Šta je novo?

prelazak sa intel na amd?

dekiman

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2006
Poena
330
kako bezbolno preci sa intela na amd? Menjao bi procesor i plocu i uzeo bi amd phenom II x4 ! E sad da li moze da se promeni bez instaliranja ponovo windowsa 7?

Pa zar je toliko tesko instalirati ponovo Win7?
Uzmi phenom II x4 955 BE i neku AM3+ plocu i uzivaj.:)

ma mislio sam da samo ubodem i nerazmisljam... da li je to izvodljivo?

Mozes ti to ubosti, ali definitivno ces morati ostaviti prostora za "razmisljanje" kada windows krene da detektuje totalno novu plocu na prvom boot-u :D

Reinstaliraj win7.

Nece biti neophodno instalirati win ponovo. Samo eventualno drivere za plocu.

Verovatno će raditi, ali za tako velike promene reinstalacija Windows-a je uvek bila preporuka.

Ha ha ja sam jednom pokusao i grdno se pokajao menjao sam sve osim hdd-a.Iako nema nikakve veze sa biosom sistem nije hteo da se podigne,onda sam nekako uspeo nekom "magijom" da stignem do podizanja cuvene Viste i tu zamrzne uvek.
P.S. nek ti je sa srecom ali na toj novoj konfiguraciji instalacija ce ti trajati kratko,par drajvera i programa i mozes da uzivas!

Prvo skini sve drajvere koji imaju veze sa ¨starim¨ kompom, ide i sata kontroleri, chipset ...
A posle se nadaj da ce da radi, ako ne skines stare drajvere mislim da nema sanse da proradi

http://support.microsoft.com/kb/249694
ovde bi moglo da ima nesto korisno

Naravno da ne moze. Probao sam i nista nije radilo. Bsod, razni problemi. Lepo instaliraj ponovo win i miran si.

Teoretski, ako očistiš sve što ti je na prethodnom sistemu bilo instalirano od drivera, može, ali koliko god predan bio i koji god program za čišćenje koristio, uvek se pre ili kasnije javi problem, tako da ne vidim potrebu da rizikuješ, lepo to odradi ispočetka i kraj.

koji je postupak?Mislim instaliram plocu,procesor i onda pri podizanju sistema ubacim disk i on ce me pitati da li hocu novi win da snimim ili pre toga da format disk pa onda da snimim novi win?

Najbezbolnije ti je da snimiš novi Win i najednostavnije.A varijantu bez snimanja win-a otpiši je iskreno mislim da nije ni moguća.

Pa red bi bio bar po mome ako imaš hard sa dve particije iskopiraš sve što ti treba na drugu i sačuvaš ukoliko nemaš bezbolnije je da pozajmiš od nekog neki hdd i iskopiraš šta bi sačuvao,ili treća da narežeš na neki dvd ukoliko imaš malo stvari.Meni je uvek najbitnije da sačuvam bookmarke i pasworde iz firefoxa pa ono čisto da te podsetim.

Posle toga prepakuješ sve uključiš novi sistem i pokreneš instalaciju Win 7 sa diska i tu odradiš format cepiš novi Win 7 i voziš.

Najsigurnije mu je posto vec ne zna da instalira sistem i to mu predstavlja problem i stvara nepotreban strah,da casti nekog klinca iz kraja da mu instalira sistem.
Zatim ima opcija i na netu raznih vodica sto preko video klipova sto kombinacija tekst plus slike.
Obavezno pre toga prebacivanje podataka na particiju koja nece biti formatirana.

Ma valjace mu i da nauci da instalira OS sam, nije to neka nauka...

koji je postupak?Mislim instaliram plocu,procesor i onda pri podizanju sistema ubacim disk i on ce me pitati da li hocu novi win da snimim ili pre toga da format disk pa onda da snimim novi win?

Da bi pokreno instalaciju win-a sa diska, moras u bios-u ploce da podesis da ti dvd/rw bude prvi ili ti primarni boot device, posle sve ide lako, i naravno kao sto su ti rekli pre ovoga sacuvaj vazne podatke sa C particije na drugo mesto.A ti zeljko :d...

Prvo skini sve drajvere koji imaju veze sa ¨starim¨ kompom, ide i sata kontroleri, chipset ...
A posle se nadaj da ce da radi, ako ne skines stare drajvere mislim da nema sanse da proradi

http://support.microsoft.com/kb/249694
ovde bi moglo da ima nesto korisno

ovo je tacno. To obavezno uradi-ako bas moras da ne reinstaliras Win...Iako najbolje da to reinstaliras ako je ikako moguce(pretpostavljam da imas neki specifican softver instaliran pa zato ne zelis da reinstaliras Win?)

@zeljko
gde se nalazi taj stadion Intela?
:)

Da li se decko javio sta je uradio?Nadam se da ce uspeti uz vodic sa bencha da to odradi.

Poslednja izmena:
ma ljudi nisam jos to uradio treba tek da kupim komponente,a pitao sam misleci da zaobidjem silne peripetije snimanja ponovo istih program itd! Mislim znam ja da instaliram win ali mislio sam od vas iskusnih pitati da li ima neko bolje(lakse)resenje zaobidji to(instalacija novog win7) hvala unapred

kod win 7 bilo 32 ili 64bit mnogo je stabilnija sto se tice menjanja platformi(meni je cak sta vise win 7 x64 ultimate prezivela na 1 HDD-u 10-15 razlicitih platformi i radi sve bez problema).al kao i uvek ima dva nacina prvi da obrise sve drajvere na kompu pa onda da stavi nove i instalira ili drugo format C:

Naravno da ne moze. Probao sam i nista nije radilo. Bsod, razni problemi. Lepo instaliraj ponovo win i miran si.

Recimo da mi je uspevalo 6 od 10 puta. Tako da može samo moraju da se očiste stari drajveri, naročito ako imaju nekakve veze sa ATi-jem...

Revo Uninstaller Pro pa onda Driver Sweeper

Bolja je opcija Revo uninstaller od Ccleanera, jer očisti sve repove iz registry-a.

Nazad
Vrh Dno