Šta je novo?

Prekid interneta?

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Imao sam stariji modem huawei i spliter i sve je radilo super. Zatim sam zamenio stari modem, oni prvi sto su bili sa najnovijim 530 modelom. E sada desava se da samo kada neko pozove prekine mi se net... kada ja otvorim vezu sve radi normalno nema prekida interneta??? Koristim najnoviji panasonic bezicni, koristio sam ga i pre promene modema. Spliter je ostao stari, koji sam dobio uz stari modem. Na 1ci je net za desktop a na 4ci je net za laptop.

Pa spliter je verovatno problem, probaj da ocistis malo kontakte i na spliteru i na prikljucnim kablovima, ako to ne uspe promeni spliter.

Ono sto je najnovije pocelo je da mi se desava da iz cista mira nestane mi interent niti ja zovem nekoga niti mene zove neko... pa se kasnije spoji sam

Ako su bili neki radovi skoro mozda je negde ostecen kabl pa ima suma. Proveri sa tehnickom podrskom.

Imam isti problem sa JetSpeed IAD (verzija bez antene) router-om , odjednom nema neta , u podesavanjima je sve ok........., i tako redovno svaki dan dok ne restartujem modem . Posle restarta rutera sve radi ok , ali max 1 dan. Znaci sve je naizgled ok (lampice fino blinkuju) , u win-u je isto sve ok , ali stranice se ne otvaraju :trust: ......
Inace win je sveze instaliran , ESS i malwarebytes rade.

Sta vi mislite jel modem krenuo da riknjava ili je nesto u win-u ?

Jesi povecavao brzinu interneta? Kakve su margine?

Nisam , sve je po starom. Jedino sto sam pazario novi hard i na njega instalirao narodni win 7 (neka verzija sa update-ima do jula 2012) .... Pre toga sam imao prvu verziju win 7 bez sp1 , na kojem je bilo sve ok. Stvarno nisam pametan. Bitno mi je samo da mi router ne zezne mreznu u kompu , nadam se da mu ti soft restarti ne smetaju mnogo. Imam click 1 i aktivirao sam speed up , da bih imao tacno 1,5 Mb/s down (pre sam imao nesto manje). Inace drugar je presao sa click 1 na click 4 , i nema nikakvih problema.

Mislis da povecanje brzine mogu da naprave takve probleme ?

Istinu zboriš . Taj tel. kabal što kod mene ide u router je na par mesta nastavljan po principu makazice seckaju ga , pa onda selotejpom lepim........ :cigar:

Nazad
Vrh Dno