Šta je novo?

Prelazak sa adsl na kablovski net

los.Mi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poena
170
Sta sve treba uraditi da bi se preslo na kablovski net
Koji provajder je najbolji za do 2000~ mesecno(samo net, bez tv i fiksnog)

To u Srbiji nece da moze... Ako hoces kablovski internet moras da placas i odrzavanje kablovske (TV). Sta sve treba uraditi? Odjavis ADSL i raspitas se u zgradi/kraju koji kablovski operater(i) postoje u tvom naselju.

Onda, kad izaberes kablovskog operatera, ako nekim cudom imas dva ili vise njih u zgradi, odes do izabranog i potpises ugovor, a oni za koji dan posalju ekipu da ti ugradi instalacije (razvuce kablove, izbusi po kuci "boga oca"), onda cekas da dodje ekipa da prikljuci kablove na tv i na modem za internet (sto mozes i sam ako imas oko 12g i trun smisla za bilo kakvo majstorisanje, pa mozes zatraziti opermu i montirati je sam...). Naravno placas kablove po metru, spojnice, razdelnike, prigusivac... platis kompletnu montazu ukljucujuci rad majstora (u okviru jednokratne naknade za prikljucenje)...
Samo je TT od svih kablovskih operatera ima opciju samo net, bez tv. Na zalost TT je u polukomatoznom stanju (teskom s r a nj u), ne prima nove korisnike IZUZEV u retkim slucajevima kada je u istoj zgradi neko otkazao njihovu uslugu pa mogu tebi preneti njegovu opremu.

Poslednja izmena:
da ne otvaram novu temu, slične misli imam i ja :D Pošto na Miljakovcu vidim da postoji SBB, naravno nema u mojoj zgradi, u mojoj zgradi stoje kutijice gde piše kbcnet i Pošta KDS, nema nijednog nomrlanog kablovskog operatera. Telekom ne dozvoljava net od 50/2 iako sam na 350metara od centrale, sve u svemu g*vna sva. Dolazim na ideju da smaram stanare da se pošalje zahtev SBB-u, radijus vektoru ili ko god želi da dođe u zgradu (a nije u zapizdini odmah je do Borske ulice, da kažem centar Miljakovca :p) i da se potpiše ugovor sa njima. Al treba skupiti 50% potpisa stanara..

Nazad
Vrh Dno