Šta je novo?

Prema Vašem iskustvu...?

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Prema Vašem iskustvu sa problematičnim medijima, koji je trenutno najbolji DVD čitač, tj. koji ume da proguta i pročita najveći broj različitih medija, sa posebnim akcentom na one teže čitljive?

Hvala na odgovorima i savetima!

Poslednja izmena:
Prema Vašem iskustvu sa problematičnim medijima, koji je trenutno najbolji DVD čitač, tj. koji ume da proguta i pročita najveći broj različitih medija, sa posebnim akcentom na one teže čitljive?

Nekad je Pioneer vazio za najbolji sad ti je to sve isto. Dok su novi dobri su.

Od gomile koje sam probao u zadnjih godinu i nesto dana najbolje se pokazao Samsung 203B.

LG (Hitachi) je tu bez konkurencije.

Samsung koliko vidim takodje reze i cita sve ali samo ova revizija 203B koja se sve teze nalazi.

Pioneer nema sta tu da trazi, on je bio i sada je medju najslabijim rezacima na trzistu. Dovoljno je pregledati samo naslove tema na ovom forumu koji lici na knjigu zalbi na Pioneer.

Pozdrav.

U poslednjih par godina uzimam samo LG rezace (ok, bilo je jedno par meseci neki drugi jer nisam nasao odgovarajuci model) mogu ti reci da citaju svasta. Pioneer je nekada bio, sad je manje vise isto. Za Samsung - kazu da su dobri. LiteOn je isto OK za citanje ako ti ne smeta buka.
pozzz

Rezac iz potpisa, narezao i procitao sve sto protekli nisu.

LiteOn je isto OK za citanje ako ti ne smeta buka.
pozzz

Ovaj moj LiteOn cita sve i svasta, ali kada je rec o rezanju tu je malo izbirljiviji.
Sto se tice buke, cuje se kao traktor na nitro pogon, nijedan bucniji uredjaj jos nisam imao.

Poslednja izmena:
Probaj ASUS-a, teze se nalazi ali meni se pokazao kao najbolji. Nije brz kao OPTIARC (NEC), ali zato cita vecinu stvari koje drugi ni nevide.

Inace stvar je potpuno subjektivna, moja iskustva sa LG rezacima, bilo nekadasnjim CD-RW ili sadasnjim DWD/RW su katastrofalna, ali ipak ih dosta ljudi hvali i kune se u njih.

Moj prvi DVD/RW je bio PIONEER A03, i mnoge DVD diskove narezane pre sest, sedam godina njime na Princo i NoName medijima mogu da procitam i danas. Kvalitet optickih uredjaja se verovatno ogleda i u odnosu na cenu, npr. taj Poneer je placen nesto malo manje od 1000e a danas bilo koji DVD/RW mozes kupiti za oko 20 eura i svi su uglavnom pribliznog kvaliteta dok su novi, a retki su oni koji potpuno ispravni docekaju kraj garantnog roka.

Zar ASUS nije Pioneer?

Po glasnoci u toku rada ne bih rekao :D Pioneer je jako tih, ali je krsh i jako chesto umiru. Asus, sa druge strane fino chita i reze, ali se dere za medalju. Govorim generalno o ASUS DVD/RW uredjajima iz poslednjih par generacija.

Plextor ,imam ga vec skoro 3 godine i ako izdahne,najverovatnije cu Asus. Ima 2 godine garancije i dosta sam ih ugradjivao-niko se nije zalio [a kamoli da je crkao].
pozz

Po meni sve je to isto sr...,manje vise!!!
Nekada se plextor izdvajao,ali su sada i oni poceli da fusare!
Sto se tice SonyNec...pojedine serije su katastrofa,blagi uzas....bucni su,sporo citaju...videcemo sa ovim novim serijama!
Slazem se sa @brankoX Lg za sada nije los...Izdvaja se zajedno sa Samsungom 203B
Pioneer....mnogo sam viseo voleo starije serije

U principu,svi oni imaju 2god garancije,i cena im je smesna do 20e...
:wave:

Ovaj moj iz konfiguracije jos nije naisao na disk koji ne moze da procita dok, recimo, iste te diskove neki NEC i Pioneer citaci nisu hteli ni da vide.

Prijatelju, iskljucivo Lite-ON.
Sva ostalo mu je za ledjima.

ja sam pre nedelju dana uzeo lg gh22ns40...mogu reci da cita sve zivo...imam par diskova koje moj matori optiarc 7173 nije mogao da procita...ovaj to bez problema odradi....jedini problem sto nije bas ultra tih a nije ni jako bucan...mada meni to ne igra ulogu...vazno da cita i reze

Ponavljam se, al LG meni sljaka naj naj...

LG GH22LS30 - po meni sjajan model

Procito je disk koji 3 LiteOn-a i jedan optiarc nisu mogli, ima LightScribe, SATA II je, podrzava 20x DVD rezanje, dosta je tih.

Pioneer zadnjih 5 godina.Nikad izneverio (osim jedne 109)

Kada se procitaju svi postovi (sva iskustva) odgovor je jedan:
SVI DANASNJI DWD-RW SU OK.

Jedino se desi da povremeno losa serija (od svakog proizvodjaca) "zaluta" na nase trziste pa pravi probleme. Dakle malo srece da ti se ne zalomi losa serija i to je to.

Svi vrlo slicno i kostaju i slicnog su valiteta.

Poslednja izmena:
da, samo sto optiarc ima losu seriju od kad su poceli s radom
ovakvo je stanje bilo kod mene:
sto brat nareze, sestrin ne cita a njen kriticno reze...cas su citljivi cas ne a od skora skoro nista ne cita
moj nista nije rezao, citao onako na misice ili ako ga lepo zamolim
drugaricin sto nareze, niciji ne cita pa cak ni njen drive
svi optiarc :D
skoro da od 4 rezaca ne mozes sklopiti normalan

Kao sto "moja masina" kaze:

LiteOn za citanje, Pioneer za rezanje.

Rezachi se drastichno razlikuju (u rezanju, za chitanje je jasno), i to se "na oko" primecuje tek kada krenesh da rezesh neke zeznute diskove koji ce se koristiti u ne tako dobrim chitachima, recimo DL diskovi. Ovako deluje sve isto, ali LG nije isto shto i Pioneer. Promenio sam gomile rezacha i uvek su mi oni koji nisu bili Teac/Pioneer pravili glupost u nechemu.

Poslednja izmena:
da, samo sto optiarc ima losu seriju od kad su poceli s radom
ovakvo je stanje bilo kod mene:
sto brat nareze, sestrin ne cita a njen kriticno reze...cas su citljivi cas ne a od skora skoro nista ne cita
moj nista nije rezao, citao onako na misice ili ako ga lepo zamolim
drugaricin sto nareze, niciji ne cita pa cak ni njen drive
svi optiarc :D
skoro da od 4 rezaca ne mozes sklopiti normalan

Svi ste na XP-u?

To je poznat problem sa kombinacijom Nec-a i Win XP-a.
http://club.cdfreaks.com/f86/nec-optiarc-dvd-r-reading-problems-209168/

Na XP-u instaliraj Dvd Write Now i Nec će verovatno progledati.
U Visti nema tog problema.

moj je bio 7173, i nema pomoci...bio je los....zavrsio u kanti...

Imao sam prilike da isprobam maltene sve vrste rezaca i svoj glas dajem (trenutno) LG rezacima.

Ja sam imao sličan problem sa LG DVD rezačem (mislim da je nosio oznaku 10N, već sam zaboravio): taj nije hteo da čita ponešto od onog što je narezao, iako sam rezao 8x, koristio verifikaciju (koju je uvek prolazio) itd.

Prvi mi je LG CD-RW zaboravih model posle toliko godina. Narezao gomilu diskova i jos fura. Sve zivo pretrpeo... :smash:

Nazad
Vrh Dno