Maelkum
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.04.2003
- Poena
- 609
Kao sto u naslovu pise imam konfiguraciju baziranu na bartonu 2500+ sa originalnim kulerom.Procesor NIJE overklokovan.Kuciste je kinesko, bez dodatnih kulera.Otkako su pocele letnje toplote, temperatura cpu-a tokom surfovanja (uz DC ili torent u pozadini) raste i do 58 C uz procesorsko zauzece koje ne prelazi 30%.Za vreme igranja temperatura procesora raste i do 63 C.Temperatura sistema ni u jednom trenutku ne prelazi 43 C.
U kojoj meri su ove temperature kriticne po "zdravlje" procesora, uzevsi u obzir spoljasnju temperaturu? Da li bi spustanje VCore napona pomoglo i da li treba to raditi (po motherboard monitoru VCore voltaza je 1.696, dok sam u vecini postova video da je default 1.65) ? U krajnjem slucaju bih samenio cpu kuler i molio bih vas da mi preporucite dobru zamenu po razumnoj ceni (do 20 evra idealno 10-12) .Hvala.
U kojoj meri su ove temperature kriticne po "zdravlje" procesora, uzevsi u obzir spoljasnju temperaturu? Da li bi spustanje VCore napona pomoglo i da li treba to raditi (po motherboard monitoru VCore voltaza je 1.696, dok sam u vecini postova video da je default 1.65) ? U krajnjem slucaju bih samenio cpu kuler i molio bih vas da mi preporucite dobru zamenu po razumnoj ceni (do 20 evra idealno 10-12) .Hvala.