Šta je novo?

prekid SBB Interneta

Chinaski

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
795
ne znam koliko ste primetili, danas je bio prekid neta grubo receno od oko podneva do dva popodne. kada sam ustao oko jedan video sam da nema neta i pozvao teh. podrsku i odmah mi se javio automat sa porukom da je net down i da rade na otklanjanju problema. nedugo zatim, net je proradio. svaka cast SBB-u na agilnosti.
btw. cim su stavili tu poruku na telefon pretpostavljam da je ogroman deo grada ostao bez neta ali eto, uspeli su brzo da rese problem :p

A šta će tebi u životu da hvališ bilo koga što mu plaćaš uslugu a poprave je kad se pokvari zbog očigledno loše infrastrukture?

Ne znam da li si primetio, ali ne daju ti ništa besplatno :d

A šta će tebi u životu da hvališ bilo koga što mu plaćaš uslugu a poprave je kad se pokvari zbog očigledno loše infrastrukture?

Ne znam da li si primetio, ali ne daju ti ništa besplatno :d

zato sto mi se desavalo na Telekom ADSL-u da nemam net po ceo dan ili vise dok ne poprave kvar. u poredjenju sa time, ovo mi deluje kao dream come true.

Jeste, kad je ovo bio globalni kvar, cik da je neki tvoj lokalni, sigurno bi odma svi iz sbb potrcali kod tebe da vide sta ne valja :smash:

zato sto mi se desavalo na Telekom ADSL-u da nemam net po ceo dan ili vise dok ne poprave kvar. u poredjenju sa time, ovo mi deluje kao dream come true.

Samo ih ti hvali, a sve ostaje zapisano... pa kad ti se jednog dana desi neki lokalni problem, čekaćeš 2-15 dana (u zavisnosti od zauzetosti ekipe) :smash:
E onda lepo pročitaš ovaj post, i odma' će ti biti lakše. :D

Cijela Srbija nije imala neta par sati. Zaklo neko glavni linak.

http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=51&t=16586

haha, kakvi carevi, ladno su stavlili obavesetenje na forum a niko nema Internet :D

dag je napisao(la):
Samo ih ti hvali, a sve ostaje zapisano... pa kad ti se jednog dana desi neki lokalni problem, čekaćeš 2-15 dana (u zavisnosti od zauzetosti ekipe)
E onda lepo pročitaš ovaj post, i odma' će ti biti lakše. :D

wrong! posto sam moderator moci cu da editujem post kada mi se tako nesto desi :p

Poslednja izmena:
kako je moguce da je Mondo radio?!

@Chinaski

ali niko nije imao *spoljni* Internet, sto ne mora da znaci da ne mogu da pristupe tom forumu.

@orange47:
ok to, ali Mondo?

Poslednja izmena:
Mondo sajt je hostovan u zemlji, kod Telekoma, pa i ako je spoljni net bio u prekidu Mondo je bio dostupan korisnicima interneta u zemlji.

nisam znao da to moze tako da se vesla. znaci, sve hostovano u zemlji je dostupno kada je link down? :trust:

Naravno :) Uvek se koriste najkraće i najbrže rute od tačke A do tačke B kada je internet saobraćaj u pitanju osim ako nisu down, onda se koriste alternative.

kada sam ustao oko jedan video sam da nema neta i pozvao teh. podrsku i odmah mi se javio automat sa porukom da je net down i da rade na otklanjanju problema
Svaki dan skoro vec dva meseca je automat radio da obavesti da ima problema sa netom i/ili kablovskom u tom i tom delu grada - i jos uvek nisam dobio nadoknadu za vreme koje nisam imao net! Toliko o pohvalama :(

Radio je lokal bez problema kao i u 90% slucajeva kad bude globalni prekid neta
zato su stavili obavestenje jer cim ne radi net vecina korisnika odma ode na forum
Home.sbb.rs, Mondo i slicno

Da su sredili brzo jesu da ih treba hvaliti - ne , placeni su za to

Poslednja izmena:
Da su sredili brzo jesu da ih treba hvaliti - ne , placeni su za to
zavisi kako gledas na stvari. da zivimo u Americi pa da to sto ti kazes ima logike, ali kako zivimo u zemlji 3. sveta onda moje pohvale imaju smisla :)
edit: koliko moderatora i admina u threadu :D

Poslednja izmena:
a gde se onda hostuje www.benchmark.rs, jer ja nisam mogao da ga otvorim? :p

anyway, net je svima radio samo preko proxy servera (cak i u tih 2 sata), tako da mi ne lici da je inostrani link bio u pitanju, nego pre da se neko zaigrao sa konfiguracijom rutera tj. access lista :D

^ koga zanima
benchmark.rs (Benchmark - procesori, matične ploče, video karte, hard diskovi, memorije, monitori...) ima 5 suseda. Što znači da se na tom serveru nalazi najmanje 6 web sitea.
Server na kojem je smješten ima IP adresu 85.17.237.70
(name serveri: ns4.leaseweb.net, ns1.leaseweb.nl)
te je fizički smešten u: Amsterdam, Holandija.
susedi - www.bench.rs, www.benchshop.rs, bench.rs, www.benchit.rs, benchmark.co.yu

anyway, net je svima radio samo preko proxy servera (cak i u tih 2 sata), tako da mi ne lici da je inostrani link bio u pitanju, nego pre da se neko zaigrao sa konfiguracijom rutera tj. access lista :D
nije radio svima u tih 2 sata 1000%
Cim nestane interent probam proxy i dns ( iskusio sam se od ranijih prekida ) i danas nije htelo ni sa proxy-jem .

Poslednja izmena:
ne znam... eno bas sam na SjBB forumu posle pola sata prekida pitao za proxy i cim sam ga stavio - radio mi surf... inace, uvek imam jedan Lelekomov DNS ukucan za svaki slucaj...

zavisi kako gledas na stvari. da zivimo u Americi pa da to sto ti kazes ima logike, ali kako zivimo u zemlji 3. sveta onda moje pohvale imaju smisla :)
Amerika je lose poredjenje, i oni imaju problema sa netom ;)
Da je SBB bolji od Lelekoma to valjda jeste (nisam bio na Lelekomu) - ali ako nam je to rezon za hvalu - odmah metak u slepoocnicu!

Amerika je lose poredjenje, i oni imaju problema sa netom ;)
Da je SBB bolji od Lelekoma to valjda jeste (nisam bio na Lelekomu) - ali ako nam je to rezon za hvalu - odmah metak u slepoocnicu!

meni je za pohvalu da neko odmah resava probleme obzirom da sam svestan gde zivim.

meni je za pohvalu da neko odmah resava probleme obzirom da sam svestan gde zivim.
Ti onda previse gledas reklamu "Encouragement. Pass it on!" ;) Samo sto SBB nije dete iz te reklame - vec iskusni muzicar koji treba da pohvali.

Poslednja izmena:
nemam pojma o cemu pricas obzirom da ne gledam TV. uh, pocinje liga sampiona za 3min :D

Ranije su produzavali pretplatu za to vreme dok je internet pravio probleme, secam se da su nam jednom jer je net radio uzasno sporo par dana produzili 3 dana...
Ovo danas je kratko trajalo, ne znam da li cemo dobiti jos jedan dan gratis.

nema sanse da za 2 sata dobijemo dan gratis. ako nam daju stvarno su face.

Pa dobro preterano traziti ceo dan zbog 2 sata....
Mada umeli su da nadoknade ranije ali kad je kvar globalan

Kad bi resavali kvarove i nadonadjivali tako i na pojedinacnim slucajevima( ne mislim samo na individualne slucajeve vec kad neki manji deo grada ili cvoriste ne radi odredjeno vreme) onda bi bilo stvarno za hvalu

Slažem se sa weaselom.

Meni je SBB znao da produži par dana kada je paket bio na isteku, te im ne zameram preterano, pogotovu što su mi domaći CS serveri radili, kao i neki domaći sajtovi i forumi, uključujući i SBB-ov sajt.

Nazad
Vrh Dno