Šta je novo?

Prelazak s Nvidia 9600 GT na sta...???

fiorka

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2008
Poena
301
Osjetim da mi moja garficka kartica postala slaba,kad pokusam sam da donesem neku odluku o kupovini druge kartice,poludim..trziste prepuno,jako tesko naci najbolji izbor..
Konfiguracija mi je sljedeca: CPU Intel core2duo E6850 3Ghz,4MB
GPU Gigabyte Nvidia GeForce 9600 GT 512MB DDR3
MB Gigabyte GA-EP31-DS3L v2
RAM 4GB DDR2 800Mhz
HDD 160 GB 7200-rpm
PSU Powerline 530W
OS Windows 7
Monitor 22 inch wide 1680x1050 max rezolucija

Dali opet Nvidiu ili na novu ATI 5000 seriju
200 eura mogu dati za grafu.,eh koja iz ati HD 5000 serije je naj bolja da se stopi s mojom konf. znaci da je processor ne gusi. Dali bi HD 5850 bilo previse tu staviti,il da idem na nesto manje. Stim da imam veliki monitor i da volim igrati novije igre s max detaljima u grafici,graficka mora biti spremna da vrti bez problema npr: GTA4,Crysis i druge famozne igre na max detaljima...
Molim sve dobre ljude da mi pomognu u najboljem odabiru... i takoder molim administratora da nebrise moju temu dok se ne posavjetujem s ljudima,temu sam postavio na ( sta da kupim ) nisam dobio nikakvi odgovora dosad,pa evo da probam i ovdje...

Prodaj tu 9600GT, kupi 5750 (doplata 50ak evra), za 6-9 meseci prodaj i nju i kupi 5850 (ili sta vec NVidia ponudi do tada u tom segmentu) za ono sto dobijes za 5750 i preostalih ~150. Sve drugo ti se po meni ne isplati.

Osjetim da mi moja garficka kartica postala slaba,kad pokusam sam da donesem neku odluku o kupovini druge kartice,poludim..trziste prepuno,jako tesko naci najbolji izbor..
Konfiguracija mi je sljedeca: CPU Intel core2duo E6850 3Ghz,4MB
GPU Gigabyte Nvidia GeForce 9600 GT 512MB DDR3
MB Gigabyte GA-EP31-DS3L v2
RAM 4GB DDR2 800Mhz
HDD 160 GB 7200-rpm
PSU Powerline 530W
OS Windows 7
Monitor 22 inch wide 1680x1050 max rezolucija

Dali opet Nvidiu ili na novu ATI 5000 seriju
200 eura mogu dati za grafu.,eh koja iz ati HD 5000 serije je naj bolja da se stopi s mojom konf. znaci da je processor ne gusi. Dali bi HD 5850 bilo previse tu staviti,il da idem na nesto manje. Stim da imam veliki monitor i da volim igrati novije igre s max detaljima u grafici,graficka mora biti spremna da vrti bez problema npr: GTA4,Crysis i druge famozne igre na max detaljima...
Molim sve dobre ljude da mi pomognu u najboljem odabiru... i takoder molim administratora da nebrise moju temu dok se ne posavjetujem s ljudima,temu sam postavio na ( sta da kupim ) nisam dobio nikakvi odgovora dosad,pa evo da probam i ovdje...

Monitor koji imaš uopšte nije veliki monitor.

1920 x 1080 je rezolucija u kojoj mnogobrojni igrači igraju.

2560 x 1600 je rezolucija velikih monitora.

Grafička karta koju imaš dovoljna je za većinu novih igara u 1680 x 1050.

Možeš ih igrati skoro sve u najvećim podešavanjima, neke bez uključivanja AA (Anti-aliasing).

Test objavljen još 24. septembra 2008. godine, sa tadašnjim ForceWare 177.92.

Od tada pa do sada vrlo su primetna unapređenja novim izvedbama ForceWare.

warhead-1680.gif

Nema grafičke karte kojom bi mogao da odigraš neke od najnovijih igara na najvećim podešavanjima.

(Trebalo bi da piše: Date published: 27. Märtz 2010. :D)

GF100-Metro-DX11-1680.png

Za većinu novih igra potreban ti je procesor sa više jezgara.

Naročito za GTA 4 koju želiš da igraš.

RE5%201920.png

Athlon II Or Phenom II: Does Your CPU Need L3 Cache?

018_gta_iv.png

Preporučio bih ti da kupiš neki od najjeftinijih procesora sa četiri jezgra:

Intel Core 2 Quad Q8200/Q8300 ili još bolje AMD Athlon X4 620/630.

Ako kupuješ novu matičnu ploču izaberi neku sa dva PCI-E podnožja da bi kasnije mogao svoju 9600GT da koristiš samo za PhysX.

HD 5770 će ti za igranje na tvom monitoru biti dovoljna.

:wave:

Monitor koji imaš uopšte nije veliki monitor.

1920 x 1080 je rezolucija u kojoj mnogobrojni igrači igraju.

2560 x 1600 je rezolucija velikih monitora.

Grafička karta koju imaš dovoljna je za većinu novih igara u 1680 x 1050.

Možeš ih igrati skoro sve u najvećim podešavanjima, neke bez uključivanja AA (Anti-aliasing).

Test objavljen još 24. septembra 2008. godine, sa tadašnjim ForceWare 177.92.

Od tada pa do sada vrlo su primetna unapređenja novim izvedbama ForceWare.

warhead-1680.gif

Nema grafičke karte kojom bi mogao da odigraš neke od najnovijih igara na najvećim podešavanjima.

(Trebalo bi da piše: Date published: 27. Märtz 2010. :D)

GF100-Metro-DX11-1680.png

Za većinu novih igra potreban ti je procesor sa više jezgara.

Naročito za GTA 4 koju želiš da igraš.

RE5%201920.png

Athlon II Or Phenom II: Does Your CPU Need L3 Cache?

018_gta_iv.png

Preporučio bih ti da kupiš neki od najjeftinijih procesora sa četiri jezgra:

Intel Core 2 Quad Q8200/Q8300 ili još bolje AMD Athlon X4 620/630.

Ako kupuješ novu matičnu ploču izaberi neku sa dva PCI-E podnožja da bi kasnije mogao svoju 9600GT da koristiš samo za PhysX.

HD 5770 će ti za igranje na tvom monitoru biti dovoljna.

:wave:

Razmisljo sam i o zamijeni procesora ali kad sam pitao neke o tome,rekli su mi da sa quadom necu dobiti nista jer je i moj procesor dobar,nisam vjerovao u to jer 4 jezgra su vise od 2 jezgra...ali opet kad sam pogledao na netu cijene vidio sam da moj procesor zaista i jes skuplji od neki quad procesora a s nekima je cijena ista. Govorim o Intelovim procesorima,jer maticna mi je za intel,na amd nebih prelazio..

Vec sad u GTA 4 na 1440x900 na medium detaljima i shadow na high imam 25 fps prosjek u igri...znaci ako s novom grafom nemognem ostvariti sve na high i da ima prosjeka 50 fps na istoj rezoluciji onda mi se ne isplati ni kupovati je...sta vi mislite??
Ili sve to procesor koci...neznam nija sad sta je tu najpametnije uraditi...

Razmisljo sam i o zamijeni procesora ali kad sam pitao neke o tome,rekli su mi da sa quadom necu dobiti nista jer je i moj procesor dobar,nisam vjerovao u to jer 4 jezgra su vise od 2 jezgra...ali opet kad sam pogledao na netu cijene vidio sam da moj procesor zaista i jes skuplji od neki quad procesora a s nekima je cijena ista. Govorim o Intelovim procesorima,jer maticna mi je za intel,na amd nebih prelazio..

Vec sad u GTA 4 na 1440x900 na medium detaljima i shadow na high imam 25 fps prosjek u igri...znaci ako s novom grafom nemognem ostvariti sve na high i da ima prosjeka 50 fps na istoj rezoluciji onda mi se ne isplati ni kupovati je...sta vi mislite??
Ili sve to procesor koci...neznam nija sad sta je tu najpametnije uraditi...

Ne to sto si u prvom postu rekao da zelis, ne mozes sebi jos uvek priustiti. U GTA 4 nema sanse da dobijes toliki napredak bez zamene cpu-a(verovatno bi bio bolji napredak da zamenis cpu umesto graficke, jer jednostavno igra vise trazi jezgra, nego grafiku), a crysis ni sa zamenom cpu-a i grafike nece bas lako da ti ode na max podesavanja(tacnije nikako).

naravno pre zamene cpu i gpu neka uzme kvalitetno napajanje

Ja ne bi dirao procesor, samo ga klokuj koliko mozes (naravno podrazumevam da imas neki solidan kuler ne mora neko skupo cudo). Uzmi 5770 Vapor-X i uzivaj(ako zelis mozes i nju da klokujes), radice Crysis i ostale igre super 100%, naravno nece imati AA vise od 2x u crysisu ali i to je dosta na Enthusiast plus dx11 podrska............e kad dodje vrema (ja se nadam krajem godine) onda prodas 5770(ako ne budes zadovoljan tada a mislim da hoces) uzmes neku polovnu 5850i uzivas.

Jedino ce GTA4 biti problem za tvoj proc. ostalo ce super raditi.

Ako se resio da radis upgrafe onda je po meni to najbolje:wave:

Znaci vecina ste za 5770 da tako sam i ja odmah mislio,ovdje gdje ja zivim sappire hd 5770 vaporx s pdv-om izacice me 200-210 eura...jos samo da pitam jel ovo najbolje sto se za te pare trenutno ma trzistu moce naci,jel mozda ima s strane Nvidia nesto bolje za istu cijenu...?

ako ces nv onda nista ispod gtx 275 (ako mozes da vidis koliko kosta kod tebe, znaces onda da li ati ili nv)

Znaci vecina ste za 5770 da tako sam i ja odmah mislio,ovdje gdje ja zivim sappire hd 5770 vaporx s pdv-om izacice me 200-210 eura...jos samo da pitam jel ovo najbolje sto se za te pare trenutno ma trzistu moce naci,jel mozda ima s strane Nvidia nesto bolje za istu cijenu...?

Moje skromno misljenje da nemas racuna kupiti taj ati za te pare ? Kad bolju grafiku imas da kupis za dosta manje pare tj 4870 . Realno govoreci taj plus koji 5770 ima (dx 11) je toliko nebitno atm , da do trenutka kad sve bude dx 11 ti ces imati ko zna koju grafiku ... 80 evra razlike ? Mislim da ne vredi .

Poslednja izmena od urednika:
Uuuuu previše love. Gde živiš? Ako si u Srbiji naruči iz beograda, izaći će te dosta manje.

Moje skromno misljenje da nemas racuna kupiti taj ati za te pare ? Kad bolju grafiku imas da kupis za dosta manje pare tj 4870 . Realno govoreci taj plus koji 5770 ima (dx 11) je toliko nebitno atm , da do trenutka kad sve bude dx 11 ti ces imati ko zna koju grafiku ... 80 evra razlike ? Mislim da ne vredi .

Upravu si,evo gledam testove HD 4870 je u svemu brza a negdje ista kao HD 5770,jos ako je tolika razlika u cijeni kao sto kazes 8 eura onda je pobjednik...moram jos da vidim koliko ta HD 4870 trosi struje,dal se grije,dali je puno bucna,pa da onda donesem konacnu odluku...jos ne znam koliko kosta kod mene al trebala bi biti jeftinija s obzirom da je starija od HD 5770

Nazad
Vrh Dno