Šta je novo?

Prelazak s Nvidia 9600 GT na sta...???

fiorka

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2008
Poena
301
Osjetim da mi moja garficka kartica postala slaba,kad pokusam sam da donesem neku odluku o kupovini druge kartice,poludim..trziste prepuno,jako tesko naci najbolji izbor..
Konfiguracija mi je sljedeca: CPU Intel core2duo E6850 3Ghz,4MB
GPU Gigabyte Nvidia GeForce 9600 GT 512MB DDR3
MB Gigabyte GA-EP31-DS3L v2
RAM 4GB DDR2 800Mhz
HDD 160 GB 7200-rpm
PSU Powerline 530W
Monitor 22 inch wide 1680x1050 max rezolucija

200 eura mogu dati za grafu.,eh koja iz ati HD 5000 serije je naj bolja da se stopi s mojom konf. znaci da je processor ne gusi. Dali bi HD 5850 bilo previse tu staviti,il da idem na nesto manje. Stim da imam veliki monitor i da volim igrati novije igre s max detaljima u grafici,graficka mora biti spremna da vrti bez problema npr: GTA4,Crysis i druge famozne igre...
Molim sve dobre ljude da mi pomognu u najboljem odabiru...

Imam isto pitanje ... Posle citanja nekih clanaka sa toms zakljucio sam da je najbolja kupovina 4870 ali te cene koje se pominju tamo ne vidim ovde ...

Ovo govorim za igranje na full hd rezloucijama (1080p)

Bio bih zahvalan kada bi neko iskusniji odgovorio :)

PS: moja masine je outdated ))

za 200 eura nema 5850.
mozda 5770 ali onda zaboravi na Crysis na Max detaljima (GTA4 progleda na quad core). a i bolje da prvo uzmes kvalitetno napajanje, a onda graficku.

nisam mislio na tebe, nego na pokretaca teme :)

Hm, ja bih sacekao jos malo sad ce nvidin odgovor na radeon 5xxx kartice, samim tim pasce cene gtx 2xx kartica a i sacekaj testove :type: gtx 4xx kartica pa kad se i njima malo cene smire odluci sta ti je najbolja kupovina

za 200 eura nema 5850.
mozda 5770 ali onda zaboravi na Crysis na Max detaljima (GTA4 progleda na quad core). a i bolje da prvo uzmes kvalitetno napajanje, a onda graficku.

Ako je tako,onda nema smisla davati 200 eura za novu grafu koja nece moci da vrti ove 2 igre na max,stim da sad s ovom Nvidiom 9600 sam Crysis vrtio na gamer detaljima na 1440x900 kao i gta na medium iste rezolucije s prosjekom 30-35 fps u obje igre. Nije moguce da nema grafe za 200 eura danas,da savlada ove 2 igre...

pa mozes igrati ali ne na max detaljima :)

a sto se tice nvidia odgovora na ati 5xxx... imas u fermi temi (gtx 470 & gtx 480)

Ako je tako,onda nema smisla davati 200 eura za novu grafu koja nece moci da vrti ove 2 igre na max,stim da sad s ovom Nvidiom 9600 sam Crysis vrtio na gamer detaljima na 1440x900 kao i gta na medium iste rezolucije s prosjekom 30-35 fps u obje igre. Nije moguce da nema grafe za 200 eura danas,da savlada ove 2 igre...

Odgovorio sam ti vec u drugom topicu koji si otvorio, ali evo i ovde, da ne cekamo da neko od moderatora spoji teme.

Prodaj tu 9600GT, dodaj 50e i kupi 5750. Koristi je neko vreme (6-9 meseci), pa i nju prodaj, i na to sto dobijes dodaj preostalih 150e i kupi 5850 (ili sta vec NVidia izbaci u toj klasi) kome ce do tada verovatno pasti cena.

Nazad
Vrh Dno