Šta je novo?

Prelazak sa San diega na X2

Krele81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.07.2005
Poena
304
Mozda ovo nije mesto za moje pitanje ,ali ipak cu ga ovde postaviti.Listajuci nesto po netu video sam cena AMD64X2 je drastico opala,a samim tim i cena san diega,e sad moje pitanje je da li je sad pravo verme da se proda ovaj moj san diego ili ne,da bi kasnije kad kod nas stignu nove zalihe X2 familjie kupio isti .Pozdrav

Bolje da sacekas da amd izbaci novu seriju procesora za M2 socket,
jer ce tada X2 za 939 dodatno pojeftiniti.Naravno ako mozes da
nabavis X2 u inostranstvu mozes ga i sada prodati .

Nisam siguran bas.....

Poso ce cena M2 procesora kad dodju na trziste(tek za nekih 4 meseca odprilike)biti dosta velika,upgrade u letnjem periodu nije ti potreban,a ni pozeljan,a samim tim i ploce koje ga budu podrzavale bice skupe,pogotovo one sposobne za dobar overclock(Abit,DFI),a da opet ne pricamo o problemu da prodas svoje komponente,ima da te izadje duplo,ako ne i vise.Tako da je moj savet da ti to lepo prodas,jer srazmerno sa padom cene tvog procesora padace cena i X2 procesora,da ne bude posle kuku pa ja za moj procesor ne mogu ni 150eura da dobijem.......................... :D

Poslednja izmena:
Krele81 je napisao(la):
Mozda ovo nije mesto za moje pitanje ,ali ipak cu ga ovde postaviti.Listajuci nesto po netu video sam cena AMD64X2 je drastico opala,a samim tim i cena san diega,e sad moje pitanje je da li je sad pravo verme da se proda ovaj moj san diego ili ne,da bi kasnije kad kod nas stignu nove zalihe X2 familjie kupio isti .Pozdrav
Pa ako mozes, naruci iz inostranstva Opteron 165, kosta oko 350-400 €, a u pitanju je dvojezgarni X2 sa 2x1MB L2 kesa. Lepo se klokuje, do 3 Ghz na vazduhu. Sa 170 sam uspeo da ostvarim stabilan rad na 2.93 Ghz sa Cooler Masterom Hyper 6+, pri 100% opterecenju oba jezgra, na DFI Lanpary NF4 UltraD ploci. To ti je u svakom slucaju brze nego FX60 ;)
Tvoj SDiego mozda mozes da prodas za 250 €, a mozda i za vise, ako nadjes kupca. Realno 3700+ vredi dosta.

drfedja tray primerak san diega 3700+ u nemackoj dodje 190e a boxed varijanta 220e.
Pretested primerci naravno >220e.

U Nemackoj,u Americi,u Engleskoj...Ovo je Srbija,x puta je pomenuto da se ne mogu porediti cene tamo i ovde.

Krele81 je napisao(la):

Sve zavisi cime se bavis, koje apllikacije koristis, kako tipicno koristis racunar itd. Ako koristis aplikacije koje umeju dobro da iskoriste dodatno jezgro, ali 3DMax, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, DivX ili neko drugo kodiranje/dekodiranje, onda se svakako isplati investicija u X2.

Ako ti pak racunar sluzi da surfujes net-om, povremeno se igras, programiras itd, bolje ne bacaj pare nego se jos malo strpi, pasce im jos cena a tek treba da se omasovi dual-core ubrzanje u igricama i ne-profi aplikacijama... Razlika u ceni San-Diego vs X2 ce samo padati (u apsolutnom iznosu naravno), pa sto duze cekas manje ces imati da doplatis... za 10-tak godina i jedan i drugi ce biti dzabe :)

Poslednja izmena:
M_M ti je sve rekao. Razmisli za sta koristis racunar pa shodno tome donesi odluku da li preci na X2 ili ne. Moje misljenje je da je San Diego odlican procesor i da ga u ovom trenutku ne treba menjati.
Ako hoces da menjas proc da bi ti drugari zavideli onda odresi kesu i kukaj posle.

Trenutno odlican procesor je i Venice 3000+ koji imas u masini. Kosta najmanje od svih S939 procesora, klokuje se 50% i radi prilicno brzo, naravno u single-threaded aplikacijama kao sto su igre, winamp (ne i vizuelizacija :D ), office itd....

Nazad
Vrh Dno