Šta je novo?

Prelazak sa FX5200 na...

• Začetnik teme Začetnik teme Patton
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Patton

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2005
Poena
319
Evo, posto sam nabudzio kolko-tolko pristojnu konfiguraciju (pogledaj signature), resio sam da mog starog MSI-a FX5200 posaljem u penziju, koji inace tera Doom 3 u 800x600 sa medium detaljima bez problema. Nije da se nesto preterano igram, niti me interesuju neke cifre od 100fps u igrama. Treba mi neka best buy kartica za oko 100e, koja ce malo zivnuti ovu masinu. Dakle sta biste mi vi preporucili? Interesuje me koja je best buy kartica u klasi geforce i isto tako u klasi radeon?

Pozzz

TI 4200/4400/4600/4800, pa sta nadjes.

ATI: 9550, 9600(non-pro)
nVidia: polovni Ti4200, eventualno 5600xt (prvi 128bitni modeli)

9550 u 128bitnoj varijanti ili neki 9600. Yebiga za te pare si pre poreza mogao da "iznudiš" i neki 9600Pro 😡 . By the way raspitaj se za cene 9600pro u Inno3d varijanti 😉 . One bi trebalo da su tu negde.
Pozdrav. :wave:

Zaboravio sam da naglasim da bih uzeo DX9 karticu koja je 128bitna. Zapao mi za oko onaj Asus 9550 ... GE znaci verovatno da je 64bitan s obzirom kolika mu je cena? A mozda nekog FX-a da probam?

Pozzz

Ja sam isto pre par dana zamenio FX5200 koja je odsljakala dobro za svoje mogucnosti. Uzeo sam polovnu Msi Ti4200 za oko 60 Eur i prezadovoljan sam njenim performansama i za tu lovu i ne moze se dobniti vise(najbitnije je da PES4 radi u full-u). Preporuka posto vidim daces vise love,onda da ako uspes da nadjes Radeon 9500pro ili 9600pro polovne(nadje se za oko 90 eur). Kad je nova kartica u pitanju definitivno Radeon 9550GE 128-bit,128mb. Ali od ovog ovde je 9600pro najbolje resenje po meni.

Zaboravi sve gore navedene kartice osim ti4600. :smash: Zashto da silazish sa magarca na malo novijeg magarca ?

nVidia 6600 (ne GT) je ono shto bi ti osvezilo mashinu. Ili sachekaj par meseci i nabavi 6600GT uz doplatu od 40-50€.

Sacekaj malo pa uzmi neku 6600

nVidia 6600 agp definitivno jeste da trenutno kosta oko 150E, ali po onom sto sam procitao to je sjajna kartica za te pare, moze puno da se occ i takva je brza od 5900zt, xt... r9600pro ...

patton je napisao(la):
Zaboravio sam da naglasim da bih uzeo DX9 karticu koja je 128bitna. Zapao mi za oko onaj Asus 9550 ... GE znaci verovatno da je 64bitan s obzirom kolika mu je cena? A mozda nekog FX-a da probam?

Pozzz
Ne baš suprotno...to GE je sktaćenica od Gamer Edition i 128bitna je 😉 ...a što se tiče sumnjivo niske cene, veruj mi tek bi ti bilo sumnjivo da si je video u decembru kada si moga da je nađeš i za 60/65€. 😀

[email protected] je napisao(la):
Sve je to ok...ali covek je rekao oko 100 EUR...

Zato ja kazem neka se suzdrzi malo da padne cena 6600, a pasce ubrzo i neka je onda pazari kad mu vec doom radi u 800*600 sa medium det sa njegovom.

Sumnjivo mi je bilo kako je asus 9550 GE tako nizak sa cenom, pa da bude jos 128bitna. Ali sada ste me napalili na Nvidiu 6600, pa bih mozda i mogao da udelim koju paru vise... mada svuda gde pogledam tu karticu svuda je od 160e, pa navise?

A sta mislite o ovome:
ASUS FX 5700, V9570GE/TD/128M GEFORCE FX za 100e

patton je napisao(la):
Sumnjivo mi je bilo kako je asus 9550 GE tako nizak sa cenom, pa da bude jos 128bitna. Ali sada ste me napalili na Nvidiu 6600, pa bih mozda i mogao da udelim koju paru vise... mada svuda gde pogledam tu karticu svuda je od 160e, pa navise?

A sta mislite o ovome:

Ako bas neces da das malo vise kinte, onda nemoj ni taj fx5700 da uzimas za te pare nego ti lepo uzmi neku 9550 128-bit(ASUS GE ILI HIS) i za nekih 30 evrica manje imaces verovatno i brzu kartu od te ako je lepo kloknes!
Ali jos jednom te savetujem da ako imas malo strpljenja sacekaj pa kupi 6600 jer ce joj sigurno pasti cena.
Toliko od mene pa sad ti vidi, poz. :wave:

patton je napisao(la):

A sta mislite o ovome:
Ma nisu dorasle ceni 😀
Šalu na stranu ako ti je do takvih performansi uzmi 9550ge i za manje para dobijaš isto. A što se tiče 6600 idi u hot hardware sobu...video sam Prolinkovu za 145€.

@patton
zasto navodis 5700 karticu???
pa za ispod 100e imas bilo koji r9600(pro) koji je kolju kako oces 😉

Malo sam vrsljao ovde po forumu i iz price ljudi van foruma sam skontao da HIS Excalibur pravi jako dobre (ako ne i najbolje) Radeon kartice... pa posto sam prvobitno mislio da uzmem neku karticu do 100e sta mislite da probam da nadjem ovo:

HIS ATI Radeon 9600, 128MB, DVI, TV, 128bit za oko 103e

... i da probam da je modujem u PRO ili XT?
da li je ovako nesto moguce?

Pozzz

Nema tu sta da se moduje, treba samo da je nasviras preko RivaTunera.

@voodoo nbgd
a sta ako je sa rv360 jezgrom?!
ako se ne varam negde sam procitao da se mogu naci sa rv360 jezgrom pa do moddinga moze da dodje, sa sve termalnom diodom 🙂

Cista glupost uzimati 9600 obicnu pored 9550, fali samo jos da navedes da oces da uzmes 9600se!

Hmm dobro, koji mi onda r9550 preporucujete? Nesto sto moze standardno da se overclockuje... I gde nalazite sve te kartice po 75e, kada ja svuda gde potrazim kostaju po 90e? Isto vazi i za 6600 seriju... svi pricaju oko 120e, ja ih vidjam samo po 150e 🙂 Sad cu da pogledam 6600 roundup, mozda tu ima nesto za mene, za malo vise para... jel moze neko ko je nadlezan za to da ukrca 6600 model u topic "Graficke kartice rangirane po "snazi"", posto je tamo nisam zapazio... upisan je samo GT model 🙂

Pozzz

patton je napisao(la):
Hmm dobro, koji mi onda r9550 preporucujete? Nesto sto moze standardno da se overclockuje... I gde nalazite sve te kartice po 75e, kada ja svuda gde potrazim kostaju po 90e? Isto vazi i za 6600 seriju... svi pricaju oko 120e, ja ih vidjam samo po 150e 🙂 Sad cu da pogledam 6600 roundup, mozda tu ima nesto za mene, za malo vise para... jel moze neko ko je nadlezan za to da ukrca 6600 model u topic "Graficke kartice rangirane po "snazi"", posto je tamo nisam zapazio... upisan je samo GT model 🙂

Pozzz
Asus 9550GE, Connect3d 9550, Abit, Sapphire...ma ne možeš da omaneš 😉 . Jedino što se Abitu malo više "čuje" onaj ventilator, ali sve su ok. A što se cene tiče... idi u hot hardware sobu (2. strana) i nađi Simpsonov ili Mihailov oglas (imaćeš i njihove br. telefona)... oni ih regularno daju za 75€ (sa PDV), mada možda ima kod još nekog za te pare.
Ps. svi pričaju o 120€ ali kad uračunaju PDV to ti je to. Imaš i te karte u Hot hardware sobi (Mihailo i...ne znam tačno ko). 😀

Moorhuhn je napisao(la):
Asus 9550GE, Connect3d 9550, Abit, Sapphire...ma ne možeš da omaneš 😉 . Jedino što se Abitu malo više "čuje" onaj ventilator, ali sve su ok. A što se cene tiče... idi u hot hardware sobu (2. strana) i nađi Simpsonov ili Mihailov oglas (imaćeš i njihove br. telefona)... oni ih regularno daju za 75€ (sa PDV), mada možda ima kod još nekog za te pare.
Ps. svi pričaju o 120€ ali kad uračunaju PDV to ti je to. Imaš i te karte u Hot hardware sobi (Mihailo i...ne znam tačno ko). 😀

Zaboravio si HIS-a koji je ujedno i najkvalitetniji 😉 Ma samo gledaj da je 128-bit i pozeljno da ima aktivno hladjenje i neces omanuti :smoke:

Poz

Allagros je napisao(la):
Zaboravio si HIS-a koji je ujedno i najkvalitetniji 😉 Ma samo gledaj da je 128-bit i pozeljno da ima aktivno hladjenje i neces omanuti :smoke:

Poz
Ma gde da zaboravim na HIS, nego pitao je za cenu od 75€ pa sam mu ja nabrojao šta sam našao za te pare. HIS je odličan, verovatno najbolji, ali čini mi se i da je nešto skuplji (10-ak €). U svakom slučaju hvala na dopuni i potpuno se slažemo da sa 128bitnom ne može da omane. 😉

Nazad
Vrh Dno