Šta je novo?

Prekida zvuk

tanurdzics

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2011
Poena
159
Naime problem je poceo od skoro da se desava, konfiguracija je sledeca: komp-externa zvucna karta(asus xonar U7)-pojacalo(cambridge audio)-zvucnici, plejer je foobar, kada slusam muziku i surfam ili otvaram prozore zvuk prekida ili krcka, neprijatno za slusanje, proc je intel e6600 dual core, 4 gb rama, int grafa, ploca neka asusova, srednjeg kvaliteta, komp kupljen nov 2011god, zvucna je preko usb porta povezana sa kompom......pomoc!!!!!!!!!!

Mislim da nije problem kod drajvera,isto se desava i kada koristim int zvucnu kartu....

I dalje može da bude do drajvera. A vrlo moguće do foobar podešavanja. Proveri koliki ti je biffer, na koj izlaz si namestio. Skini AIMP3 probaj s njim, pogasi DSP da bude bit-perfect, i uključi logarithmic volume.

I dalje može da bude do drajvera. A vrlo moguće do foobar podešavanja. Proveri koliki ti je biffer, na koj izlaz si namestio. Skini AIMP3 probaj s njim, pogasi DSP da bude bit-perfect, i uključi logarithmic volume.

Latencija je problem, pomocu dsp latency checker-a proveram kolika je , i nikakko nije dobra, ide i do 16000ms, problem je veliki, moram da pratim koji program pravi probleme.....pa nadam se resavam, za sada toliko.....

Latencija je problem, pomocu dsp latency checker-a proveram kolika je , i nikakko nije dobra, ide i do 16000ms, problem je veliki, moram da pratim koji program pravi probleme.....pa nadam se resavam, za sada toliko.....
Koji OS imaš?

Operativni sistem je Windows 7 ultimative edition service pack 1.

problem se resava tako sto isklj network adapters, naravno privremeno resenje, cudi me kako do sada nisam imao taj problem, ajde forumasi dajte malo inicijative......

Prvo navedi detaljno šta su ti komponente, stavi u profil, čime surfuješ, jesi li probao sa AIMP?
I to kako kažeš, ispada da ti se preoptereti CPU dok surfuješ, i izaziva prekide.

cpu:intel pentium e6600 dual core
mb:asus p5g41t-mlx
hdd:western digital sata 2
ram: 4gb kingston
vga:integrisana
zvucna:externa asus xonar u7

Firefox browser , foobar za slusanje muzike, na hi fi forumu sam postavio istu temu, jedan clan me je savetovao da instaliram dps latency checker, i tu sam provalio, a i on mi je objasnio da postoji problem u vise stvari i to: w-lan adapters, modems, internal sound device, usb host controller. Sistemom eliminacije sam dosao do zakljucka da kada u device manageru isklj network adapters latencija padne na 100-150 ms, sto je inace superiska, inace ide i do 16000ms, resenje je privremenog karaktera-isklj network adapters i to je to. E sad me interesuje kako do sada nisam imao tih problema, da li nesto polako crkava, vrlo verovatno, da li da probam da kupim mreznu kartu novu, ovu ntegrisanu da iskjl....nemam pojmaa.....eto mislim da sam sve naveo i objsnio kako je....pozdrav i hvala.....

Promeni drajver za mrežnu karticu, vidi da li ima noviji. Nađi i skini zadnje drajvere za chipset. I pokušaj da se setiš šta si radio na računaru, instalirao, pre nego što je to počelo da se dešava?
Takođe, da li redovno radiš update Windows-a ili ne?

Poslednja izmena:
Proverio za drajver, najnoviji su, update radim redovno, e sad za chipset to moram da proverim, sistem sam stavio novi pre desetak dana, i na starom se isto desavalo.

Probaj AIMP čisto da vidiš. U Foobar koristiš Direct Sound, ASIO ili WASAPI?

Možda imaš ladno i virus, skini Emsisoft Emergency Kit i Malwarebytes, i sve skeniraj. Drugo, koji AV imaš ako imaš, jer možda on pravi problem s mrežom?

evo posle zamene antivirusnog programa za sada je sve ok, umesto avasta stavio sam avg......

Pa nije ni sada nesto bajna, ide do 1000ms, ne oseti se "puno" u zvuku, tj cuje se al oooosetno manje.....moracu nabaviti cisto za probu mreznu karticu....

Nazad
Vrh Dno