Šta je novo?

Prema Vašem iskustvu...?

sve je relativno, sto se vidi i po nasim komentarima...

za mene su recimo nec/optiarc drajvovi najbolji, iako sam isprobao i lg, pioneer, samsung, lite-on... usporedbom svih koje sam imao, dosao sam do zakljucka da mozda nisu najpouzdaniji, ali su svakako - najbrzi! pored toga, dosta koristim jedinstveni labelflash, pa i to ima uticaja...

prekjuce sam naisao na lika koji ima 7173s, a za koga pouzdano znam da nije narezao/iscitao vise od 30-40 diskova. ponudio sam mu da izabere bilo koji novi rezac, a da meni da svoj. hteo lite-on, ja platio, posao zavrsen. naravno, iskustva su razlicita, tako da je tesko doneti neki generalni zakljucak.

Svi ste na XP-u?

To je poznat problem sa kombinacijom Nec-a i Win XP-a.
http://club.cdfreaks.com/f86/nec-optiarc-dvd-r-reading-problems-209168/

Na XP-u instaliraj Dvd Write Now i Nec će verovatno progledati.
U Visti nema tog problema.

Znaci da covjek ne poveruje. Davno sam ga se odrekao NEC 3500AG, mada nije mi bilo ni zao koliko je narezao diskova. Ubacio drugi rezac i tako stoji. Nec rece bez problema ali slabije cita.
I sada instaliram DVD write now i opet nista. Znaci ubacim DVD-R disk u NEC koji ASUS bez problema cita i nista. 2 x klik i nista, kao prazan disk. Zatim pokrenem dvd write now, i odem na format gde samo izlista diskove, nadje ih. Odem na cancel.. Odem na my comp nec prepoznao disk :).
Hehe, koja *******cija. Ima da instaliram vistu samo da vidim hoce li raditi kako treba.

Poslednja izmena:
Zna li neko kakvi su Nec AD7200S i Nec AD5200S?

Ako vam neshto znachi,imam ata verziju 7200, i radi vishe nego dobro.Do sada nije bilo diska koji nije hteo da chita,za razliku od nekih prethodnih drajvova.Naravno,savrsheno reze,i DVD i CD sa odlichnim skenovima.Usput,na CDFreaksu su napisali hvalospeve,i nisu mnogo pogreshili.U sushtini,sve zavisi kakva te serija zadesi.

Ta ATA verzija je dosta dobro prošla na cdfreaks testu pa me zanima da li ima neke razlike u kvaliteti kod AD7200S (SATA)?

ja koristim Pioneer 110D i za rezanje i citanje DVD medija vec 2,3 godine i jos uvek radi bez greske.
moguce da sam "ubo" dobar tadasnji primerak :)

Optiarc 7200S je Ok, jedino što sam mogao da primetim je loše čitanje DL diskova i lošije rezanje od Pionira na DVD RW diskovima! Probao sam sve i svašta od rezača, ali mislim da je trenutno najbolje rešenje dva DVD RW uredjaja u jednom računaru. Ja trenutno koristim Pioneer 115D i LG GH22LS30 i prezadovoljan sam! Ako nešto ne može dobro da se odradi na jednom može na drugom!:banana:

do sada LG i NEC su se pokazali kao jakoo dobi kod mene,narezali su preko 1000 diskova i tek u zadnje vreme se pojavio problem sa chitanjem diskova...ali ne i sa rezanjem

Nazad
Vrh Dno