Šta je novo?

Prelazak sa postpaida na prepaid

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Naime, krajem meseca putujem i nameravam da ostanem duze, ako sve bude ok, pa bih hteo svoj visegodisnji telenor/063 postpaid br da prebacim na prepaid. Neki imaju iskustva moze, neki ne moze, zvao sam i 9863 pre par nedelja, pa su rekli da cimnem pocetkom ovog meseca, ali kao u principu ne moze. Iskustva, saveti?

Zavisi od slucaja do slucaja, ako si im dugogodisnji korisnik mislim da ce da te ispostuju i da ti daju kad sve opcije otpadnu. Bolje im je da si makar pripejd nego da te uopste nema. Meni su posle 6 godina postpaida prebacili na pripejd.

Trebalo bi da moze, pogotovo zato sto si dugogodisnji korisnik. Ako budu rekli ne,ti zapreti raskidom ugovora,to kod naseg coveka uvek upali! Jednom prilikom sam se raspitivao,u telekomu su mi odmah rekli da nema sanse,a u telenoru je bilo,kao to je komplikovano,moram pisati zahtev,itd...ali u principu ne bi trebalo da imas problema

ja sam imao problema, prvo su govorili da tako nesto ne moze, pa onda su me jedno deset dana zamarali pozivima kao videcemo javice vam se neko... pa onda te pozove neki sef necega u telenoru pa smara po pola sata... pa su mi rekli da ne postoji nacin da zadrzim taj broj vec samo da ga ugase... pa zatim su mi nudili razne druge pakete.... i onda ja lepo njima izdiktiram broj od druga koji je vec to uradio i oni mene istog dana prebace na pripejd...

... e prodje neko vreme aj i drugar moj oce isto da uradi... i zovem opet ja korisnicki servis i ubedjuje mene neka operaterka da takva usluga ne postoji kod njih, pa je lepo ubedim da mi da nekog sefa... i onda sam pustio i njega da mi "ulepsa" pola sata (bilo mi zanimljivo sta ce da *****) :D i na kraju sam mu rekao: "Ne moze, jeli, a kako je onda ovaj broj mogao???" i kazem mu moj broj na sta covek samo rece,dobro bicete prebaceni na pripejd u toku dana :D

Kod nas samo tako i moze da prodje. nema fino,nego sve na silu

konkretno me zanima da to moze kod mts, ja am se pre deset dana prebacio na neku profesionalnu tarifu jer ne moze da se predje na pripejd, ili raskid ugovora sto bi bez problema i dvoumljenja uradili i ako sam par godina na pospejdu 4 godine.
presao sam na vip zbog desire i povoljniog paketa sto kod mts nema.

Poslednja izmena:
Ne moze kod mts-a,ja sam pre godinu dana zbog toga ugasio br. A mozda su sad promenili to

Meni su rekli ne moze pre jedno mesec dana.

Znam neke ljude koji kupuju jos jedan telefon ili fon sa dve kartice (samsung neki) samo da bi sacuvali stari broj? I tako vucaraju telefone sa sobom, te ne znas na koji da ga zoves itd itd.. Mislim da ljudi precenjuju brojeve, tj sem ako nisi biznismen il slicno koji deli vizit karte, ne kapiram poentu "nemenjanja" broja. Lepo ugasis broj posaljes poruke svima kojima zelis da javis novi broj (jos je jace sto mozes neke koje smaraju i da iskuliras i ne javis im broj), i gotova prica. Kao da je nekog briga koji vam je broj dal je stari ili novi i dal ima lepe brojeve, kada vas zove. :D

Poslednja izmena:
Stvari stoje ovako:
Tehnicki gledano nijenikakav problem ni jednom provajderu da prebaci sa postpeida na pripejd,ali na pripejdu nema para.To je politika nasih provajdera.Ako se iscima neki sef ili visi rang onda se da uraditi,ali u principu izbegavaju.Nasa posla,,,,

Hvala svima drugari, uspeo sam. Danas me zvao covek iz podrske i javio da je "zahtev" odobren. Ona curka koju sam dobio pre neki dan je bila ultra nestrucna i smotana, a uglavnom su u TN korisnickom servisu bas prijatni.

Stvari stoje ovako:
Tehnicki gledano nijenikakav problem ni jednom provajderu da prebaci sa postpeida na pripejd,ali na pripejdu nema para.To je politika nasih provajdera.Ako se iscima neki sef ili visi rang onda se da uraditi,ali u principu izbegavaju.Nasa posla,,,,

Ko kaže da na pripejdu nema para? Još plaćaš sve unapred! :D

Pogotovo sto su pre neki mesec digli cene pripejda u nebesa.

Nemoj biti bukvalista,naravno da ima,ali se nasi (a i strani koliko znam) najvise vataju postpaida,sve se gleda preko toga u fazonu nazovimo zagarantovan profit tj obrt novca.
Kad sam bio u Telenoru na pregovorima i kad je sklopljen ugovor o saradnji tamo se prijatelju samo postpaid ugovori racunaju i za to imas proviziju,ostalo je boza...
Jednostavno prepaid im je sekundarna stavka i to je to...
Pre neki dan sam citao Telekomov ugovor,ista prica...
Ljudi koji rade na terenu u Telenoru imaju plan mecesne prodaje gde se racunaju samo postpaid ugovori...kad sve saberes svi forsiraju postpaid,politika firme ti je jasna...

Naravno je da je sekundarna stavka...ali donosi veliki prihod. Uplatio sam pre neki dan 300 din na drugoj kartici i trajalo mi je dva dana...

Poslednja izmena:
I ko zna kad ces opet uplatiti... :p

A sta ce da se desi kada stupi na snagu Mobile number portability? Ako ja imam npr post paid kod telekoma, i onda hocu da predjem kod telenora, hocu li moci na prepaid?

Pa iskreno se nadam da će onako, prećutno, to omogućiti ...... jer će i oni morati da plate onom od koga vas uzimaju .... tako da možeš da ih iscimaš, predješ, i posle nedelju dana, "hoću na prepaid, ili gasim broj ..." ;) ;)

Da li je neko kod VIP operatera uspeo da se vrati na prepaid?

Kakva su iskustva po ovom pitanju u zadnje vreme? Da li moze regularno da se predje na prepaid? (telekom srbija)

Ako nema ugovorne obaveze, prelazak se obavi za nekoliko minuta.

Ja sam skoro prebacivao svoj postpaid broj na prepaid u Telenoru.
Dver stvari mi se nisu svidele:
1. Ceka se 10ak radnih dana, sto znaci da pretplata uredno ide
2. Nisu mi poslali e-racun na koji sam prijavljen, operater nije mogao da pristupi mom nalogu...Namucio sam se dok sam izmirio svoju obavezu i na kraju balade mi dodje papirni racun...

Ja sam skoro prebacivao svoj postpaid broj na prepaid u Telenoru.
Dver stvari mi se nisu svidele:
1. Ceka se 10ak radnih dana, sto znaci da pretplata uredno ide
2. Nisu mi poslali e-racun na koji sam prijavljen, operater nije mogao da pristupi mom nalogu...Namucio sam se dok sam izmirio svoju obavezu i na kraju balade mi dodje papirni racun...

Da li su te u tih 10-tak dana zvali iz Telenora da ti ponude neke pogodnosti (popust od 50% na pretplatu) da ostaneš na postpaidu?

Изгледа да су смањили те понуде, последњи пут када сам хтео (али сада стварно) да пређем на припејд су ме једном звали и нисам чуо да звони, после пар сати су пребацили на припејд. То се у мтс заврши за пар минута.

Kod VIPa prosli put to nije islo brzo, ali je to bilo u moju korist. Hteo sam na prepaid, prelazi se tek od sledeceg obracunskog perioda, medjustim onaj zadnji nisam placao (i drugi su potvrdili tada da je i kod njih tako, ko je ostajao na prepaidu, a ne prelazio u drugu mrezu, to je bilo ono kada su povecali cene 8%)

Bas me zanima kakva je sada situacija kod VIPa?

Ja bih u Telenoru podneo zahtev da od 1. narednog meseca predjem na pripejd.

Da li oni naplacuju to prebacivanje?

Ne naplaćuju ali izmiriš sve obaveze i zamaraju te ponudama jedno 3-4 dana i onda te prebace sa 0.00 kredita.

Ugovor mora da istekne pretpostavljam? :s Ostalo mi ugovora do februara 2018 a idem u drugu drzavu. A korisnik sam 10 godina kod njih.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh Dno