Šta je novo?

Prelazak sa HuaWei HG510 na TP-Link 8816

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Molim nekoga ko koristi ADSL kod Telekoma da mi (detaljno ako može) opiše ili uputi šta je potrebno podesiti na TP-Link 8816 router-u da bi net i torrenti proradili. Posle besomučnog zabadanja/restartovanja HW HG510 koji daju prešao sam na navedeni TP-Link router. HG510 je već bio podešen za net i po priključivanju je radio bez ikakvog posešavanja. Muke nastaju sa otključavanjem portova. Torrent saobraćaj delimično radi (15 min protok, 30 ne ...) onda ne funkcioniše ni TCI/UDP pa restart.
Hvala unapred ... :wave::wave::wave:

Ako je isti software kao na mom ruteru TP Link WR340G,onda da bi ti radio Utorrent treba da otvoris portove,na sledeci nacin.
Udjes u njegova podesavanja,zatim imas meni Forwarding,pa u njemu Virtual servers,tu ukucas onaj port koji zelis da otvoris i IP adresu sa kompa. I to je to,mozes birati da li otvaras za TCP ili UDP ali slobodno stavi na ALL.
Ja sam kod sebe tako uradio i Utorrent radi normalno.
Ja sam takodje kod telekoma,ali imam Thomson Speedtouch,koji je stavljen u Bridge mode.

Nadam se da sam ti pomogao.

pozdrav ;)

Hvala za port forwarding. Za početak me više interesuje da prvo osposobim internet. Pomoć ?

Snašao sam se nekako. Snimio sve ekrana sa setovanjima HW HG510 i eksperimentisao sa TP-Link-om. Uspeo i net i torrent-i. Uzgred stičem utisak da zakucavanje HW-a ima sigurno veze sa nekim njegovim finijim podešavanjima, koje Telekomova podrška ne sme (ne zna) da prenese. Hvala svima na razumevanju ...

Nazad
Vrh Dno