Šta je novo?

Prelazak Palermo>Clawhammer

zmay

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2006
Poena
330
Moje pitanje je: Da li ima logike preci sa savrseno stabilnog primerka semprona2500_754 koji radi svaki dan na 2400MHz(def. 1400) 45 stepeni na jezgro clawhammer 3500.Imam jako dobru ponudu pa pitam da li se vredi cimati: Clawhammer je radjen u 130nm,nema sse3,verovatno i slabija kompatibilnost sa memorijom ali zato 4 puta vise L2 kesa i skoro isti klok kao sempron kad je nasviran.Da li mi treba bolje hladjenje od box-a i koliko je raspolozan za klok (imam dfi nf4x-x).
Izvinjavam se ako je malo nepregledno ,kuckam sa mobilnog

moras da imas nesto bolje od box-a to sigurno trebalo bi da ide na na 2.5 2.6 zavisi od primerka kako mislis nekompatibilnost sa memorijom pa svi s754 CPU imaju problema zbog mem kontrolera sa vise od 3 mem banke
da li ima logike za prelazak zavisi od toga koliko doplacujes

Poslednja izmena:
Ma cena je vise nego prihvatljiva(25-30eura) pa i ako prodam semprona za 15-20e opet je doplata mala.Da li ce da radi sa box kulerom na def clock na nekoj normalnoj temp i koliki je tad dobitak u odnosu na palermo

OC sa box coolerom na Clowhammeru ce malo teze ici, tako da za pocetak ti treba neki ozbiljniji cooler.
Clowhammer ces verovatno (ako se radi o CG spepingu jezgra ) moci da nasviras na 2.5 - 2.6 GHz (moj primerak), a na tom clocku ce da oduva tog semprona bez problema
ako mozes proveri koliko se klokuje pre kupovine i nemoj puno razmisljati ako ga mozes kloknuti bar 2.3-2.4 GHz ...

Moje pitanje je: Da li ima logike preci sa savrseno stabilnog primerka semprona2500_754 koji radi svaki dan na 2400MHz(def. 1400) 45 stepeni na jezgro clawhammer 3500.Imam jako dobru ponudu pa pitam da li se vredi cimati: Clawhammer je radjen u 130nm,nema sse3,verovatno i slabija kompatibilnost sa memorijom ali zato 4 puta vise L2 kesa i skoro isti klok kao sempron kad je nasviran.Da li mi treba bolje hladjenje od box-a i koliko je raspolozan za klok (imam dfi nf4x-x).
Izvinjavam se ako je malo nepregledno ,kuckam sa mobilnog

Clawhammer 3500 je s939 procesor, 3400 i 3700 su bili s754.

ocekuj evoluciju ali ne i revoluciju;)
vredi preci :smash:
ja cekam od jednog usera 4000+ za jedno mesec mesec ipo 3.0-3.2 ghz za svaki dan :p

Vrh Dno