Šta je novo?

Prekidač?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Evo ovako, pravim kuciste, to jest povecu jednu kutiju :d kad je zavrsim slikacu pa cu okaciti slike, nego imam pitanje za vas koji se razumete u elektroniku i ostalo jel...dakle, kakav prekidac mogu da stavim da preko njega palim racunar, i kakav za funkciju reset, znaci trebaju mi dva prekidaca za Power i Reset funkciju. Da li to moze a odradi bilo koji prekidac ili ne, i ako neko zna gde ima da se kupe takva cuda.
Hvala u napred svima :wave:

Ukoliko je ploca po ATX standardu (svaka u poslednjih recimo... 4 godine), trebaju ti 2 tastera, a ne prekidaca.

Sto se toga tice, mislim da cak mozes da stavis i taster od kucnog zvona (ako planiras da uzidas racunar, npr 😀).

Ma da nova ploca M2N-E, znaci sta nije bitno da su ovi prekidaci sa "federom" 😛 , ovi sto se vrate u prvobitni polozaj nakon sto ih kliknes? Moze znaci i prekidac slican onom na napajanju?

Ili ako zna neko gde mogu da nadjem nesto ovako...

http://www.geeks.com/details.asp?invtId=e-pc-s1-n

Poslednja izmena:
Ne, totalno suprotno od toga je tebi potrebno!

Prekidac kad prebacis on ostane u tom polozaju i sve vreme daje kontakt, a taster samo dok ga ti pritiskas. A to je, priznaces, razl'ka drast'chna! 😀

edit: a to sa "prekidac sa federom" ne kontam na sta mislis (bosanac, *** :d)

Poslednja izmena:
Moze znaci i prekidac slican onom na napajanju?

Treba ti taster a ne prekidac! Koja je razlika? Taster daje kontakt samo dok ga drzis pritisnutim a prekidac daje stalan kontakt u polozaju kada je ukljucen.
Razne vrste tastera mozes kupiti u radnjama sa elektro opremom (radio klub, mikro princ...) a ima mozda i na buvljaku.

edit: preduhitren sam, nema veze, samo da covek nabavi "prekidac" kakav mu odgovara

Poslednja izmena:
E to me je zanimalo, znaci taster 😀 , ok hvala na odgovorima, ako neko zna gde ima onaj taster sa linka neka javi :wave:

Cemu sluzi to sa linka? Da ne moras da pruzas ruku do kucista kada hoces da resetujes hardverski, nego da ti bude pored misa? Mislim... :S:

Cemu sluzi to sa linka? Da ne moras da pruzas ruku do kucista kada hoces da resetujes hardverski, nego da ti bude pored misa? Mislim... :S:

Ne nisi upratio, nece biti kucista, bar ne klasicnog kupovnog sa svim drklicama, tako da nece biti ni tastera za power on/off i reset tastera, pa mora nesto da se namontira, a posto nece biti ni pri ruci (malo dalje od stola...) ono sa linka bi bilo zaista dobro resenje. Znaci ne radi se o lenjosti vec o prakticnosti, i naravno resenju te zackoljice sa tasterima, prekidacima...

Aj samo da vidimo sta ti to smeras, imas li neku idejnu skicu?
Mozda bi mogao da nadjes one daljinske upravljace od malih automobila (zicani). Oni imaju samo dva tastera i to bas kakva tebi trebaju. Polovne mozes naci na svakom buvaljku.

Ma nije uopste potrebno da bude na daljinski niti sa nekim produznim kablom taster, vec mi traba taster kao takav, da pali i gasi i restartuje, a ako ima ono cudo kod nas negde pa sto da ne...nemam skicu sve je u glavi :crash: ...kad zavrsim pa cu da postujem slike.

Kazem ti to je ista fora kao na onim jeftinim auticima na daljinski sa kablom. Uzmes jedan za 100-150din i skines prekidace i isto je kao ono na slici, sem sto ces morati iz nekog starog kucista da uzmes one zenske pinove.

Kao sto vidis na slici imam ja tastera i led dioda dovoljno, ali hocu da to bude ljudski uradjeno, a ne cerupano sa autica ili druge neke tehnike. Pazaricu gotov taster neki, da kazem externi, normalno neko dugme a ne da budzim. Videcu u Radio Klubu da li imaju nesto sa iluminacijom, plavi bi mi igrali najbolje 🙂

Prilozi

• Slika(1).webp
    Slika(1).webp
    74.5 KB · Pregleda: 83
Ne znam da li me razumes.
Kazem, da ako skines daljinski sa autica dobijas direktno ono sto si pokazao na onom linku!
Ista dva tastera ili tri zajedno sa kutijicom i kablom koji je oko 1.5m.

Ne znam da li me razumes.
Kazem, da ako skines daljinski sa autica dobijas direktno ono sto si pokazao na onom linku!
Ista dva tastera ili tri zajedno sa kutijicom i kablom koji je oko 1.5m.

Ok, videcu sve sto mi igra pa cu se odluciti sta i kako, hvala na savetu...nego zasto moderatori toliko cesto brisu postove, vidim ovde da su dva vec ocistili a mozda i vise? I oglas su mi juce ocistili?! U cemu je fora 🙂

Moj drugar je kupio klincu takav autic, mali je vragolan i sve zivo lomi. Videcu da li je auto jos ziv, ako ne javicu ti pa se mozemo naci da ti dam. Veruj mi da vrsi posao.

Vazi javi ako bude nesto :wave:

evo sada sam mu pustio sms i kaze dajos radi, 🙁
kaze da ima to da se nadje kod kineza.

Hvala u svakom slucaju, nacicu ja sta treba nije problem 😉

Nemoj da zaboravis slicicu da ostavis kada zavrsis posao.

Da naravno, samo sam u stisci sa lovom, zafalilo mi pa samo da prodam kuciste i radovi ulaze u zavrsnu fazu :bottle:

Imate u beogradu firmu ITC Electronic, gde imate sve vrste elektronskih komponenti. Sajt je http://www.itcelectronic.com/pocetna.asp.
Tu imate i sličice njihove robe (ne za sve), pa ćeš sigurno naći šta ti treba. Ja sam za njih saznao kada sam tražio 100K potenciometre.
BTW - nije reklama, samo pokušavam da pomognem. Postoje i druge firme.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno