Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

A Globaltel ima i neogranicene pozive i sms kao prepaid.

I kod Globaltela se sabira saobracaj dok god uplacujes.

Da, dobar i taj Globatel...

Hvala što ste i njih pomenuli, oni mi u glavi i dalje kao neko nov, neproveren, ali tu su oni duže vreme sad već... Nikako ih se nisam setio.

• Like
Reagovanja: uji
Koliko imam neku informaciju, Globaltel se prioritizuje za 4G+ pa tek onda A1 NeoNeo Max i naniže.

Koliko imam neku informaciju, Globaltel se prioritizuje za 4G+ pa tek onda A1 NeoNeo Max i naniže.
Globaltel ima FUP na A1 mreži na 40GB po SIM kartici mesečno.

Recimo korisnik prenese broj, dobije 100GB jednokratno na poklon (taj saobraćaj se prenosi dok imate paket sa internetom), i koristi freepaid paket (neograničeni pozivi i sms + 20GB), i sad na stanju ima 150GB recimo, jer se sve sabira dok god se redovno obnavlja, taj korisnik samo prvih 40GB u mesecu može da koristi po punoj brzini, prioritetnije od svih A1 paketa sa neograničenim internetom, i prioritetnije od kućnog neta, a sa manjim prioritetom od postpaid paketa sa ograničenim saobraćajem na A1.

Prvih 40GB u mesecu rade stvarno dobro (u zavisnosti od uređaja i konkretnog stanja na A1 mreži na lokaciji korisnika), ali posle 40GB, dobijate čvrst limit brzine na 128/32kbps, što znači da jedva da imate internet.

Ali za svakoga ko troši manje od 40GB mesečno, to uopšte nije problem.

Takođe, postoje problemi sa raznim SMS servisima (2FA, SMS OTP)... Neki su lako rešivi, neki ne baš.

Da li je moguće da su u A1 preko noći promenili pravila i da nisu ni obavestili o tome narod!?
Sramota šta se i kako radi!
Propadoše mi na 2 telefona silni minuti i megabajti! :mad:

Imaju pravo da promene, ali je zaista džiberski da o tome ne pošalju nikakvo obaveštenje.

Обавијестили су,ал из другог(погрешног)разлога(због радова и потенцијалне(активације/обнове плана)Хињски,како бих рекао.

@djalf do prošlog petka odn. subote su mogli da se saberu mesečni planovi, a da tekuća aktivacija produžava stanje za narednih 30 dana do ponoći. Promena je da nema više prenosa preostalog saobraćaja u obnovi pre isteka. Sada svakoj aktivaciji mesečnog plana se određuje poseban datum isteka i to srazmerno satnici u kojoj je plan aktiviran.

Tako i kod mene! :ROFLMAO:

Je li može jedno pojašnjenje?
Do sada je moglo do kraja 30. dana da se aktivira mesečni plan i sabirao bi se sa presotalim iznosom.
Da li sada ako se aktivira npr. 29. dana, sabira se isto ili su potpuno ukinuli sabiranje sa preostalim iznosom.

Svaki aktivirani mesecni plan ima svoj sadrzaj i svoje trajanje sad.

Ako imas mesecni plan 600 aktiviran recimo 25.11.2021. to ce trajati do 25.12.2021.
Ako aktiviras novi mesecni plan 600 recimo 23.12.2021. njegov sadrzaj ce trajati do 22.01.2022.

od 23.12. do 25.12. ce biti oba sadrzaja dostupna, pri cemu ce se trositi prvo onaj koji ranije istice. Odnosno prvo sadrzaj iz starog plana. Taj sadrzaj potrosen ili ne prestaje da postoji 25.12.2021.

,, Vaša reklamacija nažalost nije uvažena.
Ukoliko na raspolaganju imate dovoljno kredita, Mesečni planovi se automatski obnavljaju na 30 dana, a neiskorišćen saobraćaj se ne prenosi u naredni period.
Sa druge strane, ukoliko istovremeno aktivirate dva Mesečna plana, sadržaji oba Mesečna plana će biti na raspolaganju, svaki sa svojim datumom isteka.
Ove informacije navedene su i na našoj internet stranici u sekciji Prepaid/Mesečni planovi a u delu Dodatne informacije https://a1.rs/privatni/prepaid/mesecni_planovi.
Iskreno nam je žao ukoliko su Vam iste promakle i zaista se nadamo da ćemo imati prostora da utisak koji ste stekli popravimo.
Za sva dodatna pitanja smo Vam na raspolaganju."

Bezobrazluk!.Zamisli mi smo krivi sto nam je promaklo da su oni na kvarnjaka i bez ikakve najave promenili nacin funkcionisanja mesecnih planova.

Što će reći - nismo hteli da Vas obavestimo, ko vas j...
Rade oni s vremena na vreme te jajarske fore, vole to...

Elem, totalno je nepotrebno sada ručno reaktivirati plan, ionako se ništa ne prenosi. Uplatiš dovoljno kredita za obnovu i to je to 🤷

Ovo je način da poskupe usluge praktično. Nisi promenili cene ali jesu uslove.

Pa. Tehnički gledano. Pojeftinile su usluge. Sad 300 dinara dan kasnije uplacuješ. I ne razmisljas kad ti ističe.
Sad jeste bez veze što nisu javili korisnicima o promenama... Doduše i da jesu javili. Jedino Android korisnici mogu da potroše MB za viber efektivno, minuti sms je ionako zastareo standard. Te eto jedino sam primetio da leti mreza taj poslednji dan. Viber download skoro 200 mbps je išao. Što me je bas iznenadilo.

Nije dan kasnije.

Kao sto sam rekao i njihovom agentu koji mi nudio neko njesra za 450din 200MB mesecno i 2000din kredita, ne trosim ne treba mi, a ako budete nesto menjali ovaj prepaid pa ce menjamo i vas, bar sad je to lako.

Kako nije dan kasnije? Ako si uplacivao ranije kredit da ne istekne morao si bsrem jedan dan ranije, mogao si i 15 dana ranije pa da te izađe 600 dinara mesečno. Ali sad uvek mozes sačekati da istekne kredit. Istrošiti sav saobraćaj pred spavanje i barem jedan dan kasnije da aktiviras novu promociju. Mozes i 5 dana da budeš bez kredita pa da još smanjis prosek na mesečnom nivou.

A brate lepo nije. Ako ti piše: "sadrzaj iz Mesecnog plana 300 vazi do 20.11.2021." mogao si ga aktivirati 20.11. do 23:59:59 ii sav neiskorišćeni sadržaj bi se preneo.

Nazad
Vrh Dno