Šta je novo?

Prenosni disk problem!!!

jevtabg

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2006
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
Asus TUF GAMING B550M plus wifi II
RAM
2 X KINGSTON HyperX Fury Black 8GB DDR4 3200MHz CL16 - HX432C16FB3/8
GPU
ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 with LHR
Storage
m.2 256GB, msata 256GB, WD 2 X 500GB
Zvuk
PLEXTONE GS3 Sound Card Virtual 7.1 Channel Adapter External USB
PSU
Traži se
Kućište
Thermaltake commander C33
Monitor
GIGABYTE 27'' G27F 2
Miš & tastatura
Aula mehanička tastatura, Logitech G502 Hero
Laptop
Lenovo X270
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A22 5G
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Ovako imam prenosni disk od 40GB u Canyon kucistu.
Sad me zanima formatiranje .
Ako formatiram na FAT 32 necu moci na njega da ubacujem velike fajlove (preko 4 GB cini mi se ),a kad formatiram NTFS cesto nece da se iskljuci na safely remove hardwer pa iako ja ne upisujem nista na njega , desi se da su neki fajlovi necitljivi kad ga iskljucim direktno.
A necu valjda da gasim komp svaki put kad iskljucujem hard
Sta mi preporucujete ?:mad::mad:

A taj unlocker je ???
Nesto za safely remove hardwer ?

Neki proces verovatno koristi hard, ne vidim zasto bi NTFS pravio probleme prilikom iskljucivanja. To mozes lako da utvrdis sa programom USB Safely Remove - http://www.safelyremove.com/

Poslednja izmena:
Unlocker mali programcic i uz njegovi pomoc mozes da deblokiras hard disk ili neki fajl koji nece da se obrise. Izbaci ti ime programa koji blokira radnju. Kliknes unlock i gotov posao.

http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Pitanje: koliko često prebacuješ fajlove velike veličine (4Gb i više) da bi zbog istih morao da HDD držiš na NTFSu?
Nekoliko meseci je moj TS 40Gb bio pod NTFSom i imao sam samo probleme - počev od nemogućstva da ga isključim i gubitka podataka prilikom kopiranja do očajnog transfera u nekim slučajevima. Neka optimalna brzina kopiranja je bila oko 17MB/s.
FAT32 - bez gubitaka, bez safe remova, brzina oko 23MB/s.
Retko prebacujem podatke veće od 2Gb i ako zatreba delim na sitnije fajlove (Total commander, Winrar).
U nekom tredu su čak i raspravljali o NTFSvsFAT za eksterne HDD i teoretski zbog većeg broja upisa kod NTFSa trajnost urežaja je manja.
U svakom slučaju odluči sam šta te više nervira...

formatiraj ti sistemsku particiju i onda radi sa 40-kom sta ti volja

Ma probao sam safely remove , i kaze nista ti ne zauzima disk,a opet nece da se iskljuci.

mislim da je problem u struju.Najjeftinije kuciste canyon,ima cak 2 USB-a sa jedne strane, i dosta puta mi se desi da nece uopste da ga prepozna kad ukljucujem na prednjem delu kucista, ili disk samo pisti i nista.ili kad prilkjucim na slabije racunare P3 i slicno.
A kad ukljucim pozadi na kucistu , uglavnom sve radi OK.
A mozda je i samo podesavanje u biosu u pitanju , za neku voltazu USB prikljucaka.
Kod drugara sam recimo juce probao i sve sljaka ok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno