Šta je novo?

Prelaz na PCI-E

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Trenutno je u makini AGP msi 5900XT.
E sad, vidim da ove 6600GT, imaju brze vrednosti za proc i memoriju. Ali to su sve 128bitne kartice za razliku od ove moje stare koja je 256bitna. Da li se isplati preci opet na 128bita, i ako jeste da li zbog ddr3 memorije koja je brza ili zbog neceg drugog (ovo pitam zbog 7600GS koja isto ima brze vrednosti ali je 128bitna + ddr2)?

Kod ovih novih kartica imas podrsku i za Shader Model 3.0, a i sve u svemu su znatno brze od 5900XT, tako da se isplati (ukoliko imas sredstava naravno).

ja sam imao istu karticu i presao sam na 6600gt i sve radi duplo brze i kao sto je BlackNeo rekao Shader Model 3.0 je prisutan.
7600cs je inace brza od 6600gt i to znatno....
ako bi bio u mogucnosti, mislim da bi ti 7600 gs bio bolji izbor,ipak je to novija kartica.

ovde na forumu imas uporedne testove...

Poslednja izmena:
stoske je napisao(la):
ja sam imao istu karticu i presao sam na 6600gt i sve radi duplo brze i kao sto je BlackNeo rekao Shader Model 3.0 je prisutan.
7600cs je inace brza od 6600gt i to znatno....
ako bi bio u mogucnosti, mislim da bi ti 7600 gs bio bolji izbor,ipak je to novija kartica.

ovde na forumu imas uporedne testove...

kolko vidim 7600gs ima sporiju brzinu proc. i memorije u odnosu na 6600gt i plus je ddr2, ili gresim??

bitniji je broj pajplajnova pa to pogledaj

genuine je napisao(la):
bitniji je broj pajplajnova pa to pogledaj

ne interesuje me klokovanje i modovanje. Da li je i u tom slucaju 7600 bolji izbor?

btw. ne mogu da nadjem neku raspravu na forumu izmedju ove dve karte.....

U svakom slucaju je 7600 bolji izbor, i na default-u je jaca, ne brini.

pa ako podrzava iste stvari a ima veci broj pajplineova onda jeste? u sustini to je gruba procena...

Ukratko:tisa,brza i novija kartica,na def. je brza od 6600GT,moze da se klokuje dobro(ako se namontira neka osmica za aktivno hladjenje).Nema greske ako je pazaris.

Pozdrav

Gde ima da se kupi i koliko kosta?

P.S.Pricate za AGP ?

dok je napisao(la):
P.S.Pricate za AGP ?

Ne znam odakle vam ovakva pitanja, naslov treada je prelazak na PCI-E i ti sad uleces sa pitanjem pricate za AGP? ccc

Majstore nista ne brini samo uzmi 7600gs podrzava neke novije tehnologije ne samo vezano za igrice, u svim aspektima je bolja, manje trosi + necujna a otprilike isto kosta kao 6600GT mislim da je jasan izbor.

Pa tako je formulisao pitanje.Citaj ponovo.Uporedjuje njegovu AGP 5900XT koja je 256bitna sa 7600gs koja je 128bitna i zato mu se ne prelazi na 7600.
Kako moze da uporedjuje AGP i PCI-e?

nekad su pci-e kartice imale cip koji je interfejs za agp 🙂

dok je napisao(la):
Pa tako je formulisao pitanje.Citaj ponovo.Uporedjuje njegovu AGP 5900XT koja je 256bitna sa 7600gs koja je 128bitna i zato mu se ne prelazi na 7600.
Kako moze da uporedjuje AGP i PCI-e?

Ma to ih on uporedjuje po perfomansama, a tako moze, a ime treada sve govori.

Nazad
Vrh Dno