Šta je novo?

pregrevanja...ko zna koji put

vaske

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2004
Poena
604
Ok, znam da je ovo prežvakano....al eto...aj' da pitam.....da mi ne bude žao...
Do pre dva dana mi je računaljka stajala što na stolu, što ispod stola....i cenim da nisam imo problema sa temperaturom iste - 40-ak celzijusa u leru....MAX 48 u NFS underground ili kad max renda....

Elem, prekjuče sam se izborio za svoj kutak u stanu (žena još uvek mrmlja :) , kupio stočić i montirao mašinu u onaj ''bunker'' sa strane.....

Mislim, znao sam da to ne može da bude bolje, ali ovoliko.....da skratim....napumpa do 55 C posle 20ak minuta underground-a....a to mi se već ne sviđa...(znam , sad će neki reći ''ako ne blokira šta te briga!'', al' eto....)

Kako je sto odvojen od zida nekih 10-12 cm, prvo mi je palo na pamet da prosečem rupu sa zadnje strane (pošto je JEDINA rupa tu fi30mm, jedva sam provukao kabl od monitora).....pitanje glasi : DA LI DA SEČEM ILI DA PLAČEM ?

ajde, tehnikalije:
AthlonXP 24oo+
napajanje 360w
propeler 8cm ispod prednje maske, uvlači...
Dupli propeler na napajanju...(jedan unutra, jedan ispod, fabrički)
Kuler na CPU je iz box-a - oko 4ooo obrtaja...

P.S.
Moj rezon je da ovi ventilatori od napajanja izvlače vruć vazduh koji se odbija od zadnje strane stola i pošto nema kud, krene da se vraća nazad oko kućišta...e...tu ga sačeka onaj ventilator ispod prednje maske i nanovo uvuče unutra i.....eto belaja...

55 C je sasvim ok temperatura...cemu takvi zahvati onda?

re...

nesharm je napisao(la):
55 C je sasvim ok temperatura...cemu takvi zahvati onda?

Možda je samo patološki :)

Šalim se....jeste možda ok 55 C, ali sad se pregreva celo kućište...kad izvadim CD iz drajva, baš je vreo....jednostavno nije kao pre....

vaske je napisao(la):
Ok, znam da je ovo prežvakano....al eto...aj' da pitam.....da mi ne bude žao...
Do pre dva dana mi je računaljka stajala što na stolu, što ispod stola....i cenim da nisam imo problema sa temperaturom iste - 40-ak celzijusa u leru....MAX 48 u NFS underground ili kad max renda....

Elem, prekjuče sam se izborio za svoj kutak u stanu (žena još uvek mrmlja :) , kupio stočić i montirao mašinu u onaj ''bunker'' sa strane.....

Mislim, znao sam da to ne može da bude bolje, ali ovoliko.....da skratim....napumpa do 55 C posle 20ak minuta underground-a....a to mi se već ne sviđa...(znam , sad će neki reći ''ako ne blokira šta te briga!'', al' eto....)

Kako je sto odvojen od zida nekih 10-12 cm, prvo mi je palo na pamet da prosečem rupu sa zadnje strane (pošto je JEDINA rupa tu fi30mm, jedva sam provukao kabl od monitora).....pitanje glasi : DA LI DA SEČEM ILI DA PLAČEM ?

ajde, tehnikalije:
AthlonXP 24oo+
napajanje 360w
propeler 8cm ispod prednje maske, uvlači...
Dupli propeler na napajanju...(jedan unutra, jedan ispod, fabrički)
Kuler na CPU je iz box-a - oko 4ooo obrtaja...

P.S.
Moj rezon je da ovi ventilatori od napajanja izvlače vruć vazduh koji se odbija od zadnje strane stola i pošto nema kud, krene da se vraća nazad oko kućišta...e...tu ga sačeka onaj ventilator ispod prednje maske i nanovo uvuče unutra i.....eto belaja...
Stavi taj kuler nazad, da izvlaci vazduh.

Ostavi taj fan da uvlaci vazduh i kupi jos jedan (montiraj ga nazad) da izvlaci...

Coveku je bre zatvorem sto sa zadnje strane, vazduh koji izlazi iz kompa treba da ode nazad a ne da se vraca napred pa kao sto sam rece da se ponovo uvlaci. Slican problem sam i ja imao i resio tako sto sam nazad izrezao sto :smoke:

Seci ti taj sto :smash: i ostavi 20cm prostora od zida

Drzte ga ...to je taj !!!

Kokos je napisao(la):
Coveku je bre zatvorem sto sa zadnje strane, vazduh koji izlazi iz kompa treba da ode nazad a ne da se vraca napred pa kao sto sam rece da se ponovo uvlaci. Slican problem sam i ja imao i resio tako sto sam nazad izrezao sto :smoke:

Pa to sam hteo da cujem......da testera leci !!!!

HVALA !

e, da...

baj-d-vej...
Jel ima nekog da koristi onaj TR2-M4 kuler što liči na turbinu ?
Kolika bi bila dobit u odnosu na xp24oo+ box kuler ?

Poslednja izmena:
vaske je napisao(la):
baj-d-vej...
Jel ima nekog da koristi onaj TR2-M4 kuler što liči na turbinu ?
Kolika bi bila dobit u odnosu na xp24oo+ box kuler ?
Da uđe u zapisnik: isekao rupu veličine A4 sveske sa zadnje strane - 8-10 celzijusa manje momentalno...i na leru i u radu...

niko nije probao tr2-m4 ? :-(

Poslednja izmena:
Imas na testu, recimo da je taj box cooler nesto slabiji od referentnog raptora...

Kako sam ja resio problem grejenja kucista generalno<,stranu koja je skroz zatvorena sam prislonio na ivicu od stola,tako da je svaka strana na kojoj je ventilator sto vise slobodna;i za sada je sve u redu. Zamenio fan na procesoru i sada je o.k

Nazad
Vrh Dno