Dobre tema, jednom sam postavio slično pitanje, ali se nije lepo završilo
Mogu da pričam o igrama iz različitih uglova, jer držim igraonicu već 11-12 godina
Iz mog ugla često igranje multiplay igara od kuće je gubljenje vremena , jer osim te trenutne satisfakcije koju ste imali, nemate više apsolutno ništa, jednostavno taj momenat nestane, zameni ga nova partija i tako ide u krug. Igrao sam sve i svašta od mutipaly naslova, osim WOW-a i ostalih MMO igara koje su mi u startu bile gubljenje vremena(nisam u stanju da provedem 10h skupljajući bele cvetove,ubija me ponavaljnje, i kako sam stariji sve je gore)
Dota,Lol,Hon,BF,COD,Q3,UT... sve je to lepo, dok imate društvo(sa kojim igrate

) i dok to ne pređe u neku naviku(da nekažem sektu), npr danas se dešava da deca igraju LOL i da ne vide ništa od njega(mislim da su gori od WOW igrača), sa jedne strane lepo je zabaviti se, ima zadovoljsta pobediti protivnika i dobiti partiju, ali ako se sve svede na to, onda nema razlike između prve i 30 partije koje ste odigrali u jednom danu, sutra se nećete sećati 80% ako ne i više(CS igrače ne treba ni da spominjem, posle 13 godina, čega se sećaju).
Igre koje se prelaze su super jer kao prvo imaju kraj, verovali ili ne veoma bitna činjenica.
Priča je u većini tih igara bitan faktor(mada u poslednje vreme niko ne obaća pažnju na to, i većina ne zna ni šta se desilo u igri, iako su je prešli) to je kao da gledate film ili čitate knjigu sa jednom velikom razlikom što učestujete u toj priči, negde i krojite tok i kraj iste.
Coop mutiplay je totalno druga priča, jednostavno nije za porešenje sa bilo čime, je sa jedne strane imate i društvo i priču ili samo rezultat, tako da je ovo možda i najbolji vid zabave.
Npr kad pogledate neku foru-geg koji se odnosi na film, smešno je onima koji su gledali taj film,sad dosta fora po netu se odnosi na igre i to su igre koje se prelaze, današnji igrači su se otuđili od igara sve se svodi na LOL,CS,DOTA,BF,COD tj samo jedno od toga i ništa drugo ne postoji za njih, oni te fore neće nikad razumeti.
Volim kratke igre, jer ako se dugo igra postaje mi opterećenje (ponavljanje,ponavaljnje,ponavaljnje), i jedva čekam da je završim,ali šta kod da igram želim da vidim kraj, tj rezultat mog igranja(u MP igrama je tu pobeda-poraz, u ne prelaznim igrama je Score tabla) a u prelaznim je to kraj priče tj Game Over.