Šta je novo?

Prekid ADSL veze i ponovno uspostavljanje?

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Da li je moguche da neki softver nadgleda ADSL vezu i ako se veza prekine da on ponovo uspostavi vezu?

imam isti problem, od skoro imam adsl i stalno mi puca veza (svakih pola sata, sat) ako mi radi p2p...nisam instalirao nista od dodatnog softvera za rekonektovanje, vec sve to ima i u windowsu...
konekcija/properties/options/redail if line is dropped
control panel/internet options/connections/dial whenever network connection is not present

ako ti bas treba dodatni softver, pretrazi malo forum, bilo je dosta price oko ovog...

Znaš kako, to ne bi smelo da se dešava i to je neki tehnički problem, najverovatnije u centrali (ili sa tvojim modemom/ruterom). Trebalo bi da juriš svog provajdera, možda prvo da probate sa zamenom modema a ako se ništa ne menja onda da tehničari Telekoma pogledaju gde je problem u centrali ili na kablu. Glupo je nešto što je bez najmanje sumnje tehnička neispravnost prihvatiti kao normalnu pojavu i tražiti neki program za redial.

A ako bas zelis neki program... postoji... i zove se npr. ADSL Reconnect 2003

Ja koristim KeepRAS. Odličan i brutalno jednostavan.

Ukoliko imate probleme samo P2P cepa, verovatno imate problem sa lošim modemom/ruterom koji ne može da svari u trenutku toliko veza - ima prespor procesor. Smanjite broj trenutno uspostavljenih veza u P2P progamu. Performanse neće značajno pasti, ali će veza prestati da puca. ;)

to moze i u samom windows-u da se namesti , na isti nacin kao i kod konekcije sa modemom , properties na konekciju , redial if line dropped , tako nekako nemam pred sobom , pa pisem onako napamet ...

Pišeš napamet.

Veza ne pukne, jednostavno "ogluvi". Potreban je program koji u određenom intervalu pinga neke hostove, pa ako se ni od jednog hosta ne vrati ping u razumnom intervalu obori konekciju i uspostavi je ponovo.

Ja bih pre rekao da je najveci problem kako automatski resetovati modem. Cesto se desava da je nemoguce uspostaviti novu vezu ukoliko se prethodno ne restartuje modem (modem has reported an error ili sl.). Onda nikakav redial program ne pomaze. Inace ja sam na PTT ADSL i imam ASUSov modem pa ako neko ima slican problem i ako ima resenje neka napise.

Ako imas probleme u zadnjih nekoliko dana na PTT-u,nije do modema,i ja cesto dobijam:"Modem (or other connection device) has reported an error... Error 651",sto su mi u PTT-u objasnili da je do njih!
Pozdrav ,)

Da, dobijam upravo tu gresku :"Modem (or other connection device) has reported an error... Error 651" medjutim sta da radim kad preko noci ostavim nesto da se skida a ujutru se probudim i vidim da se modem zabagovao 10 minuta posto sam zaspao ??? to mi se vec par puta desilo. Jel ima neko resenje???

Mislim da ima (mozda cak i u Windows podesavanjima) nesto da se nadje sa opcijom da kad postane idle posle 10-15 minuta uradi reconnect ALI to u ovom slucaju mozda ne pomogne,jer kad predje u idle,i ja uradim reset modema da bi se ponovo konektovao,on se vise ne konektuje vec izbacuje onu gresku SATIMA pa mi najcesce presedne stalno pokusavanje reconnect-a (podesio sam da pokusa do 100 puta na 30 sekundi razmaka) pa ga ugasim do uvece ili sutradan!!
Pozdrav ,)

Ne pomaze 100%. Uradio sam sve kako je Marsi napisao ali to je samo za ponovno uspostavljanje veze ako doticna pukne. Ako se modem zaglupi, sta onda? Izgleda da ipak nema pomoci jedino da se nocu budim svakih sat vremena i proveravam jel sve ok :(

A cemu sluzi ona opcija ispod podesavanja broja pokusaja rekonektovanja,mislim da je nesto kao:"Disconnect if connection idlle for:xx minutes"ili tako nesto,nisam bas citirao!?
Pozdrav ,)

To znaci da ako si konektovan a nema protoka saobracaja za jedno odredjeno vreme koje ti odaberes, tada se veza sama ugasi tj. diskonektuje. To je dobro kod dial-upa ako zaboravis da se diskonektujesh da ti ne iscuri vreme za dzabe.

zaboravite na te igracke koje ste dobili od provajdera...
kupite router, prebacite u half-bridge mod i teraj do zore!!!

Cekaj,to onda dodje jos zgodnije za ADSL!?!?I mislio sam da je tako,bas tako se i kod mene manifestuje,odjednom stane download SKROZ i tako stoji!?A kad stoji ukljucena opcija da se bira ponovo ako je veza prekinuta,on ce posle toga sam uraditi redial i povezati se,ako opet nije neki prekid koji ce trajati satima!?
Pozdrav ,)

Nije istina da nema protoka saobraćaja, piče sent paketi kao ludi, a receive je na nuli. Opet bi morao neki third party program poput KeepRas.

Da znas da ima malo uplad-a,mada nije bas da pici kao ludo,rekao bih pomalo!
Pozdrav ,)

PeraNS je napisao(la):
Ne pomaze 100%. Uradio sam sve kako je Marsi napisao ali to je samo za ponovno uspostavljanje veze ako doticna pukne. Ako se modem zaglupi, sta onda? Izgleda da ipak nema pomoci jedino da se nocu budim svakih sat vremena i proveravam jel sve ok :(
hmmm, cudno. meni se desava ista stvar Modem (or other connection device) has reported an error al se ponovo konektuje.

Nema sanse. Ja moram da resetujem modem pa tek onda da se konektujem. Jel ima neko ideju zasto ne mogu odmah da se konektujem kad modem prijavi gresku vec moram da ga resetujem???

I meni se desava ista stvar. Modem has reported an error, ali se ponovo konektuje, na redail, ali me windows svaki put pita da li biram ADSL modem ili dailup modem, negde se zglupeo, ali ne pravi problem više od toga. Kod nekih sa istim problemom je pomagala deinstalacija dailup modema i čišćenje njegovih drajvera (uvek Lucent), pa ponovna konfiguracija ADSL modema, u mom slučaju ASUS.

Nazad
Vrh Dno