Šta je novo?

Prelazne vs neprelazne igre

E sad, ako si baksuz pa te timski kolega oduva sa zalutalom granatom... :D

ima i toga na zalost, friendly fire zna da bude kucka..

Ma ne pricam ja o slucajnom hicu kad neko naleti na SPG granatu zato sto se zalece da udari protivnicki tenk, vec na namerno pucanje i udaranje na samom pocetku, a da ne govorimo o nedostatku taktickog razmisljanja :mad:

Ima bre mnogo d*bila. Secam se kad sam igrao OpenTTD, i na serveru su postojala jasna pravila, al' kad admin nije tu, neko krene namerno da ih krsi kako bi drugima upropastio zabavu :mad:

Jedan na jedan, ili uigran tim protiv istog takvog, su dobitna kombinacija, bar za mene.

Meni nije bitno, da li su prelazne ili ne, bitno je da me igrica zabavi, a igram i jedne i druge, zavisi šta mi se svidi u datom trenutku. Sve je to "gubljenje" vremena, ali ih ja igram kada želim da ga izgubim :D tj. drugim rečima: ubijanje dosade.

Dugo sam bio protivnik multija al evo, Planetside 2 me uzeo pod svoje i sad sam se priklonio ovoj frakciji, tj. igrama koje nemaju kraj. :)

Vidim da dosta ljudi ovde igra igre iz dosade. Možda sam i ja ranije, ne sećam se. Danas kad imam porodicu, obaveze, posao, igre su mi relaksacija i nešto što mi pomaže da malo ispraznim negativnu energiju. Pogotovo sad zimi kad ne mogu na pecanje.

Neprelazne svakao pogotovo RTS multiplayer igre. One su meni odlicne za relaksaciju i uzivanje... I dan danas igram stari dobri WC3 FT :D

meni je uživancija da prelazim sa sedmogodišnjim sestrićem prince of persia forgotten sands...igra je ubisoftova iz 2010, fantastična je i moram priznati da je za razmišljanje, a i da deca ponekad imaju više ideja kako preći od nas "matoraca" :)
stigli smo do 20inekog nivoa od 26 koliko igrica ima ako se ne varam....kakav 2d prince of persia od pre 20god. ovaj je zakon ;) :D

Vidim da dosta ljudi ovde igra igre iz dosade. Možda sam i ja ranije, ne sećam se. Danas kad imam porodicu, obaveze, posao, igre su mi relaksacija i nešto što mi pomaže da malo ispraznim negativnu energiju. Pogotovo sad zimi kad ne mogu na pecanje.

+5
Slazem se u potpunosti, istomisljenik ;)

+1

Ja vise volim neprelazne. Prelaznu odigras 10-20 h i nista, a ovo mozes dok ti ne dosadi :)

Preferiram prelazne.
Volim satisfakciju kraja. Kao kada zavrsis neki posao i pogledas rezultat.
Za mene neprelazne igre imaju samo funkciju da ubiju vreme i zbog toga ih ne cenim puno, dok dobru igru poredim sa citajem knjige ili gledanjem filma. Dok obe vrste imaju funkciju zabave, prelazne igre biram da igram jer zelim, a neprelazne samo zato ako nemam apsolutno nista drugo u tom momentu.

Углавном играм прелазне игре, данас су непрелазне углавном мултиплејер преко интернета, чега нисам баш љубитељ. Уживам док играм добру story driven игру (не мора то да буде РПГ), али битан ми је осећај да сам на крају одрадио нешто. У непрелазним играма, рецимо стратегијама, одиграм 10 истих, и сваку заборавим чим почне претходна.

Al mene najvise nervira u prelaznim igrama, skriptovanje svega i svacega. Zato sam veliki pobornik sendboksa, kad je rec o singleplayer igrama. COD-ovi i derivati zaista nemaju vise ni poente a ni smisla :D
Multi je jedna od retkih stvari koje drze PC u zizi interesovanja kod gejmera, prevashodno ciljajuci na stariju populaciju. I jedino cenim PC only naslove kad je rec o multiju.

Углавном играм прелазне игре, данас су непрелазне углавном мултиплејер преко интернета, чега нисам баш љубитељ. Уживам док играм добру story driven игру (не мора то да буде РПГ), али битан ми је осећај да сам на крају одрадио нешто. У непрелазним играма, рецимо стратегијама, одиграм 10 истих, и сваку заборавим чим почне претходна.

Slazem se, ali cilj moze da bude i dobar plasman u Hall of Fame, a obicno ga "neprelazne" online multiplayer igre imaju :type:

Doduse, ne znam ko moze da priusti da odigra hiljade partija kako bi bio prvi na nekoj listi koja u realnom zivotu ne znaci nista :rupa:

Kakav hall of fame?

Uh, drzati se na hall of fame je jako mukotrpan posao :)
Da li bi mogli ES serijal da smestimo u prelazne igre? Pogotovo Fallout serijal gde svaki put igru mozes igrati potpuno drugacije.
Volim inace i prelazne i neprelazne.

Ranije sam igrao podjednako i prelazne i neprelazne, zadnjih par godina imam veoma kratke izlete (po mesec dana uglavnom) kad uzmem sve prelazne koje sam obilazio u prethodnih godinu-dve, predjem, i onda se vratim svakodnevnici - povremeno upalim neku neprelaznu da smirim zivce (voznje 99%). Mozda nije bas neprelazna igra, ali uvek se vratim matorom nfs porsche unleashed i odigram poneku random voznju sto mi bas dobro legne :) Kad bi napravili modernu reinkarnaciju ove igre, uff...
Uglavnom, igram bas ako moram tj kao ventil, neko spomenu pecanje, e pa slicno je i kod mene, samo nije pecanje glavno ;)

Uh, drzati se na hall of fame je jako mukotrpan posao :)
Da li bi mogli ES serijal da smestimo u prelazne igre? Pogotovo Fallout serijal gde svaki put igru mozes igrati potpuno drugacije.
Volim inace i prelazne i neprelazne.

kakvo skrnavljenje!!1 ES serijal i fallout nemaju veze sa vezom :)

to sto je bangavi fallout 3 uradio tim koji je radio i oblivion je druga prica

mada i te prica da je svaki drugi put novo iskustvo :) koliko god neka igra bila nelinearna, opet je to vec to sto si igrao, sem fallouta (1 i 2) i gta (3, VC, SA, 4) ne znam da li sam ijednu igru zavrsio vise puta
pocinjao jesam, ali sve je to vec vidjeno, samo sa nekim malim izmenema...
a i prelazne igre mi vise nisu toliko zanimljive, valjda sam vise manje vise sve video i odigrao, nema nista novo, trenutno je sve uglavnom varijacijaa vec vidjenih stvari :)

dok su mi neprelazne (tj multi) igre mnogo bolje, pa ih sada uglavnom i igram, ako nista, AI koliko god da je dobar, brzo prestaje da bude izazov

Preferiram prelazne.
Volim satisfakciju kraja. Kao kada zavrsis neki posao i pogledas rezultat.
Za mene neprelazne igre imaju samo funkciju da ubiju vreme i zbog toga ih ne cenim puno, dok dobru igru poredim sa citajem knjige ili gledanjem filma. Dok obe vrste imaju funkciju zabave, prelazne igre biram da igram jer zelim, a neprelazne samo zato ako nemam apsolutno nista drugo u tom momentu.

Nema vece satisfakcije od cinjenice da tabla na kraju runde pokaze vase ime na vrhu u CS-u (ili CSS-u), iznad gomile "klanovaca", koji usput vervoatno imaju pola vasih godina i svo vreme ovog sveta da vise na igri, a vi igrate par sati nedeljno, ako je bila opustena nedelja.

Nema vece satisfakcije od cinjenice da tabla na kraju runde pokaze vase ime na vrhu u CS-u (ili CSS-u), iznad gomile "klanovaca", koji usput vervoatno imaju pola vasih godina i svo vreme ovog sveta da vise na igri, a vi igrate par sati nedeljno, ako je bila opustena nedelja.

Ja cs igram drugacije. Ne kazem da je lose igrati za rezultat, ali ja vise volim da odigram dobru timsku partiju nego da celu mapu jurim fragove. Problem kod rezultata su paljevine sa kojima ne zelim da budem grupisan. Inace, volim ja da udjem u cs ponekad i da pokazem par fora mladjoj generaciji :D

Ja cs igram drugacije. Ne kazem da je lose igrati za rezultat, ali ja vise volim da odigram dobru timsku partiju nego da celu mapu jurim fragove. Problem kod rezultata su paljevine sa kojima ne zelim da budem grupisan. Inace, volim ja da udjem u cs ponekad i da pokazem par fora mladjoj generaciji :D

Voleo bih i ja da igram timski ali nemam s' kim :) Sad sam zadnjih par meseci na BF3 i jos je gore, vozila koja su za timsku igru koriste kao taxi od A do B a saborce ko sisa ostave na sred vazdusnog prostora... :) Zalosno ali na netu nemas sa kim da igras timski...

^ +1 za ovo da nema timskih igraca. Sve fragolovci lone wolf-ovi :D

Razlog vise sto rang lista na kraju mape nije svrha igre.
Mada razumem u potpunosti problem jer nigde nije nista drugacije. Na srecu, cs ima stalne servere, a ne radnom meceve pa je moguce naci stalnu ekipu ljudi i napraviti dobro zezanje.

Za Cs je najbolji uzeti privatni serv i sa odabranom ekipom igrati u odredjeno vreme bez citera i sl. Sa uzivanjem sto bi se reklo. Mada, igrati CS 1.6 u 2013-oj godini nema smisla, ili ima :D

Ima ali samo sa ekipom s kojom si i poceo da ga igras tamo 2000/1-e.. :)

Ja volim sve žanrove, a ove prelazne, kad ne predjem, budu kao ne prelazne :-D

Dobre tema, jednom sam postavio slično pitanje, ali se nije lepo završilo

Mogu da pričam o igrama iz različitih uglova, jer držim igraonicu već 11-12 godina
Iz mog ugla često igranje multiplay igara od kuće je gubljenje vremena , jer osim te trenutne satisfakcije koju ste imali, nemate više apsolutno ništa, jednostavno taj momenat nestane, zameni ga nova partija i tako ide u krug. Igrao sam sve i svašta od mutipaly naslova, osim WOW-a i ostalih MMO igara koje su mi u startu bile gubljenje vremena(nisam u stanju da provedem 10h skupljajući bele cvetove,ubija me ponavaljnje, i kako sam stariji sve je gore)
Dota,Lol,Hon,BF,COD,Q3,UT... sve je to lepo, dok imate društvo(sa kojim igrate ;)) i dok to ne pređe u neku naviku(da nekažem sektu), npr danas se dešava da deca igraju LOL i da ne vide ništa od njega(mislim da su gori od WOW igrača), sa jedne strane lepo je zabaviti se, ima zadovoljsta pobediti protivnika i dobiti partiju, ali ako se sve svede na to, onda nema razlike između prve i 30 partije koje ste odigrali u jednom danu, sutra se nećete sećati 80% ako ne i više(CS igrače ne treba ni da spominjem, posle 13 godina, čega se sećaju).
Igre koje se prelaze su super jer kao prvo imaju kraj, verovali ili ne veoma bitna činjenica.
Priča je u većini tih igara bitan faktor(mada u poslednje vreme niko ne obaća pažnju na to, i većina ne zna ni šta se desilo u igri, iako su je prešli) to je kao da gledate film ili čitate knjigu sa jednom velikom razlikom što učestujete u toj priči, negde i krojite tok i kraj iste.
Coop mutiplay je totalno druga priča, jednostavno nije za porešenje sa bilo čime, je sa jedne strane imate i društvo i priču ili samo rezultat, tako da je ovo možda i najbolji vid zabave.

Npr kad pogledate neku foru-geg koji se odnosi na film, smešno je onima koji su gledali taj film,sad dosta fora po netu se odnosi na igre i to su igre koje se prelaze, današnji igrači su se otuđili od igara sve se svodi na LOL,CS,DOTA,BF,COD tj samo jedno od toga i ništa drugo ne postoji za njih, oni te fore neće nikad razumeti.

Volim kratke igre, jer ako se dugo igra postaje mi opterećenje (ponavljanje,ponavaljnje,ponavaljnje), i jedva čekam da je završim,ali šta kod da igram želim da vidim kraj, tj rezultat mog igranja(u MP igrama je tu pobeda-poraz, u ne prelaznim igrama je Score tabla) a u prelaznim je to kraj priče tj Game Over.

Poslednja izmena:
Ja volim mešano, ali definitivno preferiram više online igre u odnosu na SP igre. Prvo zato što su SP igre sve zaglupljenije, tako da se sve svodi na to da li igra ima dobru priču, novu zanimljivu gameplay mehaniku ili izazov, a ovo zadnje je danas sve teže naći. Od SP igara najviše preferiram rpg-ove.

Ali što se tiče online igara, posebno moba igara poput lola ili dote, rts-ova, fast pace pucačina, tu se ne slažem. Možda se ne sećaš prošle partije, ali svakako iz partije u partiju vidiš svoj lično napredak u igri, uz naravno druženje sa prijateljima. Isti fazon kao sa šahom, pokerom ili nečim sličnim, ni tu se ne sećaš partije od juče. Ali si naučio nešto novo iz svoje igre ili igre protivnika.

Dobre tema, jednom sam postavio slično pitanje, ali se nije lepo završilo

Mogu da pričam o igrama iz različitih uglova, jer držim igraonicu već 11-12 godina
Iz mog ugla često igranje multiplay igara od kuće je gubljenje vremena , jer osim te trenutne satisfakcije koju ste imali, nemate više apsolutno ništa, jednostavno taj momenat nestane, zameni ga nova partija i tako ide u krug.
...
sa jedne strane lepo je zabaviti se, ima zadovoljsta pobediti protivnika i dobiti partiju, ali ako se sve svede na to, onda nema razlike između prve i 30 partije koje ste odigrali u jednom danu, sutra se nećete sećati 80% ako ne i više(CS igrače ne treba ni da spominjem, posle 13 godina, čega se sećaju).
Igre koje se prelaze su super jer kao prvo imaju kraj, verovali ili ne veoma bitna činjenica.

Retko koju igru sam posle prelaska ponovo igrao, i verovatno se zato pravi vise ovih koje nemaju neki scenario. A kod ovih "bez kraja" poput W.o.T. postoji neki privremeni cilj poput istrazivanja novog tenka, a ne treba gubiti iz vida ni "patkometriju", tj. statistiku i tamo neke rating-e. Igre se igraju zbog trenutnog zadovoljstva, tako da nije bitno da li se secas svake partije, ali definitivno postoje bolji i kvalitetniji nacini da se iskoristi vreme.

Nazad
Vrh Dno