali najbolju ponudu za prepaid, ajde da zanemarimo da je trenutno mega plan besplatan uz prenos, znaci budzet opcije su mts plan 100 ili a1 top plan, razlika 200 dinara skuplji top plan ali ima 3gb umesto 1gb na plan 100, ima 200 jedinica za razliku od 100 na plan 100 i plus top plan ima duplo vise neta za app.
Kod mene uopšte i nema tih plan opcija sama ludački dobra ponuda 200 Mb + 200 sms/min za 1320 din 😂
Yettel npr nudi totalno sve dodatak, nedeljni ali sa 4 puta aktivacijom ispadne 8.4gb+480min+4800 sms + neograničeni min u mreži za 1120 din mesečno.
Doduše MTS nudi solidnih 25gb za 1025 din.

Prilozi

• Screenshot_20250115_205018.jpg
    Screenshot_20250115_205018.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 94
Broj uspešno prebačen iz Yettel u A1. Kada mi je nestao signal na staroj kartici, ubacio sam onu koju sam dobio u A1 i Mega plan je odmah automatski aktiviran uz napomenu da će se automatski obnavljati na 30 dana bez naplate do isteka promotivnog perioda.
Jedino što nisam video da je negde u aplikaciji naznačeno tačno do kada taj promotivni period traje. Piše mi samo ovo isto što i u poruci, do kad ovaj trenutni aktivni mega plan važi (15.02.2025.), ali ne i dokle će se obnavljati (tipa xx.xx.2026.).
Inače na ovom broju mi je kredit bio istekao u trenutku kada sam ga prebacivao (bio je onemogućen odlazni saobraćaj, ali ne i dolazni) pa da potvrdim samo da to nije pravilo problem.

Prilozi

• Screenshot_20250116-105244_Messages.jpg
    Screenshot_20250116-105244_Messages.jpg
    94.8 KB · Pregleda: 94
Broj uspešno prebačen iz Yettel u A1. Kada mi je nestao signal na staroj kartici, ubacio sam onu koju sam dobio u A1 i Mega plan je odmah automatski aktiviran uz napomenu da će se automatski obnavljati na 30 dana bez naplate do isteka promotivnog perioda.
Jedino što nisam video da je negde u aplikaciji naznačeno tačno do kada taj promotivni period traje. Piše mi samo ovo isto što i u poruci, do kad ovaj trenutni aktivni mega plan važi (15.02.2025.), ali ne i dokle će se obnavljati (tipa xx.xx.2026.).
Inače na ovom broju mi je kredit bio istekao u trenutku kada sam ga prebacivao (bio je onemogućen odlazni saobraćaj, ali ne i dolazni) pa da potvrdim samo da to nije pravilo problem.
Piše ti u aplikaciji ispod neograničene minute u mreži. Klikneš na red ispod i znaka za neograničeno. Piše broj telefona i do kada važi besplatan plan.

@Mixnix računa se 360 dana od datuma podneska zahteva za prenos.

Podneo zahtev za još dva broja iz Globatela u A1 što koriste klinci, zvao Globaltel i odmah ponudio 1000min/sms i 30Gb mesečno narednih 12 meseci. Na sve to ostale mi 3 glanc nove A1 prepaid kartice automatski registrovane na moje ime.
Da Bog poživi A1 i ovu njihovu akciju za prenos broja. 😀

Nazad
Vrh Dno