Šta je novo?

prelazak sa intel na amd?

99% na win 7 ultimate x64
1% win xp x32

do sada nisam imao problema sve radi u najboljem redu.sta se tebi dogadjalo?

Obično plavi ekran umesto login ekrana (trenutak kada se učitavaju drajveri). Win Xp 32b i 64b, kao i Win 2003. Ništa ne bi pomagalo osim reinstalacije ali posle reinstalacije pola programa ne bi ostalo instalirano...

kad smo kod ovoga da ne otvaram novu temu. da li je moguce bekapovati instalirane programe, njihova podesavanja i podesavanja windowsa nekim programom, formatirati c, ponovo instalirati windows i onda sve restorovati?

Mozes norton ghost da koristis za to,mada se meni svideo acronis true image home.Fenomenalni su programi,cuvaju pre svega zivce hehe

nisam mislio da sacuvam image particije nego programe i podesavanja koje bih mogao da vratim na svez win. ako si me dobro razumeo iz prve, sorry za ovaj post i hvala :)

@darko88

Mislim da tako nešto ne postoji, može samo da se podešavanja određenog user accounta "iskopiraju" na novi ( znači, izgled desktopa, ikona, itd )
Određeni programi pri instalaciji upisuju podatke u Win registry, a neki ne, tako da ovi drugi rade bez reinstalacije sistema
Probao sam da iz registry-ja iskopiram ključeve za određeni program, i vratim na novo instaliran win, uspevalo je u nekim slučajevima

Ko što reče neko u prethodnim postovima, Acronis UR rešava to bez problema

Poslednja izmena:
Obično plavi ekran umesto login ekrana (trenutak kada se učitavaju drajveri). Win Xp 32b i 64b, kao i Win 2003. Ništa ne bi pomagalo osim reinstalacije ali posle reinstalacije pola programa ne bi ostalo instalirano...

tih problema nisam imao znam da neki jesu al ja konkretno nikad...u svakom slucaju moze i taj driver sweeper da odradi posao

Moguci problem je do moda u kome radi sata kontroler, ako je ahci a u win-u nema drajvera za ahci posto su drajveri izbrisani onda BSOD. Resenje zavisi od ploce do ploce, ako imas 2 butabilna SATA kontrolera onda nesto i moze da se zonglira, stavis jedan u ide mod pa dignes masinu pa onda stavis ahci drajvere za drugi pa premestis pa skines ide drajver sa prvog pa stavis drajver za ahci i sve vreme menjas sta treba u biosu ...

ako imas 1 onda poseban kontroler (karrtica) ili SATA u IDE modu ...

@darko88

Mislim da tako nešto ne postoji, može samo da se podešavanja određenog user accounta "iskopiraju" na novi ( znači, izgled desktopa, ikona, itd )
Određeni programi pri instalaciji upisuju podatke u Win registry, a neki ne, tako da ovi drugi rade bez reinstalacije sistema
Probao sam da iz registry-ja iskopiram ključeve za određeni program, i vratim na novo instaliran win, uspevalo je u nekim slučajevima

Ko što reče neko u prethodnim postovima, Acronis UR rešava to bez problema

pretpostavljao sam da nema nesto bas takvo. da li mozda ima neki program koji bi napravio listu svega instaliranog, da bar taj deo olaksam?

odlicna ideja, hvala :)

Ma samo opušteno....reinstalacija ti ne gine posle postavljanja nove matične ploče. Ja sam to morao da odradim pre neki dan....jednostavno OS ne prepoznaje novu matičnu

win 7 ce sam prepoznati softver za novu plocu, mada je pozeljna reinstalacija, to je uvek najbolje resenje...

jeste da je tema stara,ali cisto da podelim svoje iskustvo sa drugima :)
imao sam amd konfiguraciju ( AMD Athlon 64 X2 5200+ am2 naravno,ploca neo v2 ) i zamenio za intel e2200 i p43 neo-f..upalio komp..i sve je normalno radilo..jedino sam cekao da procisti/dopuni registry nekih 5min..i sve shljaka super i dan danas..to je bilo pre oko godinu dana..otprilike :)

Nazad
Vrh Dno