Šta je novo?

Prelazak sa viste na XP

Kamenni

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Prijatelj mi zivi i radi u Svedskoj, i tamo je naravno kupio Notebook HP 6720s, sa Licenciranom Vistom, Svedska verzija. Nesvidja mu se, tj. nemoze da se navikne a i jedino mu sluzi u poslovne svrhe racunar, hoce da mu instaliram XP, ali takodje Svedsku verziju. Da li i kako moze to da se uradi, i da li ima sanse da sacuva licencu, tj. da mu vazi ova licenca i za XP?

1 Licenca = 1 Windows

Nemože. Jedna licenca važi samo za jedan win. :trust:

...a takodje imaj u vidu da moze da se desi da mu hardver nece raditi (MS plati proizvodjacima da ne pisu drajvere za XP vec samo za Vistu). Meni se desilo jednom a ako se ne varam jos par ljudi ovde se zalilo na istu stvar.

...a takodje imaj u vidu da moze da se desi da mu hardver nece raditi (MS plati proizvodjacima da ne pisu drajvere za XP vec samo za Vistu). Meni se desilo jednom a ako se ne varam jos par ljudi ovde se zalilo na istu stvar.
Tacno tako...kao npr.Asus,za neke svoje laptopove.

I ja hocu da uradim downgrade sa Viste business. Dobio sam odgovor od MS Serbia Customer Service
i evo sta su rekli "Iz svopstvenih izvora nabavite orginalnu mediju sa odgovarajucim produkt kljuce win xp pro i instalirati na Vasem racunaru" pa da im posaljem sliku stikera.
E sad gde da nabavim "orginalnu mediju" i produkt kljuc? Laptop je Lenovo 3000n100, kupljen u Egiptu!

Vrh Dno