Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Prebacio sam broj u Yettel i sad moram par dana biti na prepaid. Zasto mi je mobilni net na 3g? Uplatio sam onaj neki dnevni 500mb/80rsd…

Prebacio sam broj u Yettel i sad moram par dana biti na prepaid. Zasto mi je mobilni net na 3g? Uplatio sam onaj neki dnevni 500mb/80rsd…
4G aktiviraš u Yettel aplikaciji u odeljku Usluge/Ostale usluge (pri dnu)

Da li neko zna za prepaid globaltel koja pravila važe u regionu zapadnog balakana?
Da li se koriste minuti i megabajti isto kao u Srbiji?

Dok su bili poseban operater (koristili A1 mrežu) važili su minuti i poruke.

Od kako ih je kupio mts (i prešli na mts infrastrukturu) minuti i poruke više ne važe, naplqćuju se po cenovniku van paketa.
  • uspostava veze (odlazni): 11.9din
  • minut (odlazni): 11.9din
  • dolazni pozivi: besplatno
  • odlazni SMS: 5.9din

Što se neta tiče imaš dve opcije:
  • Koristiš internet iz paketa*, ali sa ograničenjem broja MB u roamingu tako da se gleda poslednji aktiviran paket i njegova cena. Pri čemu imaš duplo megabajta u odnosu na cenu poslednjeg aktiviranog paketa, te za internet 5GB od 340 dinara dobijaš oko 680MB u ZB zoni, a za Freepaid od 1100 dinara oko 2200MB u ZB zoni.
  • Koristiš net iz roaming dodatka* koji važi za zemlju u koju putuješ. Za sve ZB zemlje postoji dodatak od 250din za 1GB na 7 dana.

*internet u zoni ZB je dostupan samo registrovanim korisnicima.

Istekao mi postpejd ugovor sa mts-om i kako ništa ponudili nisu (a korisnik sam više od 10 godina) prebacim se na pripejd. Planiram da ostanem 2 meseca, a onda u A1 na njihov pripejd. Nisam odmah prešao u A1 zato što mts ima bolji paket za Bosnu i Crnu Goru, a biću tamo skoro mesec dana i odgovara mi paket za 2000 dinara za mesec dana.
Ono što me razbesnelo, koristim tarifne dodatke i piše neograničeni minuti u mts mreži, jesu kad se potroši onaj maksimum od 200 poziva ili poruka, znači ništa! Kakva prevara! U A1 neograničeno u startu i ne skida od onog broja za pozive i poruke! Ovaj mts je postao najgori i najnepristupačniji provajder, kao da im je cilj da rasteraju svu klijentelu. Ne kažem da i ostalim monopolisti u ovoj priči su bolji, ali su ovi postali katastrofa! Nek se nosi pretplaćena premijer liga, iz principa je više neću pratiti!

... koristim tarifne dodatke i piše neograničeni minuti u mts mreži, jesu kad se potroši onaj maksimum od 200 poziva ili poruka...
Isto tako je i kod A1 i kod Yettel-a.
Potpuno isto.

@gileip vodi računa i za potrošnju interneta posle isteka dodatka, jer upotreba nije blokirana kao kod A1, Yettel i Globaltel, nego povuče iz kredita.

@gileip vodi računa i za potrošnju interneta posle isteka dodatka, jer upotreba nije blokirana kao kod A1, Yettel i Globaltel, nego povuče iz kredita.
Da ako ne aktiviras novi dodatak cim stari istekne skida kredit. To je jos jedna mana mts prepaida. Ali sa druge strane imas minimalnu brzinu interneta kad potrošiš dodatak dok ne istekne trajanje. Što je prednost u suštini

Pre mesec dana kupio sam jednoj starijoj komsinici Yettel prepaid karticu da bi u posebnom telefonu mogla da koristi Viber. Aktivirao sam besplatne slotove, ali Viber joj je radio samo dok je imala onih 5 GB koji vaze nedelju dana. Niko je ne moze dobiti, jedino kad ona udje u Viber aplikaciju moze da zove. Nju niko ne moze dobiti. Zna li neko koja podesavanja moraju da se izvrse. Unapred hvala.

@Bonafides stara verzija Vibera najverovatnije. Sad je podignuto minimalno ograničenje na Android 6.

Provericu koja joj je verzija. Hvala i pozdrav.
Proveri, mada ne znam da je to pravilo problem. Mislim da je možda do kartice problem. Tačnije do mreže. Na A1 znam da radi dobro na mtsu mislim da isto radi. Ako se sećam. Jer ne bi radilo bez 5GB (osim ako nije nesto se desilo bas u istom trenutku kada je nestalo 5GB)

Proveri podešavanja za Viber aplikaciju (settinga/apps/Viber) da ne ide u deep sleep I Jel su uključene lepo notifikacije. Stariji ljudi stisnu slučajno nešto, često uvetom dok razgovaraju, pogotovo ako je kineski telefon, jer im proximity senzor loše radi, pa se Telefon pali tokom razgovora (zato savetujem da se u toj situaciji pri javljaju stisne 2 puta dugme za paljenje ekrana kako bi se zaobišao senzor i ekran u potpunosti bio ugašen tokom razgovora).

Vidim da sad može da se registruje pripejd broj na MTS sajtu i htela sam da registrujem za majku ali kad sam kucala broj kaže da je on već registrovan. Ona taj broj ima još od početka 2000. Šta sad raditi?

Mozda nije ona kupila karticu? Neko od vas rodbine uzeo na trafici i dao njoj?
Na cije se ime vodi taj moze na njeno ime da prebaci drugacije nikako.

@Garfild111 registrovati Moj mts nalog i u odeljku Ostalo pisaće na čije se ime vodi. Drugo, majka mora da obavi video poziv da bi preregistrovala broj na sebe (Početni ekran, opcija Registracija pripejd broja). Kod banaka je procedura da niko ne sme da asistira u razgovoru (da se čuje još nečiji glas i da se vidi u kadru) pa verovatno isto važi i za mts.

Onda ipak bolje da ode u neku poslovnicu pa da lepo vidi sta i kako. Hvala na odgovorima.

I mt:s je od danas digao cene prepaid kartica.

Moj pripejd sada kosta 500 RSD, sadrzi 300 MIN/SMS, neogranicene minute u mrezi, 10 GB interneta i 10 GB za drustvene mreze. Bonus vazi 15 dana i ako sam dobro razumeo, taj bonus se automatski aktivira, kao kod Yettela.

Sve Cool kartice su sada 800 RSD: 800 MIN/SMS, neograniceni minuti u mrezi, 10 GB interneta i 10 GB za drustvene mreze. Bonus vazi 30 dana i izgleda da se i on automatski aktivira.

Izgleda da nece da diraju cene i sadrzaj dosadasnjih mesecnih planova. Tako bar stoji na njihovom sajtu:

Ijuuu pa ko da koristi ove pakete

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    90.7 KB · Pregleda: 128
Nazad
Vrh Dno